Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2018. szeptember 4., 21:12-kor történt szerkesztése után volt. (Végső harc)
Domination.png

A dominancia egy végjáték, amelyben a szövetségek a világ uralmáért, a mindenek feletti dominanciáért harcolnak. A dominancia világokon a győzelemért stratégiai gondolkodásra van szükség és arra, hogy ellenfeleidet megadásra kényszerítsd, míg végül a világot magadénak nevezheted.

Cél

Szerezd meg és tartsd birtokodban a világ városainak jelentős hányadát.

Dominancia kora

A dominancia kora akkor köszönt be, hogy ha a világ sebességétől és a beállításától függő időszak eltelt. A dominancia előtti időnek elegendőnek kell lennie arra, hogy szövetséges és te is megerősödjetek, de nem elegendőnek ahhoz, hogy biztonságban érezhessétek magatok.

Világ sebesség Dominancia korának kezdő ideje (kezdettől napban számítva)
Lassú Normál Gyors
1 300 240 180
2 225 180 135
3 187,5 150 112,5
4 150 120 90

Amint megkezdődik a dominancia kora, a világ egyes szigeteit érvényesként jelöljük meg. Erről lentebb találhatsz további adatokat. A dominancia kora addig tart, amíg valaki a dominancia fülön ekként megjelölt érvényes városok 40%-t meg nem szerzi.

Dominancia célja

A dominancia célja 40%-nál kezdődik. Ez az érték folyamatosan csökken, ahogy telik az idő (ezt a világ beállítása és a sebessége határozza meg). A dominancia cél csökkenésének mértékre a top szövetségek fejlettsége hat ki, egészen addig csökkentve azt, míg elérhető távolságba nem kerül. Amint az érték el kezd csökkenni, 14 naponta fog az új csökkenés bekövetkezni.

Érvényes szigetek

Valid island.png

Amint megkezdődik a dominancia kora, a rendszer középről indulva átnézi az egész világot, hogy hol található mértékadó játékosi jelenlét. A rendszer le fog állni, amint eléri a játékos jelenlét előre meghatározott százalékát. Csak az ezen szigeteken lévő városok számítanak bele a dominancia értékbe és csak nagy szigeteket veszünk figyelembe (ahol farm falvak is vannak).

Végső harc

Amint egy szövetség eléri a dominancia értéket, lehetővé nyílik számára, hogy megkezdje a végső harcot. Ennek a szövetségnek 14 nap áll rendelkezésére, hogy megkezdje a végső harcot, ha addig ezt elmulasztja megindítani, úgy az magától megindul. Ezt követően a szövetségnek a célérték felett kell tartani a dominancia értéket a világ sebesség által meghatározott ideig. Ha sikeres ebben, úgy a szövetség elnyeri a világ győztese címet.

Világ sebesség Végső harc ideje
1 28 nap
2 21 nap
3 17,5 nap
4 14 nap


Ne feledd:

  • A végső harc során minden olyan város, amely érvényes szigeten van támadható, akkor is, ha szabadság alatt áll.
  • Ha a dominancia érték bármikor a cél alá csökken, a végső harc azonnal megszűnik és a szövetség elveszti a jogot, hogy elindítsa azt, amíg vissza nem állítja a célértékét.

Világ vége

Amikor győztesnek nyilvánítunk egy szövetséget, a világra beköszönt a béke kora, amely 14 napig tart, és amelyet követően a világ bezárja kapuit.