Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2016. december 16., 22:55-kor történt szerkesztése után volt. (Támadás)

Amikor eljön az év vége, sokan a családjuknak szeretnék a legtöbb időt szentelni, kicsit lassabban forgatni az idő kerekét. Ilyenkor kevesebb idő és energia jut a játékra, és ezt szeretnénk tiszteletben tartani.

Az InnoGames mindenkinek boldog ünnepeket kíván, és a zavartalan ünneplés biztosítására békét hirdetünk!


Időpontok

Két béke időszak lesz, ennek ideje:

 1. 2016. december 24. 18:00-tól 2016. december 26. 23:00-ig
 2. 2016. december 31. 12:00-től 2017. január 01. 18:00-ig


Van néhány fontos dolog, amelyet azonban tudni kell arról, miként működik ez az időszak:


Hogy pontosan mit is jelent ez a béke

Gyarmatosító hajó

A békét megelőző 24 órában már nem érkezik meg sikeresen gyarmatosító hajó (legyen szó új vagy régi hódítási rendről).

 • Ha a gyarmatosító hajó a békét megelőző 24 órán belül érkezne meg, akkor egyszerűen hazatér.
 • Ha azonban ennél hamarabb beérkezett, akkor az normálisan zajlik tovább, akkor is, ha a régi rendszerben történt a foglalás. Így csak régi rendszerben előfordulhat, hogy a békét megelőző 24 óra előtt érkezett be a gyarmatosító hajó, de a békét megelőző 24 órában történik maga a foglalás.
 • Új rendszerben a békét megelőző 24 órában már nem történhet foglalás.
 • Városalapítást nem gátolja a béke, az nyugodtan folyhat tovább.


figyelem: Ha a béke előtti 24 órában gyarmatosító hajó érkezik egy városba, akkor az hazafordul csata nélkül, akkor is, ha lázításos világról van szó!!!


Támadás

 • Támadást indítani nem lehet a béke alatt. Kivételt képeznek azok a támadások, amelyek a béke alatt indulnak, de a béke után érkeznek a célpontba.
 • A béke ideje alatt érkező, de azt megelőzően indított seregek inkább városlátogatást tesznek, de nem támadnak.

Csodák

 • A világcsodákkal kapcsolatos bármely akció szünetel:
  • Nyersanyagok: bár a nyersanyag szállítmányokat el lehet indítani, megérkezéskor nem a csodában, hanem a küldő városban írjuk őket jóvá (a támadásokhoz hasonlóan). Erről a játékos jelentést kap.
  • Építés: nem lehetséges, ha a várható befejezés békére esik, vagy ha az építés bármely időpontja béke alatt következne be.

Varázslatok

Mi számít: parancs időpontja, vagy érkezés ideje?

A béke a hadsereg megérkezésének időpontjához kötődik. Vagyis az számít, mikor érkezik, nem az, hogy mikor indul. Ha a béke végét követő 1 másodperc múlva érkezik meg a sereg, a támadás sikeres lesz. Ha a béke kezdetét követő 1 másodperc múlva, akkor pedig hazatérnek a seregek. Ugyanez vonatkozik a csodákba küldött nyersanyag szállítmányokra is.


Példa

A foglalással kapcsolatban egy példa a számszerűsítés kedvéért: A gyarmatosító hajó 22-én indul el. Beérkezik december 23. 17:59-kor --> normális módon halad a foglalás. Beérkezik december 23. 18:00-kor --> nem fog lezajlani a foglalás. Itt tehát 23-tól áll fenn a tilalom, nem pedig 24-től, míg támadásoknál 24-től. Ha kérdés merül fel, a support felületen, vagy a kérdés rovatban szívesen válaszolunk.Valamennyi játékosunknak békés, boldog ünnepeket kívánunk! a Grepolis csapata