Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2016. december 16., 22:22-kor történt szerkesztése után volt.

Amikor eljön az év vége, sokan a családjuknak szeretnék a legtöbb időt szentelni, kicsit lassabban forgatni az idő kerekét. Ilyenkor kevesebb idő és energia jut a játékra, és ezt szeretnénk tiszteletben tartani.

Az InnoGames mindenkinek boldog ünnepeket kíván, és a zavartalan ünneplés biztosítására békét hirdetünk!

Két béke időszak lesz, ennek ideje:

 1. 2016. december 24. 18:00-tól 2016. december 26. 23:00-ig
 2. 2016. december 31. 12:00-től 2017. január 01. 18:00-ig


Van néhány fontos dolog, amelyet azonban tudni kell arról, miként működik ez az időszak:

Hogy pontosan mit is jelent ez a béke:

 • Gyarmatosító hajó: A békét megelőző 24 órában már nem érkezik meg sikeresen gyarmatosító hajó (legyen szó új vagy régi hódítási rendről).
  • Ha a gyarmatosító hajó a békét megelőző 24 órán belül érkezne meg, akkor egyszerűen hazatér.
  • Ha azonban ennél hamarabb beérkezett, akkor az normálisan zajlik tovább, akkor is, ha a régi rendszerben történt a foglalás. Így csak régi rendszerben előfordulhat, hogy a békét megelőző 24 óra előtt érkezett be a gyarmatosító hajó, de a békét megelőző 24 órában történik maga a foglalás.
  • Új rendszerben a békét megelőző 24 órában már nem történhet foglalás.
  • Városalapítást nem gátolja a béke, az nyugodtan folyhat tovább.
 • A béke ideje alatt a támadásnak indított seregek inkább városlátogatást tesznek, de nem támadnak.
 • A világcsodákkal kapcsolatos bármely akció szünetel:
  • Nyersanyagok: bár a nyersanyag szállítmányokat el lehet indítani, megérkezéskor nem a csodában, hanem a küldő városban írjuk őket jóvá (a támadásokhoz hasonlóan). Erről a játékos jelentést kap.
  • Építés: nem lehetséges, ha a várható befejezés békére esik, vagy ha az építés bármely időpontja béke alatt következne be.

​ A béke a hadsereg megérkezésének időpontjához kötődik. Vagyis az számít, mikor érkezik, nem az, hogy mikor indul. Ha a béke végét követő 1 másodperc múlva érkezik meg a sereg, a támadás sikeres lesz. Ha a béke kezdetét követő 1 másodperc múlva, akkor pedig hazatérnek a seregek. Ugyanez vonatkozik a csodákba küldött nyersanyag szállítmányokra is.


A foglalással kapcsolatban egy példa a számszerűsítés kedvéért: A gyarmatosító hajó 22-én indul el. Beérkezik 2015. december 23. 17:59-kor --> normális módon halad a foglalás. Beérkezik 2015. december 23. 18:00-kor --> nem fog lezajlani a foglalás. Itt tehát 23-tól áll fenn a tilalom, nem pedig 24-től, míg támadásoknál 24-től. Ha kérdés merül fel, a support felületen, vagy a kérdés rovatban szívesen válaszolunk.

Valamennyi játékosunknak békés, boldog ünnepeket kívánunk! a Grepolis csapata