Innen: Wiki Grepolis HU
Grepo united.png

A Grepolis első publikus verzióját 2009-ben indítottuk útjára. Három év leforgása alatt Grepolis a legnépszerűbb böngészős játékok sorába küzdötte fel magát, mintegy 18 millió regisztrált játékossal globális szinten. Mindezt nektek köszönhetjük - csodás és támogató közösségeteknek! Tudjuk, hogy voltunk már fent és lent is, és mindig van még hely a fejlődésre. Pont ezért szeretnénk közelebb kerülni a játékosainkhoz - a játékunk lényegéhez - annak érdekében, hogy tovább javítsunk a Grepolison. Ideje hát, hogy részvételeteket magasabb szintre emeljük!


Mi a “Grepolis United”?

“Grepolis United” egy olyan koncepció, amelynek lényege, hogy a Grepolis játékot, mint projektet közelebb hozza a játékosokhoz és vica versa. Ti vagytok a legértékesebb és leghitelesebb adatforrásunk arra tekintve, hogy miként tudjuk jobbá tenni a játékot. Biztosak akarunk lenni abban, hogy a játék minden aspektusát az ízlésetekre tudjuk formálni. E cél érdekében nyitottabbá szeretnénk válni, előre megosztani információt veletek és jobban fókuszálni a változásokkal és új részekkel kapcsolatos visszajelzéseitekre, így szeretnénk a lehetőségekhez mérten minél szélesebb körben bevonni titeket a fejlesztési folyamatba.


Hogyan tudjuk e koncepciót a gyakorlatba átültetni?

Több módon is elgondolkoztunk, miként tudjuk ezt a közeledést megvalósítani, és elérhetőbbé tenni részvételeteket a fejlesztési folyamatban. Több kisebb projekten is dolgozunk, amely sajátos módon képezi a “Grepolis United” részét. Ezek közül néhányat szeretnénk megismertetni veletek.

Roadmap

A publikus roadmap egyszerű módon mutatja meg nektek, milyen változásokat és újításokat terveztünk a következő hónapokra. Bár ez a lista nem explicit és képlékeny is, mégis értékes adatokat szolgáltat a tekintetben, hogy min is dolgozunk jelenleg.


Fejlesztői blog

Valóban szeretnénk megmutatni, hogy min dolgozunk jelenleg a Grepolisban, hogy ti is lássátok a terveink. A Fejlesztői Blogban a játék tervezők és fejlesztők rendszeres betekintést nyújtanak a projektet érintő munkájukba. Így tudunk egy folyamatos adatáramlást biztosítani számotokra.


Nagyobb áttekinthetőség

Javítanunk kell a játékos és játékfejlesztő közötti kétirányú kommunikáción. Olyan áttekinthetők szeretnénk lenni, amennyire csak módunkban áll, így előre szeretnénk nektek információkat biztosítani, valamint részvételi lehetőséget nyújtani a nyilvános visszajelzések rendszerében, pont ezért alakítottunk ki új belső rendszert a Grepolis fejlesztéssel kapcsolatban. A véleményetek mindig számít, szeretnénk, ha látnátok, miként használjuk fel a visszacsatolásokat.

Nyilvános Beta Teszt

Módotokban áll kipróbálni az újításokat, mielőtt azok bekerülnek a játékba. Két pár szem mindig többet lát, mint egy, és néhány ezer még többet! Nagy újítások küszöbén állunk, így ismét megnyitjuk a béta szerver kapuit és reméljük, többen csatlakoztok, hogy tesztelhessétek a újításokat és a várható módosításokat.

Videók

Egy kép többet mond ezer szónál. Mi lenne hát, ha kombinálnánk ezt? Tájékoztatni szeretnénk titeket, így fejlesztőinkkel és játék tervezőinkkel rendszeres interjúkat készítünk az InnoGames centrumban így biztosítva számotokra közvetlen betekintést az újításokba és módosításokba. Nem tudjuk még, milyen gyakorisággal tudunk kisfilmeket kibocsátani, de alkalmasint fel fognak bukkanni.

Nyilvános esemény naptár

Rendszeres eseményeket szeretnénk tartani, amely eddig is célja volt a játéknak. Szeretnénk úgy frissíteni a rendszert, hogy jelezze, mikor kezdődik a következő esemény és meddig fog tartani, így könnyedén nyomon tudod követni a játék történéseit.

Nagy terveink vannak kedvenc játékoddal és segítségetekkel el is tudjuk érni azt. Csatlakozzunk hát, hogy közös erőfeszítéssel élménydús jövőt építsünk a Grepolisnak!