Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Dragonrk (vitalap | szerkesztései) 2014. február 23., 11:24-kor történt szerkesztése után volt.


Kedves Játékosok!

4. születésnapunk alkalmából egy játékkal készültünk Nektek. 4 feladatot kell hibátlanul megoldanotok, hogy értékes jutalmakkal gazdagodhassatok.


Megoldások beküldése

Feladatonként külön rendezve, tehát a feladatok sorszámozásával, a fórum ezen topicjába kell a megfejtéseket beírnotok. Ehhez rendelkeznetek kell fórum felhasználó fiókkal, amely ha még nincs, akkor egy fél perc alatt csinálhattok egyet itt.


Jutalmazás

Ez egy összetett feladatsor, így csak azok kaphatnak jutalmat, akik az egészet hibátlanul kitöltik. Az első ... játékost ... arannyal jutalmazzuk.


Sok sikert kíván,

A magyar Grepolis csapata


1. játék

Feladat: Találjátok meg mind az 5 hibát a képen.

Nyerjáték.png
A nagyított nézethez kattints a képre

- Diadalmenet, és színházi játékok képe felcserélve az ablakban - Zeusz áldásmennyisége túllépi a megengedettet - Helytartó és főpapnő képe a bal oldalon felcserélve - Üzenetek, és jelentések felirat a bal oldalon felcserélve - A képernyő középső részén, felül, balra nem lehet várost váltani, csak jobbra

2. játék

Feladat: A történet elolvasása után adjatok választ az alábbi kérdésekre.


Trója ellen támadás tart. Akhilleusz támadó serege 17424 bátor hoplitából áll. A serege az éjszaka leple alatt akar lecsapni Trója városára, bízva a meglepetés erejében. A városban 3 kém segíti Akhilleusz városba jutását, azonban az ő jussuk igen magas, fejenként 20 esküvő, és 10-10 tenger ajándéka, alvilág kincsei varázslat. Ám a magas juss meghozta a kellő eredményt: Kiderült, a város védő ereje töredéke Akhilleusz seregének, csupán 484 kardos, és 968 íjász alkotja a védelmet. A védő egységeken kívül a támadóknak fel kell venniük a harcot a fallal is, ami Trója 20. szintjéig is felér. Akhilleusz katonái azonban a hajóút közben súlyos betegséget kaptak el, amely a harci szellemüket a felére szorította vissza. Trója városa azonban értesült a támadásról, így a tanyán dolgozó 1500 parasztot még időben be tudták sorozni, és egy tapasztalt parancsnok is rendelkezésükre áll.

Azonban Akhilleusz kémei már nem tudták értesíteni őt, hogy Trója védő egységei felálltak, így éjfél után Akhilleusz, és Trója seregei megütköztek egymással. Mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, így egyik oldal sem mondhatja szerencsésnek magát.


1. kérdés: Mennyi volt a jussa a 3 kémnek összesen?

36.000 fa, 12.000 kő, 27.000 ezüst

2. kérdés: Trója városa melyik épületnek köszönhetően szerezhetett tudomást a bejövő támadásról?

Orákulum

3. kérdés: Hány gyors szállítóhajóra volt szüksége Akhilleusznak, hogy az összes hoplita elérje Tróját?

1743

3. kérdés: Sikerült-e Akhilleusznak elfoglalni a várost? Ha igen, mennyi egysége veszett oda a harcmezőn?

Igen, sikerült, 16676 egysége veszett oda

3. játék

Feladat: Az alábbi képen párosítsd össze az istent a mitológiai lényével, és azzal a számmal, amennyi áldásba a mitológiai lényei összesen kerülnek. Példa: A5 410


Isten-lény.png


1, A4 280 2, B6 360 3, C5 607 4, D1 760 5, E2 340 6, F3 710

4. játék

Feladat: Figyelmesen válaszolj az alábbi kérdésekre.


a, Lehet egy internetről többen is játszani? Ha igen, mi a módja?

b, Mire használod az eke fejlesztést?

c, Mit ad a kívánságkút?

d, Mennyi népességbe kerül egy lovas egység?

e, Hányas szintre lehet felépíteni a favágót?

f, Mi a feltétele a szekerek képzésének?

g, Mennyibe kerül egy olimpiai játékot megszervezni?

h, Előnyre van szükséged egy tengeri támadásnál, melyik varázslatot használnád rajta?

i, Hogy hívják a föníciai kereskedőt?

j, Milyen bónuszt ad az Alexandriai világítótorony felépítése?

k, Mi Athéné állata, ami egyben egy varázslata is?

l, Mire használnád az emelőt?

m, Hány pontos lehet egy maximumra kiépített város a normál világokon?Köszönjük, hogy részt vettél születésnapi játékunkban, és kívánunk Neked tovébbi kellemes időtöltést,

A Grepolis magyar csapata