Húsvét 2012

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2012. július 26., 12:43-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Visszaszámlálás)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Időtartam

2012. április 04. - 11.

Leírás

Április 4-től 8 napon át egy olyan tyúk gazdája lehetsz, amely arany tojásokat rak! Ehhez azonban a jószágnak élelemre van szüksége. Ha lakosságodat a város körüli területekre küldöd, akkor füvet, kukacokat és kukoricát találhatnak, annak függvényében, hogy milyen hosszú időre küldöd el őket kutakodni. A begyűjtött tojásokat a Húsvéti boltban válthatod át neked tetsző dolgokra (egyeseket csak aranytojásokért vehetsz meg, másokat aranyért is).

Tyúkól megnyitása

Jobb lent, a kép szélén tudsz a tyúk ikonra kattintva a tyúkólba jutni, ahol a második fülre kattintva jutsz el a Húsvéti boltba.

Tyúk ól


Húsvéti bolt

Termelés

Három eltérő élelem fajta van (fű, kukac, kukorica), amelyekkel a termelés értékeit befolyásolni, növelni tudod:

Élelem Óránkénti termelés
2
Kukacok 4
Kukorica 6

Minden élelem fajta elfogy egy óra alatt. Egyszerre egy fajtából 8 egységnyit tehetsz a tyúk(ok) elé, így maximum egyszerre 8 órás időtartamra tudod ő(ke)t élelemmel ellátni. Az "Etetés (x/8)" gomb megnyomásával tudod a tyúkokat élelemmel ellátni. Amennyiben elegendő élelmed van, a fenti gombot egymás után többször is megnyomhatod, mindaddig, amíg a 8/8 státuszt el nem éred (ez jelenti a 8 órás lefedést). Csak akkor tudsz ismét etetni, ha a státusz jelző ismét 7/8-ra csökken. Egy állásmérő és egy visszaszámláló is segít az időbeni eligazodásban.

Élelem gyűjtése

A tyúkólban van lehetőséged arra, hogy lakosságodat elküld élelem kutatásra. Ez semmilyen szinten nem hat ki az egyéb nyersanyag termelésedre vagy lakosság számodra. Eltérő időtartamra küldheted ki ezen lakosokat, ám előre döntened kell, hogy mennyi lesz ez az idő (5 perc, 20 perc, 1 óra vagy 2 óra). Ez az idő határozza meg annak a valószínűségét, hogy milyen táplálékot találsz. A keresést bármikor megszakíthatod, ám akkor nem kapsz egyáltalán élelmet, a gyűjtögetők üres kézzel térnek haza. A kutatási idő sikeres letelte után (vagyis, ha nem hívod vissza a lakosokat) tudod meg, hogy milyen eredménnyel zárult az akció. Ha találtál élelmet, akkor az élelem raktáradban megjelenik az "élelem begyűjtése" gomb. Fontos, hogy a begyűjtés révén még nem kerül az étel automatikusan a tyúk(ok) elé, hanem neked kell kiadni az etetés parancsot is!

Második tyúk

Egy kisebb mennyiségű aranyért cserébe (250 arany) egy második tyúk megvásárlására nyílik lehetőséged, amely ugyanúgy arany tojásokat tojik, ha rendesen eteted (összesen maximum 25 tojást tudsz óránként termelni).

Visszaszámlálás

A Húsvéti program sajnos időben korlátozott. Az eseményből még hátralevő időt egy számláló jelzi ki. Ha a számláló a végére ért, nincs lehetőséged további tojások megszerzésére és a boltban történő vásárlásra.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!