Innen: Wiki Grepolis HU

Feldolgozás alatt


Építkezés

Nem tudom lerombolni az épületeket:

Ezt csak azután tudod, ha a szenátus elérte a 10. szintet.


Harc

Elkezdtek foglalni, nem tudok semmit csinálni:

Ez a játék működése a régi foglalási rendszerű világokban (Alpha, Béta, Epsilon, Eta és Iota), Omicron. Ebben az esetben kérj segítséget a szövetségedtől.

Eltűntek az egységeim:

Nézd meg az agóránál, lehet támogatásba küldted a csapataidat támadás helyett. Illetve, ha ott sincs, akkor lehet, hogy a támogatásba küldött egységeidet visszaküldte az, akinél voltak a seregek. A mozgó csapataidban láthatod ilyenkor őket.

Legyőztem ellenséges csapatokat, de nem kaptam értük harci pontot

A rendszer frissíti ezeket az adatokat, várj 1, legfeljebb 2 órát. (Milíciáért nem jár harci pont)


Megtámadtam egy várost, de a jelentésben az ellenséghez csak "??" van írva

Elvesztetted az összes egységedet a csatában (szárazföldi, vagy tengeri, vagy mindkettő), továbbá nem kapsz a szárazföldi egységekről jelentést, ha csak hajókkal támadsz)

Minden szükséges dolog megvolt a hódításhoz, mégis visszafordult a gyarmatosító hajó foglalás nélkül (kultúrszint is megvolt):

Küldened kell egy jelzőhajót vagy biremát a gyarmatosító hajóval.

Szellemfaluban voltak támogatásban egységeim, és meghalt pár darab, mert ráomlott egy épület

Szellemfalu minden nap egy épületszintet veszít, ha támogatásban vannak ott csapataid, akkor szinte minden nap veszteni fogsz belőlük.


Másodperce pontosan belövöm a támadást a térképen, de amikor visszalépek a városba látom, hogy az egységek nem akkora fognak odaérni, mint amire én számoltam.

Amikor a támadás tervezed, illetve indítanád a csapatokat, akkor egy hozzávetőleges időt kapsz, amit a "~" is jelöl. Ez az "Időzítés Elleni Szabály".


Időzítés Elleni Szabály: Ez a szabály kimondja, hogy az elküldött csapatok idejéből a szerver +/- 10 másodpercet adhat hozzá, vagy vonhat el belőle. Grepolis nem támogatja, hogy milliszekundumomra pontos sorrendet alakítsunk ki a támadásainkra, illetve az utána következő támogatásokra (foglalás), tehát ez nem kivitelezhető.

Nem érzékelte a rendszer a Prémium funkciókat, és a meglevő fejlesztéseket A támogatásba küldött egységeknél csak azok a prémium funckiók, és fejlesztések megléte számít, amelyek az adott városban szerepelnek, jelen esetben ez a támogatott játékos.

Varázslás, istenek

Nem tudok varázsolni támadó egységekre/városra

Csak egyet tudsz rá varázsolni (néhány kivételt eltekintve), tehát ha már van rajta egy aktív varázslás, akkor többet nem tudsz. A varázslás független a játékosoktól, tehát ha te vagy a védő, és a támadó már rárakott valamit, akkor te már nem tudsz.


Nem telt el 4 óra, mégis tudott a városomra földrengést mondani!

Egy játékos ugyanarra a városra 4/világsebesség időnként tud földrengést bocsátani. Ez kettes sebességnél 2 órát, 4-es sebességnél 1 órát jelent.

Hősiesség varázslat

Az egységekre varázsolt Hősiesség áldás csak a rendes egységek harci erejé növeli, a mitológiai egységekét nem.

Szövetség

Jelentést kaptam, hogy meghívtak egy szövetségbe, de nem látom a meghívót:

Lehet már visszavonták a meghívót, vagy szövetségben vagy, azért nem látod. Először ki kell lépned a jelenlegi szövetségedből.


Adminisztráció, üzenetek

Nem találom meg a mappát amit létrehoztam a leveleimnek/jelentéseimnek:

Az üzenetek/jelentések oldalon nyomj rá a "bejövő" fülre és a mappák megjelennek. Ez egy prémium szolgáltatás, nem látod többet a mappákat, ha lejár a helytartó.


Nem kapok jelentést a kereskedésről/fosztogatásról

Nézd meg a szűrőket, hogy miket állítottál be, illetve a "Kereskedelem"/"Fosztogatások" fület.


Más nyelven vannak írva bizonyos részek (pl. németül):

Verziófrissítések 2.0 után elég gyakran előfordul, várj pár órát, ilyenkor folyamatosan megy a fordítás. Amennyiben nem volt verziófrissítés, akkor használd a "Téves Fordítás?" gombot, amit a bal alsó sarokban találhatsz.

Prémium

Meghívtam egy játékost, de nem kaptam meg utána a jutalmat, pedig elérte az 1000 pontot:

A prémium oldalon olvashatsz róla, hogy kell aktiválni az aranyat, ha úgy nem megy, akkor írj egy kérelmet az ügyfélszolgálaton keresztül ez ügyben.


Kitüntetés

Több harci pontot kaptam, mint ő, de a legjobb harcos napi kitüntetését mégis neki adta a rendszer, miért?

Mivel a napi kitüntetés nem a megölt egységek lakosszámát nézi (ami a harci pont), hanem a megölt egységek darabszámát.

Nem kaptam meg a pontszámokkal járó kitüntetést

Amennyiben ez az a világ indulását követő első 2 hónap alatt történik, úgy ez normális. Van ugyanis egy két hónapos türelmi időszak, amelyben a ranglistához kapcsolódó kitüntetéseket még nem osztja ki a rendszer.