Húsvét 2014

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Messalina (vitalap | szerkesztései) 2014. április 8., 21:42-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Állapot és Jutalom)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Iaszón, a hős bebarangolta az Alvilágot és sikeresen szert tett egy misztikus lényre, a varázstyúkra. Ráadásul engedi, hogy a húsvéti idényben kamatoztassad a lény erejét. Ha gondját viseled és azzal eteted, amit szeret, úgy misztikus tojásokkal ajándékoz meg, amelyek egyedi jutalmakat rejtenek!

Etetés

Hen.jpg

Hogy megszerezz egy tojást, három takarmányt kell a tyúk elé tenned. A tálba helyezés sorrendje nem számít, sőt, dönthetsz úgy is, hogy egy adott élelem fajtát többször is beleraksz a tálba egy etetés során.

Amint összeállítottad a kombinációdat, nyomd meg az "etetés" gombot, hogy remekedet a válogatós tyúk elé helyezzed. Döntéseid függvénye, hogy milyen színű tojással jutalmaz a jószág: fehérrel, bronzzal, ezüsttel, arannyal, vagy színessel. Ha ez volt az első alkalom, hogy egy konkrét kombinációt kipróbáltál, úgy ezt és eredményét automatikusan berakjuk a receptkönyvedbe.

Ezután a tojás megtörik és megmutatja a kincset/jutalmat. Tudnod kell, hogy minden tojás típus 5 eltérő jutalom lehetőségét rejti magában, bár az esélyek eltérőek az egyes jutalmak megszerzését illetően.

A jutalom begyűjtéséig nem tudod ismét megetetni a tyúkot.

Receptkönyv

Recipe book2.jpg

A receptkönyv automatikusan elmenti az összes variációt, amelyet már megtaláltál. Azt is megmutatja, hogy mely élelmezés milyen színű tojást eredményez. Könnyen áttekintheted, hogy egy adott recepthez milyen élelem hiányzik. Ha pedig a takarmány minden eleme megvan, úgy közvetlenül és egyszerűen a tyúk táljába halmozhatod az ebédjét az etető gomb megnyomásával.

A receptkönyv azt is megmutatja, hogy milyen tojás milyen jutalmat rejt. Az öt lehetséges jutalom közül az első három 25% eséllyel fog kipattanni a tojásból. A negyedik jutalom esélye 15%, az ötödiké pedig 10%.

Élelemszerzés

Receive chickenfeed.jpg

Mindig, mikor befejezel egy sziget küldetést, a szokásos jutalom mellett egyben egy csirke takarmányt is kapsz. A kapott élelem mennyisége attól függ, hogy milyen gyakran kaphatsz küldetéseket (tehát tulajdonképpen az összpontszámod dönti el). Vagyis minél ritkábban kapsz küldetéseket, annál több takarmányt rejt egy-egy küldetés. Ez azt jelenti, hogy minden játékos napi 12 takarmányt tud begyűjteni. Vigyázat, az egyes takarmánytípusok megszerzésének esélyei nem azonosak! Sokkal nagyobb eséllyel kapsz kukoricát, vagy füvet, mint mondjuk mézet.

Természetesen arany ellenében javíthatod az ellátásod mennyiségét és minőségét, hiszen vásárolhatsz takarmányt. Az egyes takarmánytípusok ára azonban eltér, sőt, minden egyes vásárlás megnöveli az adott takarmánytípusból vásárolható következő egységnyi mennyiség árát is. Az árakat minden nap éjfélkor visszaállítjuk az alapállapotba.

Állapot és Jutalom

A tyúk mellett egy függőleges állapotsávot láthatsz, amelyen - függetlenül a tojások színétől - az eddig begyűjtött valamennyi tojás darabszámát követheted. A 20. tojás elérésekor azokban a világokban, ahol a hősök nem aktívak, két hétre ingyen melléd szegődik a kalmár. Ha azonban az adott világban aktívak a hősök, úgy a kalmár helyett 30-30 érmét kapsz.

A 40. tojás után egy teljes kulturális szintet kapsz! Természetesen a normális játék során szerezett kulturális pontjaid érintetlenek maradnak és számítani fognak a következő szint eléréséhez, így nem kell ezen jutalom begyűjtését időzítened.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!