2015. Téli Esemény

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2015. november 30., 05:42-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Leírás)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Hogy néz ki

650px-Winter2015 desktop.jpg

Esemény időpontja

2015. december 1-31.

Leírás

Ahogy egy jó adventi naptárhoz illik, itt is 24 szerencsekerék áll a rendelkezésedre az esemény során. Az adott napra kattintva, a naphoz tartozó szerencsekerék az ablak jobb oldalán jelenik meg. Minden kerék 6 különféle jutalmat és 1 téli kristályt tartalmaz. Gyűjts össze mind az 5 kristályt, hogy az 5 tanácsadó ingyen szolgáljon egy hétig.
A kerék forgatásához a középen lévő gombot kell megnyomnod. Újra megnyomva megállítod a pörgést, vagy hagyhatod, hogy magától lelassuljon és megálljon. Egy rövid animációt követően a jutalom megjelenik a kerék közepén. Az aktuális nap első pörgetése mindig ingyenes, de többször is pörgethetsz arany ellenében. Az, hogy melyik jutalmat kapod meg, teljesen véletlenszerű. Az új pörgetés előtt a jutalmat be kell gyűjtened.
A kereket újra tudod tölteni a már felhasznált jutalmakkal aranyért cserébe.
Az első pörgetést követően az aznapi karácsonyi dísz megjelenik a fán. A díszek megjelenítése során "Szerencsés téli móka" kitüntetést szerezhetsz.

Hogy lehet kinyitni a naptár elemeit

Kattints a jobb alsó sarokban lévő kis esemény ikonra, hogy kinyisd a naptárat.

Winter2015 icon.png

Napi nyitás

Amint az illusztrált kép fölé húzod az egeret, gombostű fejek jelennek meg az esemény ablak egésze felett, valamennyi egy számot tartalmaz (1 és 24 között). Ha egy tűfejre klikkelsz, az aznapi szerencse kerék jelenik meg a jobb oldalon, a fa mellett. Ahhoz, hogy az adott napot ki tudd nyitni, fontos, hogy a naptári nap már meghaladja a tűfejen lévő számot.

Jelenlegi nap

Az adott napon érvényes tűfej arany színben játszik.

Winter2015 current.png

Eltelt napok

Korábbi napok pörgetései, amelyekben legalább egy be nem gyűjtött jutalom van még, kéken jelennek meg.

Winter2015 past.png

Bolt jutalmak

A jutalmat nem kell azonnal elfogadnod. "Tárolhatod" is a kerékben az esemény végéig.

Winter2015 collect.png

Díszítés

Amint a nap első pörgetésén túl vagy egy új, az adott napra jellemző dísz jelenik meg a képen.

Hogyan gyűjtsd be a jutalmat

Eredetileg csak egy "forgatás" gomb van a kerék közepén, ha még nem használtad fel az adott nap ingyenes pörgetését.
A gomb megnyomása nyomán a fény elkezd pörögni a kerék összes elérhető jutalmán (kizárva a már felhasznált jutalmakat).
Ahogy megáll az animáció, a központi gomb elhalványul, hogy helyét a megszerzett jutalomnak adja át.
A jutalomra kattintva fel tudod azt használni az aktív városodban, beteheted a jutalomtáradba, vagy el is dobhatod, ha nem kell neked. Úgy is dönthetsz, hogy a keréken hagyod az esemény végéig, hogy később használd fel.

Újratöltés

Ha a kerék mind a hat jutalmát megszerezted, újra tudod tölteni a kereket 50 arany ellenében. Az ár minden újratöltéssel emelkedik. A kereket úgy is újra lehet tölteni, hogy van benne még fel nem használt jutalom (pl. ha a kedvenc jutalmad már felhasználtad és szeretnél rá ismét esélyt). Ne feledd, hogy minden felhasználással drágul ez a funkció egészen éjfélig, ahol visszaállítjuk alapárra.

Téli kristályok

A naptár képernyőn van egy "téli kristály tár", amely azt mutatja, hogy jársz az ingyenes tanácsadók felé vezető úton. Amint valamennyi kristály megszerzed, egy új kitüntetés is a markodat üti ("Minden kristály").

Winter2015 shard.png

Téli kristály gyűjtemény

Minden napban lesz egy jutalom, ami mellé egy "téli kristály" is jár. Ha megszerzed azt a jutalmat, úgy a kristályra is szert teszel a képernyőn, aminek segítségével hozzá juthatsz mind az 5 tanácsadó szolgáltatásaihoz egy hétre teljesen ingyen.
Amint megkapod a tanácsadókat, a kristályokat többé nem jelzi a rendszer a keréken. Illetve a tanácsadók is színesre váltanak szürkéből, amint a rendelkezésre állnak.
Az újratöltés funkció nem ad új lehetőséget aznapra a kristály megszerzésére!

Extra forgatások költségei

A nap első forgatása mindig ingyenes. Az extra pörgetések azonban prémium pontba kerülnek. Ha azonban egy nap kimarad az első pörgetés, utólag, más napokon már az is 100 aranyadba fog kerülni.

Forgatás Featureicons02 2.08.png
1 100
2 200
3 300
4 400
5 500
6 600

Visszaszámlálás

A téli esemény csak korlátozott ideig, 2015. december 1-31 között áll a rendelkezésre. A hátra lévő idő az esemény ablak bal felső sarkában látható nap, óra, perc és másodperc formátumban. Amint lejár az idő, már nem lehet többé kinyitni az ablakot. Ne feledd, hogy időben be kell gyűjtened valamennyi jutalmadat a boltból! Az idő letelte után erre már nem lesz módod.

Mobil Alkalmazás

Az eseményben az alkalmazást használó játékosaink is részt vehetnek. Nézd csak meg, hiszen egyszerűen az ujjad egy érintésével szert tehetsz a jutalmakra!

Winter2015 mobile.jpg

Kitüntetések

A téli esemény során két eltérő kitüntetést is megszerezhetsz. Az első a "Szerencsés téli móka", amely bizonyos mennyiségű pörgetés után kerül hozzád. A másik pedig "Valamennyi kristály", amelyet az összes téli kristály megszerzése után kapsz.

Szerencsés téli móka

1 pörgetés 5 pörgetés 10 pörgetés 24 pörgetés
Winter2015 lvl1.png Winter2015 lvl2.png Winter2015 lvl3.png Winter2015 lvl4.png

Valamennyi kristály

Winter2015 collector.png

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!