Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2018. szeptember 4., 20:24-kor történt szerkesztése után volt. (Világ vége)
Domination.png

A dominancia egy végjáték, amelyben a szövetségek a világ uralmáért, a mindenek feletti dominanciáért harcolnak. A dominancia világokon a győzelemért stratégiai gondolkodásra van szükség és arra, hogy ellenfeleidet megadásra kényszerítsd, míg végül a világot magadénak nevezheted.

Cél

Szerezd meg és tartsd birtokodban a világ városainak jelentős hányadát.

Dominancia kora

A dominancia kora akkor köszönt be, hogy ha a világ sebességétől és a beállításától függő időszak eltelt. A dominancia előtti időnek elegendőnek kell lennie arra, hogy szövetséges és te is megerősödjetek, de nem elegendőnek ahhoz, hogy biztonságban érezhessétek magatok.

Világ sebesség Dominancia korának kezdő ideje (kezdettől napban számítva)
Lassú Normál Gyors
1 300 240 180
2 225 180 135
3 187,5 150 112,5
4 150 120 90

Amint megkezdődik a dominancia kora, a világ egyes szigeteit érvényesként jelöljük meg. Erről lentebb találhatsz további adatokat. A dominancia kora addig tart, amíg valaki a dominancia fülön ekként megjelölt érvényes városok 40%-t meg nem szerzi.

Dominancia célja

A dominancia célja 40%-nál kezdődik. Ez az érték folyamatosan csökken, ahogy telik az idő (ezt a világ beállítása és a sebessége határozza meg). A dominancia cél csökkenésének mértékre a top szövetségek fejlettsége hat ki, egészen addig csökkentve azt, míg elérhető távolságba nem kerül. Amint az érték el kezd csökkenni, 14 naponta fog az új csökkenés bekövetkezni.

Érvényes szigetek

Valid island.png

Amint megkezdődik a dominancia kora, a rendszer középről indulva átnézi az egész világot, hogy hol található mértékadó játékosi jelenlét. A rendszer le fog állni, amint eléri a játékos jelenlét előre meghatározott százalékát. Csak az ezen szigeteken lévő városok számítanak bele a dominancia értékbe és csak nagy szigeteket veszünk figyelembe (ahol farm falvak is vannak).

Végső harc

Once an alliance reaches the domination value, it will be eligible to start Last stand. This alliance has 14 days to activate Last stand, or it will start automatically. Once Last stand mode is activated, the alliance will have to hold their domination value above the objective for a certain amount of days influenced by the speed of the world. If successful, this alliance becomes the winner of the world.

Világ sebesség Végső harc ideje
1 28 nap
2 21 nap
3 17,5 nap
4 14 nap


Ne feledd:

  • During last stand, all cities located on valid islands will be attackable even if vacation mode is activated.
  • If the domination value falls bellow the objective at any time, last stand is instantly deactivated and the alliance loses the ability to turn it on until it reaches the objective again.

Világ vége

Amikor győztesnek nyilvánítunk egy szövetséget, a világra beköszönt a béke kora, amely 14 napig tart, és amelyet követően a világ bezárja kapuit.