Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2019. április 4., 20:44-kor történt szerkesztése után volt. (Nyersanyagok vásárlása aranyért)
GoldExchangeLogo.png

Leírás

Az Arany Tőzsdén tudsz nyersanyagokat aranyra váltani és vica versa. Ez a régebbi arany kereskedelmi opciót fogja leváltani. Itt azonban nem a játékosok nyújtanak egymásnak arany vásárlási lehetőséget, hanem egy központi kereskedelmi platform születik meg minden egyes tengeren, így mindig lehetőséged lesz vásárolni!

Hogy működik az Arany Tőzsde?

In the Gold Exchange you are able to buy and sell resources for Gold. The prices offered will vary based on how much stock there is of the resource you're trying to buy or sell. When someone sells a resource the amount sold goes into the stock in exchange for Gold. With this transaction, the overall stock for that resource increases, and the price to buy drops as a result. When someone purchases a resource the amount is deducted from the stock and sent to the player, the Gold is then deducted from them, and as a result, the cost to buy this resource increases as the stock is less available.

GoldExchangeWindow.png


Gold Exchange is available in your market from level 3 onward.

Exchange Stock - The Exchange Stock value is the current amount of a resource in stock. The stock increases every time someone sells this resource to the Gold Exchange (unless the stock is at max capacity), and decreases every time that someone buys this resource in exchange for Gold (unless there is not enough stock available).

Exchange Capacity - Each resource type (silver, wood, and stone) has a maximum cap for stock within the Gold Exchange. Once this maximum is reached, you can't sell any more of this resource until the stock falls below the maximum cap, by someone purchasing the stock for Gold. However, this cap will fluctuate over time based on the Gold Exchange's use. More details on this fluctuation can be found in the section for Taxation and Growth below.

Exchange Rate - This shows the current rate for purchasing a resource. This rate will constantly fluctuate based on what is available for purchase. The costs of buying and selling will adjust to ensure that the best rates are available when using the exchange. This change may even be noticed by you when you are looking at an offer, as the price could adjust whilst you are making a transaction in the final confirmation screen. Don't worry, you will always know what you are going to get before you commit.

Nyersanyagok vásárlása aranyért

Az Arany Tőzsdéhez a város nézet piacán keresztül tudsz belépni, ha az Arany Tőzsde fület választod. Az ablak a nyersanyagok vásárlása részen nyílik, ahol meg tudod adni a vásárolni kívánt mennyiséget. Az input mező alatt láthatod a becsült arany költséget. Kattints a legjobb árfolyam megkeresése gombra és egy ablakban megjelenik a tényleges arany költség, valamint a kapott nyersanyag mennyisége. A tranzakció megerősítésével megvásárolod a nyersanyagokat.

ConfirmOrderBuy.png


Egyszerre csak egy nyersanyag fajtával tudsz kereskedni. Ez azt jelenti, hogy egy tranzakción belül nem tudsz 1000 fát és 1000 követ venni, mivel más és már árfolyam vonatkozik rájuk.

Nyersanyagok eladása aranyért

A tőzsde eléréséhez lépj be a város nézetben a piac felületre, majd kattints az Arany Tőzsde fülre. Az ablakban válaszd ki a "nyersanyagok eladása" opciót, majd add meg az eladni kívánt mennyiséget. Az input mező alatt látni fogsz egy becsült arany értéket, amit a tranzakció során kaphatsz. Ez az érték nincs lefixálva, ameddig nem választod ki a "legjobb árfolyam megkeresése" opciót. Ezután egy ablakban megerősítik, mennyi aranyat kapsz a tranzakcióban. Ha itt a "rendelés megerősítése" opciót választod, akkor eladod a nyersanyagod.

ConfirmOrderSell.png


Egyszerre csak egy nyersanyag típust tudsz beváltani. Példának okáért nem tudsz egy tranzakción belül 1000 fát és 1000 követ megjelölni, mivel az egyes típusoknak más árfolyamuk lehet.

Kereskedelmi út ideje

Amint megerősíted a rendelésed, a nyersanyag megindul az Arany Tőzsdéről. Vedd figyelembe, hogy nem azonnal jelennek meg nálad, hanem várnod kell, mint normál kereskedelem esetén.

TradeDropdown.png


Adózás és növekedés

Nyersanyag vásárlásakor a Tőzsdén a vásárlás egy kis részét automatikusan félreteszik és ezt a kereskedésre felhasználható nyersanyag kapacitás méretének növelésére fordítják. Minden nap az egyik tenger kereskedelmei kihatással lesznek a többi tőzsdére (készlet kiegyenlítés révén), hogy egyensúlyban maradjanak a kereskedelmi árfolyamok. Ez annyit jelent, hogy az aktív tőzsdék segítenek a kevésbé aktív, kisebb tőzsdék fejlesztésében, ezzel elősegítve az egész világ kapacitásának fejlődését, ahogy a világ természetes növekedése zajlik.