Innen: Wiki Grepolis HU


Ahelyett, hogy egy elem elkészítésnek idejét feleznénk (pl. építkezés, kutatás, kiképzés), mostantól egyetlen kattintással a végére tudsz jutni a műveletnek. Az arany ellenérték a visszamaradó idő és a világ sebességének függvénye. De általánosságban elmondhatjuk, hogy minél hosszabb az idő, annál drágább a befejezés. Ha azonban a hátralévő idő kevesebb mint 5 perc, akkor ingyen azonnal be tudod fejezni. Ez azonban nem érvényes a kiképzésekre.

Azon elemek listája, ahol a "felezés" átváltozik "azonnali vásárlásra"

Elem Új azonnali vásárlás funkció
Épületek: Építési idő csökkentés Azonnal befejezi az épület építését
Kutatások: Kutatási idő csökkentés Azonnal befejezi a kutatást
Egységek: Kiképzési idő csökkentés Azonnal befejezi a kiképzést (bejövő támadásokat megelőző 5 percen belül nem lehet használni)
Hősök: Gyógyulási idő csökkentés Azonnal befejezi a gyógyulási folyamatot (bejövő támadásokat megelőző 5 percen belül nem lehet használni)

Épületek

A sorrendben lévő bármely épület, amelynek építési feltételei teljesültek, rögtön befejezhető az azonnali vásárlás révén. Kivétel:

  • Az azonnali vásárlás nem lehetséges, ha az adott épület épület előfeltétele egy az adott épületet megelőző helyen van az építési sorrendben, vagy saját korábbi szintje előtte van a sorrendben. (Pl. 17. szintű tanya úgy, hogy a 16. szintű még nem épült meg a sorrendben.)

Extra kinézeti változások a sorrendben: Az épület szint változásai zöld vagy piros színben jelennek meg a képben az épület felett.

Grafika Leírás
IB level up.png Egy felfele mutató zöld nyíl jelzi, hogy az adott épületet éppen bővíted.
IB level down.png Lefele mutató piros nyíl jelzi, hogy az épületet éppen rombolod.

A sorrend bármely elemét azonnal be tudod fejezni. Ehhez annyit kell csak tenned, hogy a kép felett tartod az egeret és a megjelenő eszközsegédben kiválasztod a gombot. Az azonnali vásárlás az épület rombolásoknál is működik.

IB build.png

Egységek

Minden egységnél lehetőség van az azonnali vásárlásra. A teljes kiképzési csomag azonnal elkészül (ami azon a helyen van).

Kivétel:

  • Bejövő támadások érkezése előtti 5 percben nem lehet ezt a lehetőséget használni. Ez csak arra a városra érvényes, amelyikbe a támadás érkezni fog.

IB units.png

Kutatások

Minden a sorrendben levő kutatást (külön-külön) azonnal befejezhető. A vége előtti utolsó 5 percben azonnal ingyen be tudod fejezni a kutatást.

IB research.png

Hősök

Ha egy hős megsérült, azonnal meg tudod őt gyógyítani. Ugyanúgy működik, mint egységek esetén. A lehetőség nem elérhető beérkező támadások előtti 5 utolsó percben a támadás alatt álló városban.

Az azonnali vásárlás ingyen használata

Valamennyi "azonnali vásárlás" ingyenessé válik az utolsó 5 percben. Ez éppúgy érvényes az épületekre, mint az akadémiai kutatásokra, ám nem alkalmazható az egységek kiképzésére és hősök gyógyítására.

Ár kalkuláció

Az új ár kalkuláció révén az esemény ára attól függően változik, hogy milyen határértékeket értél el (az idő múlásával csökken az ár). A végső ármeghatározás előtt az értéket megszorozzuk az érintett világ sebességével.