Innen: Wiki Grepolis HU
(A kereskedés)
(A kereskedés)
22. sor: 22. sor:
 
* A kereskedés a falvaknak sem a hangulatát, sem az erejét nem befolyásolja.
 
* A kereskedés a falvaknak sem a hangulatát, sem az erejét nem befolyásolja.
 
* A kereskedés után az arányszám lecsökken, minden 100 leszállított egység után 0,03 ponttal.
 
* A kereskedés után az arányszám lecsökken, minden 100 leszállított egység után 0,03 ponttal.
* A falu hangulatától és erejétől függetlenül, a kereskedelmi arány óránként 0,02 ponttal emelkedik, mígnem eléri újból a maximális 1,25-öt. A [[kereskedelmi központ]] (másképpen: kereskedőház) felépítésével a maximális arány 1,35-re változik.
+
* A falu hangulatától és erejétől függetlenül, a kereskedelmi arány óránként 0,02 ponttal emelkedik, mígnem eléri újból a maximális 1,25-öt. A [[Kereskedelmi Központ]] (másképpen: kereskedőház) felépítésével a maximális arány 1,35-re változik.
  
 
== Kereskedés más játékosokkal ==
 
== Kereskedés más játékosokkal ==

A lap 2010. július 26., 09:08-kori változata

A Piac teszi lehetővé, hogy a 3 féle nyersanyagoddal (kő, fa, ezüstérme) kereskedj. Mivel minden sziget egyféle nyersanyagból gazdag, egy másikból pedig szegény, a kereskedés fontos a városod növekedéséhez szükséges összes nyersanyag beszerzésénél.


Kereskedés a falvakkal

Ahhoz, hogy egyensúlyban tartsd a háromféle nyeranyag egyenlőtlen termelését, fontos, hogy a felesleges nyersanyaggal kereskedj a falvakban.


Előfeltételek

  • Ahhoz hogy kereskedni tudj, a városodban kell, hogy legyen Piac.
  • Csak azzal a faluval tudsz kereskedni, amelyiknek a hangulata legalább 80%.


Arányok

A térképen a falvaknál megjelenik, hogy milyen nyersanyaggal és milyen arányban kereskednek. Az első a keresett nyersanyag, a második az 1 egységért kínált áru fajtája és mennyisége. Ugyanez látható az esemény menün, ha egy falura rákattintasz. A sárga nyíl mutatja, hogy mit kell adnod, a zöld, hogy mit kapsz érte cserébe. Például, ha ez az arányszám 1,25, az azt jelenti, hogy minden egyes nyersanyagodért 1,25-öt kapsz a falutól. 1-1 falu max. 2000 nyersanyagodért kereskedik veled, de egyszerre több faluval is kereskedhetsz a piactered fejlettségi szintjétől függő nyersanyagmennyiséggel.

A kereskedés

A falu esemény menüjén kattints a "Kereskedés" fülre. Válaszd ki, hogy mennyi nyersanyagot kívánsz elküldeni, és rögtön láthatod, mennyit kapsz cserébe, valamint, hogy mennyi ideig tart, míg a nyersanyag megérkezik. A " Kereskedés" gombra kattintva kalmárjaid elindulnak a nyeranyagoddal a faluba, ami rögtön levonásra kerül a raktár készletéből.

  • Mikor a falu kereskedője megérkezik, jelentést kapsz a kereskedés részleteiről.
  • A kereskedés a falvaknak sem a hangulatát, sem az erejét nem befolyásolja.
  • A kereskedés után az arányszám lecsökken, minden 100 leszállított egység után 0,03 ponttal.
  • A falu hangulatától és erejétől függetlenül, a kereskedelmi arány óránként 0,02 ponttal emelkedik, mígnem eléri újból a maximális 1,25-öt. A Kereskedelmi Központ (másképpen: kereskedőház) felépítésével a maximális arány 1,35-re változik.

Kereskedés más játékosokkal

Ha a szigeteden lévő falvak nem nyújtanak megfelelő ajánlatot, kereskedhetsz más játékosokkal is.


Mások ajánlata

A Piactérre kattintva láthatod más játékosok ajánlatát. A menü bal oldalán beállíthatod a szűrőt, hogy a megfelelő ajánlatokat megtaláld. Ha el akarsz fogadni egy ajánlatot, mozgasd a csúszkáját, míg a kívánt mennyiséget (amivel kereskedni akarsz a megadott arányban) el nem éred, majd kattints a pipára.


Ajánlattétel

Ahhoz, hogy ajánlatot tehess, a Piacteredet 5-ös szintre kell fejlesztened. Kattints, az "Ajánlat adása" fülre. Válaszd ki a mennyiségét és fajtáját a kínált, és keresett nyersanyagnak, majd állítsd be a maximális szállítási időt (órában), aztán kattints a "létrehozás" gombra. Más játékosok elfogadhatják az általad kínált teljes mennyiséget, vagy akár csak egy részét, az általad megállapított arányban. Ajánlattételnél a maximum arány 10:1 lehet.