Innen: Wiki Grepolis HU
(Hivatalok és jogok a szövetségben)
(Hivatalok és jogok a szövetségben)
33. sor: 33. sor:
 
== Hivatalok és jogok a szövetségben ==
 
== Hivatalok és jogok a szövetségben ==
  
[[Fájl:
+
'''Alapító''': Alapítóként ez a játékos az abszolút főnök, és automatikusan rendelkezik az összes szövetségi funkcióval. Ráadásul új nevet adhat, vagy föloszlathatja a szövetséget.
http://static.grepolis.com/images/game/ally/founder.png]]'''Alapító''': Alapítóként ez a játékos az abszolút főnök, és automatikusan rendelkezik az összes szövetségi funkcióval. Ráadásul új nevet adhat, vagy föloszlathatja a szövetséget.
 
  
[[Fájl:http://static.grepolis.com/images/game/ally/leader.png]]'''Vezető''': A vezető az alapító segítője. Az alapító némely jogán túl az alábbiakkal is rendelkezik.
+
'''Vezető''': A vezető az alapító segítője. Az alapító némely jogán túl az alábbiakkal is rendelkezik.
  
[[Fájl:http://static.grepolis.com/images/game/ally/invite.png]]'''Meghívás''': Ezzel a joggal a játékosok meghívhatnak a játékosok más játékosokat, illetve visszavonhatnak meghívásokat.
+
'''Meghívás''': Ezzel a joggal a játékosok meghívhatnak a játékosok más játékosokat, illetve visszavonhatnak meghívásokat.
[[Fájl:
+
'''Diplomácia''': A diplomata változtathatja meg a szövetség diplomáciai státuszát más szövetségekkel szemben. Úgymint megnemtámadási szerződések vagy háborúk.
http://static.grepolis.com/images/game/ally/diplomacy.png]]'''Diplomácia''': A diplomata változtathatja meg a szövetség diplomáciai státuszát más szövetségekkel szemben. Úgymint megnemtámadási szerződések vagy háborúk.
+
'''Körlevél''': A körlevél küldésével fölruházott tagnak lehetősége van, hogy egyszerre küldjön üzenetet a szövetség összes tagjának. Ez a bejelentéseket nagyon megkönnyíti.
[[Fájl:http://static.grepolis.com/images/game/ally/mass_mail.png]]'''Körlevél''': A körlevél küldésével fölruházott tagnak lehetősége van, hogy egyszerre küldjön üzenetet a szövetség összes tagjának. Ez a bejelentéseket nagyon megkönnyíti.
+
'''Fórummoderátor''': Fórummoderátorként a játékos készítheti és törölheti a fórumszálakat, topikokat. Igazgathatják a fórumot, új részlegeket nyithatnak, átnevezhetnek, törölhetnek és megváltoztathatják a láthatóságot.
 
+
'''Hozzáférés a belső fórumokhoz''': Ez a jog lehetővé teszi, hogy a játékosok megtekinthessék a belső fórumot, ahol a fő csatatervek, taktikák és stratégiák vitathatók meg.
[[Fájl:http://static.grepolis.com/images/game/ally/forum_mod.png]]'''Fórummoderátor''': Fórummoderátorként a játékos készítheti és törölheti a fórumszálakat, topikokat. Igazgathatják a fórumot, új részlegeket nyithatnak, átnevezhetnek, törölhetnek és megváltoztathatják a láthatóságot.
 
 
 
[[Fájl:http://static.grepolis.com/images/game/ally/internal_forum.png]]'''Hozzáférés a belső fórumokhoz''': Ez a jog lehetővé teszi, hogy a játékosok megtekinthessék a belső fórumot, ahol a fő csatatervek, taktikák és stratégiák vitathatók meg.
 
  
 
== Kilépés a szövetségből ==
 
== Kilépés a szövetségből ==

A lap 2010. július 26., 09:15-kori változata

Contruction.png

Kezdőlap Szövetség

„Még a legbátrabb sem küzdhet erején felül.” Homérosz

Homérosz ismerte az erős szövetségesek értékét. Az ókori Görögországban a különböző városállamok közötti szövetségek rendkívül jelentős politikai döntések voltak. Spárta csak akkor válhatott Athén riválisává, amikor Korinthosszal és Argosszal szövetséget alkotott. Ez rád is vonatkozik: el kell döntened, hogy csatlakozol egy más játékosok által létrehozott szövetséghez, vagy alapítasz egy olyat magadnak, amilyent akarsz.


Szövetség keresése

„Tanulj meg engedelmeskedni, mielőtt parancsolnál.” az athéni Szólon.

Kezdetben gyakran helyesebb egy már létező szövetséghez csatlakozni, mint sajátot alapítani. Saját szövetség alapítása ugyan könnyű, de tapasztalat nélkül irányítani nagyon nehéz. Gyorsan rájöhetsz, hogy járatlan területre tévedtél!

Mindenekelőtt legjobb, ha nem a legmagasabban jegyzett szövetségekhez folyamodsz, mert valószínű, hogy elutasítják a kezdőket. A leghasznosabb olyan szövetséghez csatlakozni, ami közel van hozzád. Így képesek lehetnek könnyedén támogatást nyújtani a támadások ellen, illetve segíthetik a gyors fejlődésed. Szövetség olyan tapasztalt játékosokkal, akik más világokon már sikeresek voltak, további előnyöket nyújthat számodra.


Szövetség alapítása, vezetése

„Kis ország nem versenghet a naggyal, a kevés a sokkal, a gyenge az erőssel.” Meng-ci

Saját szövetséged megalapítása nagy lépés a fejlődésedben, mint Grepolisz játékos. Sok munkát és számos kötelezettséget követel, ezért érdemes némi játéktapasztalattal rendelkezni előtte. Szövetség alapításához a „Szövetségre” kell kattintanod a lap bal oldalán. Az új ablakban megtekintheted az összes élő szövetségi meghívásod, és létrehozhatsz saját szövetséget. Ehhez be kell jegyezned az új szövetség nevét. A nevet később az alapító megváltoztathatja.

Amint a szövetség megalakult a fórumon érdemes lehetővé tenni a játékosok számára, hogy bemutatkozhassanak. Ott vitathatóak meg a taktikai és stratégiai kérdések is. A szövetségi fórum később bővíthető és fölosztható, hogy helyet biztosítson az új témáknak, fórumszálaknak. Továbbá frissíteni kell a szövetségi profilt, ami nyilvánosan jeleníti meg a szövetséget. A tagok meghívása komoly megfontolást igényel. Közeli játékosok toborzása fontos, mivel ők tudják a legjobb támogatást nyújtani. A lehetséges tagoknak érdemes a közelben lenniük, nagyjából hasonló számú ponttal rendelkezniük és aktívaknak lenniük. Ha egy tagra fölfigyelsz, hogy némi tapasztalatra tett már szert, érdemes előléptetni, és némi felelősséget rájuk ruházni. A jó szövetség 30-40 tagból áll, és nagyon aktív szövetségi fórummal rendelkezik.

Tapasztalattal, erős elkötelezettséggel és némi jó szerencsével a szövetség naggyá és erőssé növekedhet, olyanná amit az egész világ fél!


Hivatalok és jogok a szövetségben

Alapító: Alapítóként ez a játékos az abszolút főnök, és automatikusan rendelkezik az összes szövetségi funkcióval. Ráadásul új nevet adhat, vagy föloszlathatja a szövetséget.

Vezető: A vezető az alapító segítője. Az alapító némely jogán túl az alábbiakkal is rendelkezik.

Meghívás: Ezzel a joggal a játékosok meghívhatnak a játékosok más játékosokat, illetve visszavonhatnak meghívásokat. Diplomácia: A diplomata változtathatja meg a szövetség diplomáciai státuszát más szövetségekkel szemben. Úgymint megnemtámadási szerződések vagy háborúk. Körlevél: A körlevél küldésével fölruházott tagnak lehetősége van, hogy egyszerre küldjön üzenetet a szövetség összes tagjának. Ez a bejelentéseket nagyon megkönnyíti. Fórummoderátor: Fórummoderátorként a játékos készítheti és törölheti a fórumszálakat, topikokat. Igazgathatják a fórumot, új részlegeket nyithatnak, átnevezhetnek, törölhetnek és megváltoztathatják a láthatóságot. Hozzáférés a belső fórumokhoz: Ez a jog lehetővé teszi, hogy a játékosok megtekinthessék a belső fórumot, ahol a fő csatatervek, taktikák és stratégiák vitathatók meg.

Kilépés a szövetségből

"A szövetség, benne egy hatalmas személlyel, sosem biztonságos.” Phaedrus

Elégedetlen vagy a szövetségeddel? Grepoliszban semmi nem köthet örökre egy bizonyos szövetséghez. Bármikor elhagyhatod a szövetséged, ha a szövetségi oldalon a megfelelő gombra kattintasz. Aztán új szövetséghez csatakozhatsz, vagy alapíthatsz egyet.

Győződj meg róla gondosan, hogy ezt a taktikai áldozatot helyesen kezeled. Nem leszel népszerű a régi szövetségedben, és talán nem fognak bízni benned az újban!