Spárta Hádész ellen 2017

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2019. július 29., 21:20-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Végső jutalom)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation
Spartavshades Logo.png


A Spárta Hádész ellen esemény során a holtak összegyűjtek Hádész alvilági birodalmában. Régóta fekszenek a város peremén, de most visszatérnek az élők közé. Hidegen és holtan Hádész parancsát követve vágnak át a seregeinken. Hádész portálján át érkeznek, káosz és pusztulás fakad lépteik nyomán. A spártai Lysander és erős spártai harcosok állnak rendelkezésedre, követik parancsaid. Most rajtad áll, hogy a félelmes lényektől megszabadítsd a szépséges görög szigeteket és bezárd az ijesztő portált, amelyet Hádész nyitott, hogy lényeit ránk szabadítsa.


Hadjárat térkép

Spartavshades map new.png


Az élőholtak elleni harci tervet a térképen láthatod, amelyen az összes harctér megtalálható. Valamennyi harctéren van egy szimbólum, amely megmutatja a státuszát:

Szimbólum Jelentés
Spartavshades symbol attack.png Ezt a harcteret megtámadhatják a spártai katonák.
Spartavshades symbol cooldown.png A harcteret nemrég megtámadtátok, és időnek kell eltelnie, mire ismét egységek érkeznek ide. .
Spartavshades symbol locked.png Még nem tartasz ott, hogy ezt a csatát megvívd. Előbb a megelőző csatatereket kell megtisztítanod, hogy szabaddá tedd az utat.
Spartavshades symbol lootable.png Van egy be nem gyűjtött jutalom itt, amely miatt nem tudsz harcot kezdeményezni. Ha eltakarítod a zsákmányt, harcolhatsz.

Időről-időre megadatik a lehetőség, hogy két út közül válassz. Rajtad áll, hogy mely jutalom mellett döntesz. Lehetőséged van rá, hogy valamennyi harcmezőt megtisztítsd!

A bal felső sarokban van az esemény órája, alatt két gomb:

Spartavshades maximize window.png

Az első gomb az esemény ablak méretét növeli meg a lehető legnagyobbra attól függően, hogy milyen felbontása van a képernyődnek. Ezáltal jobb áttekintést kapsz a térképről, az eltérő csatamezőkről és a kapcsolataikról.

Egy nagyítás funkciót is bevezettünk a térképen. Elég, ha az egér középső görgőjét görgeted és a térkép mérete ehhez mérten fog alakulni.

Az óra alatti másik gomb egy kis "i" betű, amely az információt jelöli. Ha megnyomod, akkor egy kis ablak jelenik meg, ahol az oktatómód ablakait nézheted meg újra.

Hádészi ellenfelek elleni harc

Ha kiválasztasz egy harcmezőt, amelyet meg lehet támadni, akkor a támadás ablak nyílik meg. Az alján megjelennek az ellenség ott állomásozó egységei a lila egyenruhájukban, valamint az erejük is. Válaszd ki saját spártai harcosaid az ablak fenti részén. Őket piros egyenruhájukról tudod felismerni.

Spartavshades yourarmy new.png

Ne feledd, hogy a csatamezőknek saját korlátai is vannak, minden mezőnek van egy maximalizált egységszáma, amennyi egységet harcolni küldhetsz oda. Ha több harcosod van, mint amennyit a mező elbír, akkor taktikai döntést kell hoznod, hogy mennyi egységből mennyit küldesz csatába. Valamennyi egységnek vannak erősségei és gyengéi, amelyek bizonyos ellenségek ellen érvényesülnek.


Példa:

A spártai kardosok 50%-kal több sérülést okoznak Hádész lovasainak. Ha a harcmezőn Hádésznak 50 lovasa van és neked 70 spártai kardosod van, az a legjobb ötlet, ha csak 50 spártai kardost küldesz csatába. Az extra spártai kardosok bónusza nem fog érvényesülni. Vegyük alapul, hogy a csatatér 80 egységre korlátozza a küldhető egységek számát, úgy a maradék 30 helyet (mivel 50-t használtál el a kardosoknak) saját ízlésed szerint használd fel. Ugyanakkor nem lenne bölcs dolog spártai íjászokat küldeni, mivel Hádész lovasai extra kárt okoznak soraikban!

Ahogy látod, elég komoly stratégiai döntésekre lesz szükség.

150px-Spartavshades unit1.png
150px-Spartavshades unit2.png
150px-Spartavshades unit3.png
150px-Spartavshades unit4.png
150px-Spartavshades unit5.png

Ha sikeresen abszolváltad a küldetést és győztél a csatamezőn, megkapod a mező saját jutalmát. Dönthetsz úgy, hogy a jutalmat a harcmezőn hagyod az esemény végéig, addig bármikor összeszedheted. Ha begyűjtöd a jutalmat, akkor az ellenség visszatér a harcmezőre 4 órán belül, ráadásul minden alkalommal megerősödve foglalják el a helyet. Hisz Hádész nem ostoba, észrevette, hogy hol voltak a gyengeségei és megerősíti azokat. Így minden egyes alkalommal be tudod gyűjteni a számodra szükséges jutalmat, miközben a kihívás egyre nagyobb lesz.

Amit érdemes még megjegyezni, hogy ha sikertelenül ostromoltál megy egy csatamezőt, úgy az ellenség soraiban okozott károk nem tűnnek el. Így kisebb csapatokban és többszöri nekifutással is ki tudsz tisztítani egy csatamezőt.

Spártai kapitány

Amikor megtámadod az egységeket a harcmezőn, választhatod azt is, hogy csapataid élén a spártai kapitány álljon támogatásként. Ez növeli a seregeid lelkesedését, így sokkal hatékonyabban fognak harcolni, ezzel 20%-kal növelve támadó erejüket. Egy csata után mindig pihennie kell kicsit a kapitánynak, mielőtt újra harcba megy, ám az arany meg tudja győzni, hogy azonnal hadba vonuljon.

Spartavshades captain.png
Spartavshades captain info.png

Spártai harcosok

Bár már egy maroknyi hűséges katonával is el tudod kezdeni az utadat, nem jó ötlet ilyen kis haderőre hagyatkozni. Az alábbi játékbeli cselekmények bizonyítván hatalmad és erődet arra buzdítja a spártaiakat, hogy csatlakozzanak a hadseregedhez:

  • támadás és védekezés
  • Egységek kiképzése
  • Kutatás
  • Építkezés, épület bővítés
  • Varázslás
Spartavshades units overview.png


Ha egy csapat harcos csatlakozik hozzád, úgy 80-120 véletlenszerű egységgel gazdagodsz. (Spártai kardforgatók, spártai íjászok, spártai parittyások, spártai lovasok, spártai hopliták). Ne feledd, hogy naponta maximum 10 csapatnyi egységre számíthatsz. Emellett vásárolni is tudsz aranyért, ilyenkor az egységek az esemény végéig kitartanak melletted. Az aranyár egységtípusonként van meghatározva és vásárlásonként az alapár mértékével nő. Éjfélkor azonban visszaáll az alapértékre.

Sosem fogod elveszteni egységeid a harcmezőn, hisz magasan képzett gyógyítók segítenek, s nekik köszönhetően minden sérült katona felépül. Minden 6. órában egy gyógyító körbejár a táborban és valamennyi sérültet ellát. Ha azonban már korábban igényt tartasz a gyógyító szolgálataira, úgy arany ellenében azonnal eljön hozzád.

Spartavshades healer new.png

Ranglista

Spartavshades ranking.png

A játékosok egymással is harcban állnak a győztes csaták tekintetében. Minden alkalommal, mikor megtisztítasz egy csatamezőt, véletlenszerű mennyiségű, de maximum 10 dicsőségpontot kapsz. Mindegy, hogy milyen jutalom jár a harcmező végén, vagy mennyi egységet kellett legyőznöd érte, mindig azonos esélyed van dicsőségpontokra.

Napi ranglista

Azonnal, amint az első csatameződet kipucolod, egyből a napi ranglistára kerülsz. Minden nap a napi győztes (első helyezett) egy kitüntetést és egy hatást kap. Minden nap este 8-kor a rangsort kiértékeljük és visszaállítjuk. A jutalmat az értékelés után azonnal kiadjuk.

Kitüntetés: Élő legenda

Spartavshades award daily.png

Összesített ranglista

Az összesített ranglista elég hasonlóan működik, mint a napi ranglista. Azonban ez az esemény végéig fut. Az összesített lista első 10 helyezettje különféle jutalmakban részesül az esemény végén. A jutalmak a ranghely alapján alcsoportok szerint kerülnek felosztásra, ez azt jelenti , hogy az első 4 helyezett például kivételes támadás javítót kap, ám erejükben eltérnek, emellett jár nekik egy egyedi kitüntetés is.


Az összesített ranglista első 4 helyezettje az alábbi kitüntetést kapja:

Hősies spártai

1. szint 2. szint 3. szint 4. szint
Spartavshades award overall 1.png Spartavshades award overall 2.png Spartavshades award overall 3.png Spartavshades award overall 4.png


Az összesített ranglista első 10 helyezettjének jutalma:

Helyezés Jutalom
1 Overall lightshipattack30.png 20x 30% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)

Overall culture level.png egy teljes kultúra szint.

2 Overall lightshipattack30.png 12x 30% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
3 Overall lightshipattack20.png 15x 20% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
4 Overall lightshipattack20.png 12x 20% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
5 Overall lightshipattack20.png 10x 20% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
6 Overall lightshipattack10.png 14x 10% Javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
7 Overall lightshipattack10.png 12x 10% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 2 napig tart)
8 Overall lightshipattack10.png 10x 10% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 1 napig tart)
9 Overall lightshipattack10.png 8x 10% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 1 napig tart)
10 Overall lightshipattack10.png 6x 10% javított jelző hajó támadás (valamennyi hatás 1 napig tart)

Egyéb kitüntetések

Holtak megváltója

Megöltél 2.500 egységet Megöltél 15.000 egységet Megöltél 50.000 egységet Megöltél 100.000 egységet
Spartavshades award crusher 1.png Spartavshades award crusher 2.png Spartavshades award crusher 3.png Spartavshades award crusher 4.png

Harcmezők stratégája

3 harcmező megtisztítása 8 harcmező megtisztítása 20 harcmező megtisztítása 50 harcmező megtisztítása
Spartavshades award captured 1.png Spartavshades award captured 2.png Spartavshades award captured 3.png Spartavshades award captured 4.png

Spártaiak parancsnoka

500 katona birtoklása 2.000 katona birtoklása 5.000 katona birtoklása 12.000 katona birtoklása
Spartavshades award commander 1.png Spartavshades award commander 2.png Spartavshades award commander 3.png Spartavshades award commander 4.png

Végső jutalom

Az első alkalommal, amikor a végső csatamezőt uralmad alá hajtód (33-as csatatér), akkor speciális jutalomban részesülsz.

Hős nélküli világokon minden érintett játékos egy teljes kultúra szintnek megfelelő kultúra pontot fog kapni.


Spartavshades victory heroworld.png

'Az esemény verziójától függően hősökkel rendelkező világon előfordulhat, hogy a minden eseményben szereplő kultúraszint mellett egy hőst is lehet szerezni. Ez nem minden esemény során van így.'

Spartavshades OneOffrewards new.png
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!