Mitikus tyúk

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2021. március 22., 22:19-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Teljesítmény jutalmak)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation
Easter logo.png

A mitikus tyúk esemény során egy mitikus tyúkot kapsz, amelyet változatos takarmányokkal tudsz etetni. Az adott élelem típusától függően specifikus jutalmakat tartalmazó tojást fog tojni neked a tyúk.

8 különféle takarmányra tudsz szert tenni a játékban mindennapos cselekményekkel (építkezés, támadás, védekezés, kutatás, egység kiképzés és varázslás). Ezekkel a hozzávalókkal tudod az esemény főoldalán a tyúkot etetni. Ezek után a tyúk egy tojást tojik, amely a takarmányok összetétele alapján más és más jutalmat tartalmaz.

Minden tyúk tulaj saját egyedi receptekkel rendelkezik a mitikus állatukkal, amely csak rájuk vonatkozik. Minden alkalommal, amikor egy új összetételt próbálsz ki, a recepted a második képernyőn, a receptek oldalon mentjük el neked. Itt tudod megnézni ismert receptjeid és adott jutalmak témakörében újakat vásárolni.

Van napi és összesített ranglista is, ahol legtöbb tojást megszerző játékosokkal versenghetsz az elsőbbségért. A legrangosabb helyekért külön jutalmak járnak (hatások, kitüntetések), ami minden nap kiosztásra kerül.

A tyúk etetése

MythicalHen2020.png

Egy tojás beszerzéséhez háromféle tyúk takarmányt kell kiválasztanod. A kiválasztás sorrendje nem számít, és egy élelmet többször is kiválaszthatsz.

A táp keverék kiválasztását követően az "etetés" gombra kell kattintanod, hogy felkínáld a válogatós tyúknak a kiválasztott ínyencségeket. A kombináció függvényében egy tojással ajándékoz meg, amelyben egyedi jutalmak várnak rád. Ha az adott összetételt először próbálsz ki a saját tyúkoddal, az automatikusan a receptkönyvedbe kerül. Tyúkod azonban nem akármilyen átlagos kis baromfi, nem tudsz neki azonos tápot adni, ami már másnál bevált - a "saját" tyúkod egyedi ízlését neked kell magadnak megfejtened.

Amint az etetés megtörtént, az új tojást fel lehet törni és előkerül a jutalmad. Amíg a jutalmat be nem gyűjtöd, nem tudod újra megetetni a tyúkot.

Tyúktakarmány begyűjtése

Collecting feed.png

Az alábbi játékon belüli cselekmények során véletlenszerűen takarmányokra bukkansz:

  • támadás és védekezés
  • egységek kiképzése
  • kutatás
  • építkezés
  • varázslás

A ingyen begyűjthető takarmány mértéke napi 10-re van korlátozva. Emellett bármennyi takarmányt vásárolhatsz, de minden vásárlással az alapárral megnő az egységnyi takarmány aranyára (éjfélkor nullázódik a számláló).

Kép Symbol corn.png Symbol grass.png Symbol bread.png Symbol worms.png Symbol lettuce.png Symbol berries.png Symbol blossoms.png Symbol honey.png
Név Kukorica Kenyér Kukac Saláta Bogyók Virágok Méz
Arany alapár 60 60 60 60 90 90 90 90
Gyakoriság normál normál normál normál ritka ritka ritka ritka

Receptkönyv

MythicalHen2018Recipe.png

A receptkönyv automatikusan menti az összes megtalált kombinációt és megmutatja, hogy milyen vacsora vezet a kívánt eredményhez a saját tyúkoddal. Kényelmesen láthatod azt is, hogy mely összetevők hiányoznak a kívánt és már megtalált recepthez. Ha minden hozzávaló megvan a recepthez, azonnal beteheted őket az etető tálba az összetevők melletti gomb megnyomásával.

Arra is van lehetőséged, hogy egy adott jutalom típuson belül véletlenszerű receptet vásárolj. Ez a recept a kiválasztott jutalomnak egy véletlenszerű szintjét fogja tartalmazni.

Az esemény során valamikor bemutatunk egy hatást, amelyet kizárólag az eseménynek szentelt kiárusítás során lehet megvenni. Ez a hatás összesen 15 új recept felfedezését teszi lehetővé, amely eltérő gyakoriságú tápokra épít. Ez a hatás a "parasztok tudása" nevet viseli.

Parasztok tudása

Farmer'sknowledge.png

A tapasztalt parasztok összegyűjtésével hasznos információkat szerzel, hogy milyen tápokat kell keverned az értékes jutalmakhoz.

1 véletlenszerű receptek első szintről (3 ritka hozzávalót tartalmazó receptek)
2 véletlenszerű receptek második szintről (2 ritka hozzávalót tartalmazó receptek)
4 véletlenszerű receptek harmadik szintről (1 ritka hozzávalót tartalmazó receptek)
8 véletlenszerű receptek negyedik szintről (ritka hozzávalót nem tartalmazó receptek)

Rangsor

Ranking2.png

Napi szinten versenyeznek egymással a játékosok a megszerzett jutalmat szintjén. Minden alkalommal, amikor egy jutalmat hozol létre, véletlenszerűen, de maximum 10 [b]harmónia pont[/b]ot kapsz. A rangsor ezen tyúk harmónia pontot veszi figyelembe. Mindegy, hogy melyik jutalmat hozod létre, mindig azonos esélyed van harmónia pontok szerzésére.

Amint létrehozod az első jutalmadat, felkerülsz a napi listára. A napi lista nyertese (1. helyezett) egy hatást és egy kitüntetést kap. Minden nap este 8-kor kiértékeljük a listát és visszaállítjuk az eredeti állapotba. Amint a kiértékelés megtörtént, a jutalmakat kiosztjuk.

Kitüntetés: A nap tojástörője

Daily award.png

Az összesített ranglista hasonló módon működik, csak ez nem kerül visszaállításra, hanem az esemény végéig folyamatosan fut.

Az összesített rangsor első 10 játékosa az esemény végén azonnal extra jutalmakat kapnak. A jutalmak a ranglistán betöltött helytől függnek, amely azt jelenti, hogy például az első négy helyezett egyedi támadás javítókat kapnak eltérő hatásfokon az abszolút egyedi kitüntetések mellé.

Az összesített ranglista top 4 játékosának kitüntetései:

Tojásgyűjtő mester

1. helyezett 2. helyezett 3. helyezett 4. helyezett
Overall award 1.png Overall award 2.png Overall award 3.png Overall award 4.png

Egyéb Kitüntetések

Tyúk suttogó

1 jutalmat hozott létre 5 jutalmat hozott létre 25 jutalmat hozott létre 50 jutalmat hozott létre
Created reward 1.png Created reward 5.png Created reward 25.png Created reward 50.png

Elementális elemző

1 receptet talált meg 10 receptet talált meg 25 receptet talált meg 50 receptet talált meg
Found recipe 1.png Found recipe 10.png Found recipe 25.png Found recipe 50.png

Édescsőrű!
Háromszor egymás után csak mézzel etetted a mitikus tyúkodat.

1. alkalom
Easter award honey.png

Virágok ereje
Háromszor egymás után csak virágokkal etetted a mitikus tyúkodat.

1. alkalom
Easter award flowers.png

Arany tyúk
Valamennyi lehetséges táp kombinációt felszolgáltál már.

1st time
Easter award golden hen.png

Teljesítmény jutalmak

Minden játékos, aki elér egy adott jutalom szerzési szintre, az alábbi jutalmakat kapja meg:


Tojások mennyisége Jutalom
25 Administrator reward.png A helytartó két hétig a szolgálatodba áll.
50 Attól függően, milyen verzión játsszol:

Hero mihalis active.png exkluzív hős vagy
Overall culture level.png egy teljes kulturális szint.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!