Hősök

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2021. április 26., 22:45-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Háború hősei)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Heroes wiki banner.png


Mik azok a hősök?

A hősök különleges egységek, amelyek bónuszokkal bírnak. Habár nem sokkal különböznek a rendes egységektől, mégis az alábbiakban eltérnek tőlük:

 • A hősöket nem a kaszárnyában kell képezni, a későbbiekben részletesebben írunk még erről.
 • A hősök nem kerülnek nyersanyagba, hanem a háború, illetve a bölcsesség érméivel tudod őket megidézni. Ezen érméket a szigetküldetések során szerezheted be.
 • Minden hősnek saját különleges bónusza van, ami megkülönbözteti őket a többi egységtől. Minden képesség más és más hatással van a játékra.
 • A hősök a háború/bölcsesség érméinek felhasználásával szintet léphetnek (a maximális 20-as szintig), amely az alapértékeit és speciális képességeit javítja.
 • A hősök nem vesznek el azzal, hogy újraindítod a fiókod egy világon.
 • A hősök nem halnak meg. Vereségnél csak megsebesülnek, és idővel visszanyerik erejüket.
 • A hősök nem kerülnek népességbe, így akár valamennyi hőst megidézheted.
 • A hősöket hozzá tudod rendelni egy-egy városodhoz, hogy ott fejtsék ki hatásukat, de egy városban csak 1 hős lehet egyszerre.
 • Nincs arra lehetőség, hogy másokat támogass velük, csak a saját előnyödre használhatod őket. Akkor sem maradnak egy városban, ha azt éppen most hódítottad meg.
 • A csata lezajlása után a hős azonnal, utazási idő nélkül visszatér az otthonának kijelölt városba.

A hősök áttekintése

Egy új sáv lett kialakítva a hősöknek, amelyet a város istenségének képe alatt találsz. Ha bárhova kattintasz a sávon, a Hősök tanácsának ablaka fog megnyílni:

Hero overview.jpg

Ebben az ablakban láthatod az alapvető információkat azokról a hősökről, amelyeket az adott világban használsz:

 • a hős szintje, képe és neve;
 • a hős aktuális állapota: sebesült, városhoz rendelve (vagy hozzárendelés folyamatában), illetve harcban;
 • a hős tapasztalati pontjai.

Vedd figyelembe, hogy nem tudod már a játék kezdetén mind az öt hőst egyből beszerezni. Eleinte csak 1 hőshelyed van. Ahogy növekszik a kulturális szinted, úgy nyílnak meg a hőshelyek. Ha azonban nem akarsz várni, úgy 250 arany ellenében azonnal hozzáférhetsz a helyekhez.

Vannak exkluzív hősök is, amelyekhez a játék események során vagy más módon jutsz hozzá. Ezen hősök mindig a saját helyükre érkeznek (tehát nem igényelnek meglévő helyet), de nem is lehet őket érmék ellenében toborozni. Bevezetésük után pár hónappal valamennyi exkluzív hős normál hősi státuszba kerül.

Sérült hőseidnek 18/világsebesség időre van szüksége, hogy teljesen meggyógyuljanak. Ezalatt a hőseid szintet tudnak lépni, és - amennyiben ez alkalmazható - a hozzájuk rendelt városoknak továbbra is szolgáltatják speciális képességük nyújtotta bónuszaikat, azonban sem a védelemben sem a támadásban nem tudnak személyesen részt venni.

Érmék

Látni fogod, hogy a hősök saját, új típusú nyersanyagukkal jönnek:

Hero coins.jpg

A kék szám a bölcsesség érméit jelenti, míg a piros a háború érméire vonatkozik. Új hősök beszerzéséhez és meglévő hőseid szintjének növeléséhez lesz ezekre szükséged.

Ezen értékes nyersanyag beszerzéséhez arra van csak szükség, hogy szigetküldetéseket oldj meg. A döntéseid határozzák meg, hogy milyen típusú érmét kapsz!

Ne feledd, hogy minden játékos azonos mértékű érmét tud egy nap megszerezni a maximalizált küldetések okán. Ha ritkán kapsz pontszámaid miatt szigetküldetést, úgy egy küldetésért több érmét kapsz, mint azok, akik pontjaik miatt több alkalommal is éremhez tudnak jutni. A nap végére maximum 24 érmét szerezhet mindenki pontszámtól függetlenül.

Hősök toborzása

A "toborzás" fülre kattintva az alábbi ablak nyílik meg:

Hero recruiting.jpg


Általában egy háború hőse és egy bölcsesség hőse ajánlja fel szolgálatait neked. Éjfélkor megváltozik az ajánlat. Ha úgy döntesz, hogy megveszed az egyik hőst, a másik is eltűnik az ablakból. 50 arany ellenében azonnal frissítheted az ajánlatot anélkül, hogy éjfélig kéne várnod.

Bár a választék véletlenszerű, a korábban már megszerzett hősök nem fognak újra megjelenni. Ha a háború egy hősét szeretnéd megszerezni, háború érméit kell feláldoznod, ezeket pedig a szigetküldetések agresszív megoldásaiért szerezhetsz. Általánosságban szólva a háború hősei mindenféle katonai akciókra jók. Egyesek a védekezés mesterei, míg mások kiemelkedő vezéri képességekkel vezetnek csatába egységeket. Ezzel szemben a bölcsesség hőseiért bölcsesség érméit kell fizetni, amelyeket a szigetküldetések bölcs megoldásaiért kapsz. A bölcsesség hősei általában az egyes városaid gazdaságát virágoztatják fel, például az építési idők csökkentésével, vagy a nyersanyagok termelésének növelésével.

Véletlenszerűen belebotolhatsz olyan hősökbe is, amelyek megszerzéséhez egyedi kitüntetést is fel kell mutatnod az érméken kívül. Ez benne szerepel a hős árában. Ha egy ilyen hősbe botlasz, úgy a hősre vonatkozó egyedi küldetés sorozatot (történeti küldetést) kell elvállalnod és sikeresen teljesítened, hogy megszerezd a kitüntetést. Valamennyi hős(nő) saját küldetéscsoporttal rendelkezik, amely teljesen véletlenszerűen kerül elő. Ha egy ilyen küldetés merülne fel, ez a többi szigetküldetés között fog automatikusan megjelenni. Ahogy a többi küldetés is, ez is kap egy jelzést a térképen, amely egy adott helyzetbe fixálja a küldetést.

A fent leírt történeti küldetések 6000 összpontszámmal nem rendelkező játékosoknak nem jelennek meg. Ne feledd, hogy ezek a küldetések elég nehezek, így ne számíts rá, hogy pár óra alatt be lehet őket fejezni!

Érme beváltás

Hero coinexchange.jpg

Ha éppen hiányozna néhány érme az adott típusból, úgy nyugodtan élhetsz a beváltás intézményével. Az egyik érmetípust beválthatod a másikra 2:1 arányban. Bár így veszteséget könyvelsz el, mégis hasznos lehet, ha csak néhány érme hiányzik, hogy a hiányzó hősödet beszerezzed.

Hősök szintlépése

Hero leveling.jpg

Ha a tapasztalati sáv mögötti kis gombra kattintasz, új ablak jelenik meg, amely kizárólag a hős szintlépéséhez használható. Ez az ablak bemutatja az összes változást, ami egy újabb szint megszerzése hoz magával, valamint a szintlépéshez szükséges érmék számát. Az alapértékek (támadás, védekezés) növekszenek, ahogy a hős egyedi képességének ereje is.

Hős hozzárendelése városhoz


Az áttekintőben városonként egy hőst hozzárendelhetsz egy adott városhoz. A városhoz rendelt hősök két előnyt is nyújtanak neked:

 • Ha a várost megtámadják, a hős védeni fogja azt, ahogy minden egyéb szárazföldi egység;
 • A hősök speciális képessége csak városhoz rendelve tud kiteljesedni, érvényesülni.

A hős városhoz rendelése 6 órán át tart (6/világsebesség), ez az az idő, amire a hősnek szüksége van, hogy fizikailag egyik helyről a másikba jusson. Ezen utazási idő alatt azonban a hős még nem tudja előnyeit biztosítani. A hősöket bármikor visszahívhatod egy adott városból kézi vezérléssel.

Ha egy várost, amelyet hős véd, elfoglalnak, a hős automatikusan visszatér a tanácsba, és nem lesz városhoz rendelve, amíg új várost nem jelölsz ki neki.

Az isten ikonja alatt, kényelmi okokból, az is megjelenik, hogy az aktív városban éppen van-e hős. Ez a rész azt is kijelzi, hogy az adott hős épp sérült-e, úton van, vagy támad-e.

Hősök tanácsa

Végül pedig, ha a "Tanács" fülre kattintasz, valamennyi beszerezhető hőst látni fogod, valamint azok statisztikáját.

Hősök csarnoka.png

A Hősök listája

Bölcsesség hősei

Háború hősei

A Bölcsesség Hősei
Hős Leírás Tulajdonságok
Költségek Szint 1 Szint 20
Andromeda.jpg

Androméda

Amíg Androméda a városban tartózkodik, a város fa-, kő- és ezüsttermelése a hős 1. szintjén 16,5%-kal, míg 20. szintjén 45%-kal növekszik. ingyenes 33 Szúró támadás 90 Szúró támadás
15 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyverek ellen 240 Védekezés ütő fegyverek ellen
10 Zsákmány 110 Védekezés szúró fegyverek ellen 300 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 99 Védekezés távolsági fegyverek ellen 270 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Heroapheledes.jpg

Ampelosz

Amikor Ampeloszt, a szatírt hozzárendeled egy városodhoz, a városban a hős első szintjén 22%-kal kevesebb nyersanyagba kerül, és 22%-kal gyorsabb a fejlesztés. A hős 20. szintjére ezek az értékek 60%-ra nőnek. 70 Coins of Wis.png 66 Támadás n/a Támadás
14 Speed.png 66 Védekezés ütő fegyverek ellen n/a Védekezés ütő fegyverek ellen
15 Zsákmány 88 Védekezés szúró fegyverek ellen n/a Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 198 Védekezés távolsági fegyverek ellen n/a Védekezés távolsági fegyverek ellen
Aristotle.jpg

Arisztotelész

Első szinten, ha Arisztotelész egy városhoz van rendelve, a jelző hajók építési költségét és idejét csökkenti 20%-kal. 20. szinten ez már 60%. 105 Coins of Wis.png 11 Támadás 30 Támadás
120 Speed.png 27.5 Védekezés ütő fegyverek ellen 75 Védekezés ütő fegyverek ellen
10 Zsákmány 181.5 Védekezés szúró fegyverek ellen 495 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 137.5 Védekezés távolsági fegyverek ellen 375 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Christopholus.jpg

Christopholus

Első szinten Christopholus 11%-kal csökkenti az épületek építési idejét. 20. szinten ez 30%. 70 Coins of Wis.png 44 Támadás 120 Támadás
70 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyverek ellen 240 Védekezés ütő fegyverek ellen
15 Zsákmány 99 Védekezés szúró fegyverek ellen 270 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 99 Védekezés távolsági fegyverek ellen 270 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Daidalos.png

Daidalosz

Első szinten Daidalosz városában a birémák építési költsége és ideje 11%-ra csökken. 20. szinten már 30%-ra ugrik ez az érték.
'
70 Coins of Wis.png 11 Szúró támadás 30 Szúró támadás
10 Speed.png 35 Védekezés ütő fegyverek ellen 132 Védekezés ütő fegyverek ellen
15 Zsákmány 165 Védekezés szúró fegyverek ellen 450 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 176 Védekezés távolsági fegyverek ellen 480 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Democritus.jpg

Démokritosz

Amíg Démokritosz hozzá van rendelve egy városhoz, a hős első szintjén 22% az esélye annak, hogy az alkalmazott pozitív hatás kétszer annyi ideig tartson. 20. szinten ez 60%-ra emelkedik. 70 Coins of Wis.png 66 Szúró támadás 180 Szúró támadás
10 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyverek ellen 240 Védekezés ütő fegyverek ellen
15 Zsákmány 99 Védekezés szúró fegyverek ellen 270 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 77 Védekezés távolsági fegyverek ellen 210 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Ferkyon.jpg

Ferkyon

Amíg Ferkyon a városodban van, az egységek képzése a hős 1. szintjén 11%-kal, míg annak 20. szintjén 30%-kal gyorsul az adott városban. 70 Coins of Wis.png 55 Támadás 150 Támadás
12 Speed.png 132 Védekezés ütő fegyverek ellen 360 Védekezés ütő fegyverek ellen
20 Zsákmány 132 Védekezés szúró fegyverek ellen 360 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 121 Védekezés távolsági fegyverek ellen 330 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Cheiron.jpg

Kheirón

Amíg Kheirón a városodban van, a hopliták kiképzési ideje és költsége a hős 1. szintjén 22%-kal, míg a hős 20. szintjén 60%-kal csökken. 105 Coins of Wis.png 66 Támadás 180 Támadás
16 Speed.png 121 Védekezés ütő fegyverek ellen 330 Védekezés ütő fegyverek ellen
20 Zsákmány 132 Védekezés szúró fegyverek ellen 360 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 121 Védekezés távolsági fegyverek ellen 330 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Odysseus.jpg

Odüsszeusz

Amíg Odüsszeusz hozzá van rendelve egy városhoz, a hős első szintjén 22%-kal csökken a kardforgatók toborzási ideje és költsége. A hős 20. szintjén ez 60%. 115 Coins of Wis.png 143 Támadás 390 Támadás
14 Speed.png 154 Védekezés ütő fegyverek ellen 420 Védekezés ütő fegyverek ellen
20 Zsákmány 110 Védekezés szúró fegyverek ellen 300 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 143 Védekezés távolsági fegyverek ellen 390 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Orpheus.jpg

Orpheus

Amíg Orpheus a városodban van, addig az 1. szintjén 33%, míg 20. szintjén 90% az esélye, hogy fesztivál rendezése után egy újabb kultúra pontot kapj. 75 Coins of Wis.png 44 Távolsági támadás 120 Távolsági támadás
13 Speed.png 99 Védekezés ütő fegyverek ellen 270 Védekezés ütő fegyverek ellen
5 Zsákmány 110 Védekezés szúró fegyverek ellen 300 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 77 Védekezés távolsági fegyverek ellen 210 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Pariphaistes.jpg

Pariphaisztesz

Első szinten minden tengeri egység 11%-kal gyorsabban készül az adott városban. 20. szinten már 30%-kal. 70 Coins of Wis.png 22 Szúró támadás 60 Szúró támadás
35 Speed.png 93.5 Védekezés ütő fegyverek ellen 255 Védekezés ütő fegyverek ellen
10 Zsákmány 126.5 Védekezés szúró fegyverek ellen 345Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Lakosság 99 Védekezés távolsági fegyverek ellen 270 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Philoktetes.png

Philoctetész

Első szinten, ha Philoctetész a városodban van, akkor az íjászok kiképzésének ideje és költsége 22%-kal csökken. 20. szinten ez az érték 60%-ra nő.

Ez egy exkluzív hős. Philoctetészt a 2019-es "Természet Időkereke" esemény során lehetett megszerezni.

60 Coins of Wis.png 55 Távolsági támadás 150 Távolsági támadás
140 Speed.png 132 Védekezés ütő fegyverek ellen 360 Védekezés ütő fegyverek ellen
40 Zsákmány 242 Védekezés szúró fegyverek ellen 660 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 319 Védekezés távolsági fegyverek ellen 870 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Rekonos.jpg

Rekonosz

Első szinten az adott város kőtermelését 44%-kal, 20. szinten 120%-kal növeli meg. 65 Coins of Wis.png 16.5 Támadás 45 Támadás
35 Speed.png 82.5 Védekezés ütő fegyverek ellen 225 Védekezés ütő fegyverek ellen
300 Zsákmány 82.5 Védekezés szúró fegyverek ellen 225 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 181.5 Védekezés távolsági fegyverek ellen 495 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Terylea.jpg

Terylea

Amíg Terylea a városodban van, az ezüst alaptermelése 1. szinten 44%-kal, 20. szinten pedig 120%-kal növekszik az adott városban. 65 Coins of Wis.png 33 Szúró támadás 90 Szúró támadás
12 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyverek ellen 240 Védekezés ütő fegyverek ellen
10 Zsákmány 88 Védekezés szúró fegyverek ellen 240Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 132 Védekezés távolsági fegyverek ellen 360 Védekezés távolsági fegyverek ellen
Ylestres.jpg

Ylestrész

Első szinten az adott város fatermelését 44%-kal, 20. szinten 120%-kal növeli meg. 65 Coins of Wis.png 5.5 Távolsági támadás 15 Távolsági támadás
35 Speed.png 121 Védekezés ütő fegyverek ellen 330 Védekezés ütő fegyverek ellen
15 Zsákmány 77 Védekezés szúró fegyverek ellen 210 Védekezés szúró fegyverek ellen
0 Népesség 49.5 Védekezés távolsági fegyverek ellen 135 Védekezés távolsági fegyverek ellen
A háború hősei
Hős Leírás Tulajdonságok
Költség 1. szint 2. szint
Agamemnon.png

Agamemnon

Első szinten a város hoplitái és íjászai 11%-kal erősebben védekeznek és támadnak, ha Agamemnon oldalán harcolnak. 20. szinten már 30% ez az érték. 55 Coins of Wa.png 88 Támadás 240 Támadás
35 Speed.png 132 Védekezés ütő fegyver ellen. 360 Védekezés ütő fegyver ellen.
50 Zsákmány 88 Védekezés szúró fegyver ellen. 240 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 132 Védekezés távolsági fegyver ellen. 360 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Ajax.png

Aiasz

Első szinten a hipliták 16,5%-kal nagyobb védelmi és támadó erővel rendelkeznek, ha Aiasz oldalán harcolnak. 20. Szinten ez az érték 45%.

Ez egy exkluzív hős. A 2018-as természet időkereke esemény során tudod beszerezni.

Ingyenes 253 Zúzó támadás 690 Zúzó támadás
140 Speed.png 77 Zúzó fegyver elleni védelem 210 Zúzó fegyver elleni védelem
20 Zsákmány 77 Szúró fegyver elleni védelem 210 Szúró fegyver elleni védelem
0 Népesség 77 Távolsági fegyver elleni védelem 210 Távolsági fegyver elleni védelem
Alexandrios.png

Alexandriosz

Első szinten az íjászok 16% megnövekedett védő és támadó értékkel rendelkeznek, ha ALexandriosz mellett harcolnak. 20. szinten ez 35%.

Ez egy exkluzív hős. Alexandrioszt a Spárta vs Hádész 2018-as eseményében szerezhetitek meg.

Free 60 Távolsági támadás 180 Távolsági támadás
210 Speed.png 121 Védekezés ütő fegyver ellen 330 Védekezés ütő fegyver ellen
40 Zsákmány 286 Védekezés szúró fegyver ellen 780 Védekezés szúró fegyver ellen
0 Népesség 220 Védekezés távolsági fegyver ellen 600 Védekezés távolsági fegyver ellen
Atalanta.jpg

Atalanta

A hős első szintjén Atalanta által vezetett sereg 11%-kal gyorsabban mozog. Ez a teljes seregre vonatkozik. 20. szinten ez már 30%. 105 Coins of Wa.png 220 Támadás 600 Támadás
20 Speed.png 66 Védekezés ütő fegyver ellen. 180 Védekezés ütő fegyver ellen.
15 Zsákmány 55 Védekezés szúró fegyver ellen. 150 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 99 Védekezés távolsági fegyver ellen. 270 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Deimos.jpg

Deimos

Első szinten minden egység támadó értékét 5.5%-kal növeli, ha vele együtt harcolnak, ez 20. szint esetén már 15%.
120 Coins of Wa.png 385 Támadás 1050 Támadás
35 Speed.png 44 Védekezés ütő fegyver ellen. 120 Védekezés ütő fegyver ellen.
40 Zsákmány 44 Védekezés szúró fegyver ellen. 120 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 55 Védekezés távolsági fegyver ellen. 150 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Herohector.jpg

Hektór

A kardforgatók és a parittyások támadó- és védőértékei a hős 1. szintjén 11%-kal, 20. szintjén 30%-kal nőnek, amíg Hektór oldalán harcolnak. . 99 Támadás 270 Támadás
14 Speed.png 165 Védekezés ütő fegyver ellen. 450 Védekezés ütő fegyver ellen.
20 Zsákmány 165 Védekezés szúró fegyver ellen. 450 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 121 Védekezés távolsági fegyver ellen. 330 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Helena.jpg

Helena

Amíg Heléna a városodban van hősökkel rendelkező világokon a lázításhoz szükséges idő 5,5 %-kal csökken, maximum 15%-kal a hős 20. szintjén. (2.75 verzió óta háború hőse, árai módosultak) 105 Coins of Wa.png 44 Támadás 120 Támadás
12 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyver ellen. 240 Védekezés ütő fegyver ellen.
15 Zsákmány 99 Védekezés szúró fegyver ellen. 270 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 99 Védekezés távolsági fegyver ellen. 270 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Hercules.jpg

Héraklész

Első szinten, ha Héraklész hősi csatában nyer, úgy az adott város istenének azonnali 22 áldásában részesülsz. 20. szinten ez már 60 áldás. Egy csata akkor hősi, ha legalább 50 harci pontot szerzel benne. 85 Coins of Wa.png 209 Támadás 570 Támadás
18 Speed.png 99 Védelem zúzó fegyver ellen 270 Védekezés ütő fegyver ellen.
200 Zsákmány 99 Védekezés szúró fegyver ellen. 270 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 143 Védekezés távolsági fegyver ellen. 390 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Jason.jpg

Iaszón

A támadó egységek a hős első szintjén 22%-kal, 20. szintjén 60%-kal több zsákmányt bírnak el, ha Iaszón kíséri őket. 45 Coins of Wa.png 176 Szúró támadás 480 Szúró támadás
12 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyver ellen. 240 Védekezés ütő fegyver ellen.
40 Zsákmány 99 Védekezés szúró fegyver ellen. 270 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 77 Védekezés távolsági fegyver ellen. 210 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Leonidas.jpg

Leonidász

Első szinten, ha Leonidász védi a várost, úgy a védekező egységek harci értéke 5,5%-kal, huszadik szinten 15%-kal nő. 110 Coins of Wa.png 44 Szúró támadás 120 Szúró támadás
12 Speed.png 143 Védekezés ütő fegyver ellen. 390 Védekezés ütő fegyver ellen.
30 Zsákmány 143 Védekezés szúró fegyver ellen. 390 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 110 Védekezés távolsági fegyver ellen. 300 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Lysippe.png

Lüszippé

Első szinten 16%-kal növeli meg a lovasok támadó és védő értékét, ha mellette harcolnak. 20. szinten ez az érték 35%-ra emelkedik.

Ez egy exkluzív hős, akit a 2019-es "Mitikus Tyúk" eseményen lehet megszerezni.

45 Coins of Wa.png 275 Zúzó támadás 750 Zúzó támadás
35 Speed.png 33 Védekezés zúzó fegyver ellen 90 Védekezés zúzó fegyver ellen
40 Zsákmány 55 Védekezés szúró fegyver ellen 150 Védekezés szúró fegyver ellen
0 Lakosigény 110 Védekezés távolsági fegyver ellen 300 Védekezés távolsági fegyver ellen
Medea.png

Médea

Első szinten a parittyások 16%-kal erősebb támadó és védő értékkel rendelkeznek, ha Médea oldalán harcolnak. Ez a 20. szintnél 35%-ra emelkedik.


40 Coins of Wa.png 297 Támadás 810Támadás
35 Speed.png 44 Védekezés zúzó fegyver ellen 120 Védekezés zúzó fegyver ellen
10 Zsákmány 44 Védekezés szúró fegyver ellen 120 Védekezés szúró fegyver ellen
0 Lakosság igény 33 Védekezés távolsági fegyver ellen 90 Védekezés távolsági fegyver ellen
link=

Melousa

1. szinten 16%-kal nő a harciszekér hadi ereje Melousa oldalán harcolva. 20. szinten ez az érték 35%.


Ez az "Idézés Köre" eseményben kapható exkluzív hős.

45 link= 253 link= link= Szúró támadás 690 link= link= Támadás
140 link= 121 link= link= Zúzó fegyver elleni védelem 330 link= link= Zúzó fegyver elleni védelem
40 link= link= Zsákmány 33 link= link= Szúró fegyver elleni védelem 90 link= link= Szúró fegyver elleni védelem
0 link= link= Népesség 110 link= link= Távolsági fegyver elleni védelem 300 link= link= Távolsági fegyver elleni védelem
link=

Mihalisz

Első szintent valamennyi szárazföldi egység védelme szúró és zúzó fegyver ellen 11%-kal nő Mihalisz mellett harcolva. 20. szinten ez 30%.

Ez egy exkluzív hős. Mihalizst a 2021-es "Mitikus Tyúk" esemény során lehetett megszerezni.

85 link= 44 link= link= Támadás 120 link= link= Támadás
140 link= 275 link= link= Védekezés zúzó fegyver ellen 750 link= link= Védekezés zúzó fegyver ellen
50 link= link= Zsákmány 275 link= link= Védekezés szúró fegyver ellen 750 link= link= Védekezés szúró fegyver ellen
0 link= link= Népesség 33 link= link= Védekezés távolsági fegyver ellen 90 link= link= Védekezés távolsági fegyver ellen
link=

Pelops

1. szintén a harci szekerek és hopliták 11%-kal nagyobb védekező és támadó erővel rendelkeznek Pelops mellett. 20. szinten ez már 30%. 60 Coins of Wa.png 291.5 Támadás 795 Támadás
35 Speed.png 181.5 Védekezés ütő fegyver ellen. 495 Védekezés ütő fegyver ellen.
80 Zsákmány 88 Védekezés szúró fegyver ellen. 240 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 55 Védekezés távolsági fegyver ellen. 150 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Perseus wiki.jpg

Perszeusz.

1. szinten a mitológiai egységek támadó és védekező ereje 6%-kal nő meg, ha Perszeusz oldalán harcolnak. 20. szinten ez 25%-ra emelkedik.

Ez egy exkluzív hős. Perszeuszt a 2018-as "Tükhé Adventi Naptárában" szerezheted meg.

Free 187 Zúzó támadás 510 Zúzó támadás
210 Speed.png 88 Védekezés ütő fegyver ellen. 240 Védekezés ütő fegyver ellen.
35 Zsákmány 154 Védekezés szúró fegyver ellen. 420 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Lakosság 132 Védekezés távolsági fegyver ellen. 360 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Telemachos.png

Télemakhosz

Első szinten a város kardforgatói 16%-kal erősebben védekeznek és támadnak, ha Télemakhosz oldalán harcolnak. 20. szinten már 35% ez az érték.
40 Coins of Wa.png 44 Támadás 120 Támadás
35 Speed.png 187 Védekezés ütő fegyver ellen. 510 Védekezés ütő fegyver ellen.
40 Zsákmány 176 Védekezés szúró fegyver ellen. 480 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 511.5 Védekezés távolsági fegyver ellen. 1395 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Themistokles.jpg

Themistoklész

1. szinten az isteni küldöttek és a lovasok 11%-kal növelt támadó és védekező erőt képviselnek, Themistoklész oldlán. 20. szinten már 30%-ról van szó. 60 Coins of Wa.png 99 Szúró támadás 270 Szúró támadás
35 Speed.png 170.5 Védekezés ütő fegyver ellen. 465 Védekezés ütő fegyver ellen.
30 Zsákmány 176 Védekezés szúró fegyver ellen. 480 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 225.5 Védekezés távolsági fegyver ellen. 615 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Urephon.jpg

Urephon

Urephonnal harcolva, a mitológiai egységek harci értékei hős első szintjén 5,5%-kal, a hős 20. szintjén 15 %-kal növekednek meg. 95 Coins of Wa.png 66 Szúró támadás 180 Szúró támadás
20 Speed.png 77 Védekezés ütő fegyver ellen. 210 Védekezés ütő fegyver ellen.
15 Zsákmány 88 Védekezés szúró fegyver ellen. 240 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 99 Védekezés távolsági fegyver ellen. 270 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Zuretha.jpg

Zuretha

Zuretha oldalán harcolva a hajók harci értékei a hősnő első szintjén 5,5%-kal, míg 20. szintjén 15%-kal nőnek meg. 95 Coins of Wa.png 110 Ütő támadás 300 Ütő támadás
13 Speed.png 77 Védekezés ütő fegyver ellen. 210 Védekezés ütő fegyver ellen.
20 Zsákmány 66 Védekezés szúró fegyver ellen. 180 Védekezés szúró fegyver ellen.
0 Népesség 77 Védekezés távolsági fegyver ellen. 210 Védekezés távolsági fegyver ellen.
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!