Innen: Wiki Grepolis HU
Mobile Banner.png

Mobile Grepolis & Grepolis Eszköztár

2012 Február 22-én InnoGames új eszközt adott a kezetekbe, hogy út közben is felvehessétek a kesztyűt és küzdhessetek. A Mobil Grepolis a Grepolis kis verziója amelyet a mobil böngészőkkel is elérhetnek a játékosok, míg a Grepolis Eszköztár egy olyan ingyenes alkalmazás, amelyt az Android és iOS készülékekre lehet letölteni a Google Play vagy iTunes.eszközön át.

Android app on play logo small.png
Mobile itunesstore.png


Bejelentkezés

A bejelentkezés érdekében szükséged van egy élő Grepolis fiókra. Ha ez nincs, akkor sincs gond, mert a mobilon keresztül is tudsz regisztrálni és új fiókot létrehozni. A fiók létrehozása, illetve a bejelentkezés után ki kell választanod, hogy mely világon szeretnél játszani. Segítségül íme néhány kép, hogy miként fog kinézni a képernyő.


Login Screen.png
World Select Screen.pngAdataid megadása után erre az oldalra vezet a rendszer és bármikor a főoldal opciót választod, ide fogsz eljutni.

Városod mozgásban

Erről a képernyőről a birodalmadat érintő szinte valamennyi kérdést el tudod rendezni.


Menü opciók
Mobile Banner Small.png
City Button.png
Island Button.png
Reports Button.png
Premium Button.png
Profile Button.png
Settings Button.png
Search Button.png
Notifications Button.png
Messages Button.png
Logout Button.png


Ez az, ahogy a főoldalad ki fog nézni és bármikor a "főoldal" gombra kattintasz, ehhez az oldalhoz vezet vissza a rendszer.

Város

Ez a terület teszi lehetővé, hogy az alapvető napi teendőit ellássad a birodalmadnak, városokra lebontva. A fő rész a lap tetején mutatja nyersanyagaid jelenlegi szintjét, valamint a szabad lakosságodat és a felhasználható áldásodat. A nyilak, vagy a legördülő menü segítségével váltogathatod a városaidat.

A fő funkciók lehetővé teszik a játékosok részéra, hogy varázslatot használjanak (amennyiben van istennek szentelt templom itt), egységeket toborozzanak vagy épületeket emeljenek.

A fő részben három eseményt indíthatsz: támogatást, támadást és kereskedelmet. Ezek külön-külön is egy egy mini-áttekintőhőz vezetnek, amelyek további lehetőségeket kínálnak a város kapcsán.

Támadás

Attack Button.png

Ha a város nem a tied, vagy csak nyersanyagot szeretnél szerezni, akkor lehetőséged van arra, hogy támadásokat küldjél ki. Ki kell választani, hogy mennyi egységet küldesz ki és milyen típusú támadásban gondolkodsz.

Támogatás

Support Button.png

Ahogy a támadás esetén, úgy itt is seregeket küldhetsz ki, hogy a kiválasztott várost támogassa.

Kereskedelem

Resources Button.png Ez a piac képernyőt hozza fel, amely lehetővé teszi, hogy az aktív várossal kereskedj.

Varázslatok

City Spells.png

Varászlatok alatt valamennyi olyan varázslat jelenik meg, amelyet az aktív városra elmondhatsz. Arany segítségével meghosszabbíthatod a varázslat időtartamát, csakúgy mint a játékban.

Csapatok

A varázslatok alatt adatokat találsz valamennyi egységedről a városban, valamint az érintett várossal kapcsolatos mozgó csapatokról.

Épületek

City Buildings.png

Az Épületek részben a kijelölt város valamennyi épületét láthatod és annak szintjét. Ha egy adott épületre kattintasz, akkor a rendszer az adott épület oldalára visz, ahol a kívánt cselekményeket el tudod végezni. Ezek az épületek: : Szenátus, Kaszárnya, Akadémia, Kikötő, Templom, Verem, Tanya, Agóra, és Piac.

Hogy mi minden mást tudsz építeni, azt megtalálod az Épületek súgójában.Szigetek


A szigetek áttekintő révén megjelenítheted azon szigeteket, amelyeken legalább egy várossal rendelkezel. Így közvetlenül kapcsolatba léphetsz saját városaiddal, meghódított falvakkal, meg nem hódított falvakkal és ismeretlen városokkal.

Városaid

Island Cities.png

A legördülő menü vagy a városnevek melletti nyilak segítségével váltogathatsz a szigetek között. Így nagyon rövid pillanatképet kaphatsz városaidról - a városok pontszámáról.
Meghódított farm falvak

E címszó alatt találod valamennyi farm falut, amelyet már uralmad alá hajtottad. Ugyanitt láthatod a falvak hangulatát, fejlettségi szintjét, kereskedelmi arányát, és hogy mikor sarcolhatsz/fosztogathatsz legközelebb.

A falura kattintva közvetlenül a falu áttekintőjéhez jutsz, így egyből lehetőséged nyílik sarcolni, egységet követelni, vagy fosztogatni.

Ismeretlen városok

Ebbe a csoportba tartoznak a többi városok, amelyek a szigeten vannak. Ezek lehetnek a szövetségeseid városai is. Ezek azonban ugyanúgy lehetnek szövetségen kívüliek, vagy akár ellenséges városok is. Bármelyikre kattintva az alap város áttekintő ablak jön fel, amely lehetővé teszi a támadást, támogatást, kereskedelmet, kémkedést és varázslást.

Meg nem hódított farm falvak

A végső rész azon falvakat mutatja, amelyeket még nem hódítottál meg. Bármely ilyen farm falura kattintva lehetőséged lesz meghódítani azt a falut.

Jelentések


Mobile Reports.png

A jelentés áttekintő megmutatja valamennyi eseményt, amely érinti a játékodat Valamennyi kémkedési, kereskedelmi, építési, város alapítási, harci és bármely egyéb jelentést itt találsz meg.

Prémium


Mobile Premium.png

Ez az áttekintő lehetővé teszi, hogy bármely tanácsadót aktiválhatod az 5 elérhető közül, valamint azt is, hogy meghosszabbítsad érvényességi idejüket. Nem csak azt, de vásárolhatsz is prémiumot.
Játékos Profil


Mobile Profile.png

A játékos profilod egy kivonat az adott világban folytatott játékodról. Itt láthatod a fióknevet, a jelenlegi ranghelyedet, szövetséged nevét összpontszámodat és városaid pontátlagát.

Ebben az áttekintőben találod az adott világban rendelkezésedre álló összes város listáját. Bármely elemére kattintva azonnal az adott város város áttekintőjéhez jutsz.Beállítás


A beállítások menüben láthatod, hogy mennyi szabadság napod van még hátra és aktiválhatod, illetve deaktiválhatod a szabadságodat. Tekintsd át a Szabadság mód oldalunkat bővebb információról a szabadság tekintetében. Ugyanezen a helyen tudsz további maximum 14 nap szabadságot vásárolni arany fejében.

Az áttekintő másik opciója, hogy push jelentéseket kérhetsz, amennyiben ezt akarod. Amint valamilyen esemény történik azonnal jelzést kapsz és többi sosem mulasztod el a fontos játék eseményeket!

Játékos keresés


Mobile Search.png

Ez a funkció könnyűvé teszi az ezen a világon játszó játékos társak megtalálását. A keresés a játékosok profilját mutatja meg, így gyors áttekintést nyújt az általuk uralt birodalomról.Jelzések


A jelzések áttekintő mutatja, ha új jelentésed érkezett, befejeződött a kereskedelmi akció, vagy építési parancs. Úgy képzeld el, mint a hírek főcímeinek listáját, ahol láthatod a Grepolisszal kapcsolatos legfontosabb események főcímeit. A jelzések törlése (akár egyenként, akár csoportosan) nem fogja a jelentések áttekintőből törölni az ottani tételeket.

Üzenetek


Üdvözlünk postafiókodban. Valamennyi üzenet, amelyet kapsz és küldesz megtalálható ebben a menüpontban. Itt olvashatod, válaszolhatod meg leveleidet, illetve alkothatsz új üzeneteket.

Kijelentkezés


Kijelentkezéskor a választható világok listájának oldalára kerülsz, ahol másik világba való belépést is választhatsz.