Tükhé adventi kalendáriuma 2014

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2015. november 6., 07:14-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Mobil alkalmazás)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Hogy néz ki?

650px-Xmas 2014.jpg

Időtartam

2014. december 1-től december 31-ig

Leírás

Ahogy minden jó adventi naptárban, itt is 24 kereke van a szerencsének az esemény során. Minden nap egy kereket nyithatsz meg. Az adott napra kattintva a vonatkozó kerék elem a jobb oldali ablakban jelenik meg. Minden kerék 6 különböző jutalmat és 1 cserepet tartalmaz. Gyűjts össze 5 cserepet, hogy mind az 5 tanácsadót ingyen megkapd egy hétre
A kereket annak közepére kattintva forgathatod meg. Ismételt kattintással tudod megállítani a kereket, vagy pedig megvárhatod, hogy lelassulva megálljon. A jutalom egy rövid animáció után középen jelenik meg. A nap első pörgetése mindig ingyenes, de arany ellenében többször is pörgethetsz. Az, hogy melyik jutalmad kapod meg, teljesen véletlenszerű. Azonos keréken való újra pörgetéshez a korábbi jutalmat be kell gyűjtened.
Aranyért a kereket újra feltöltheted valamennyi korábban már felhasznált jutalmával.
Az első pörgetést követően a karácsonyfán megjelenik egy dekoráció. A díszek kiszabadítása megszerezheti neked a "Szerencsés uralkodó" kitüntetést".

A naptár kinyitása

Kattints a képernyő jobb alsó oldalán található esemény ikonra a naptár megnyitásához.

Christmas2014 icon.jpg

A releváns nap megnyitása

Amint a kurzort az illusztrált kép felé viszed, rajzszögek jelennek meg az esemény naptáron, amelyek közül mindegy egy számot hordoz (1 és 24 között).
Ha a rajzszögre kattintasz, az aznapi kerék jelenik meg a jobb oldalon, a karácsonyfa mellett. Mindig csak a vonatkozó naptári nap kezdetétől lehet kinyitni a kereket..

Mai nap

Az adott nap jelzésére egy kiemelt arany rajzszög szolgál.

Pin premium.png

Korábbi napok

A korábbi napokat, amelyekben legalább egy jutalom rendelkezésre áll még, kék rajzszöggel jelöljük.

Pin current-day.png

Jutalom tárolása

A jutalmat nem kell azonnal elfogadnod. A keréken "tárolhatod" azt, amíg úgy nem döntesz, hogy fel nem használod, egészen az esemény végéig.

Pin collect.png

Díszek

Amint megtörtént az első kerék pörgetése egy adott napon, az arra a napra vonatkozó, speciális dísz megjelenik a képen.

Jutalmak begyűjtése

Eredetileg csak egy "pörgetés" gomb van a kerék közepén, ha rendelkezésedre áll még az ingyenes pörgetés.
A gomb megnyomása egy fény cikkely pörgését idézi elő a lehetséges jutalmak felett (kivéve a már begyűjtött jutalmakat). A "Pörgetés" gomb "Stop" gombra változik az animáció során. A gomb megnyomása hamarabb megszünteti a pörgést.
Amint az animáció megáll, a középső gomb elhalványul és eltűnik, helyette a megnyert jutalom kerül.
A jutalomra kattintva a Jutalomtárba teheted az, vagy közvetlenül felhasználhatod aktív városodon, esetleg ki is dobhatod. Úgy is dönthetsz, hogy a keréken hagyod, és az esemény végéig bármikor visszajöhetsz érte.
Ha elveszed a jutalmat, a "Pörgetés" gomb ismét megjelenik, de immár "Prémium pörgetés" formában. A hatodik jutalom begyűjtése nem hoz magával animációt, helyette a hatodik és egyben utolsó jutalom azonnal középre ugrik.

Újratöltés

Ha a kerék mind a 6 jutalmát megszerezted, újra feltöltheted a kereket arany ráfordításával. Hamarabb is megteheted ez (pl. ha a legjobban vágyott jutalmat már megkaptad és szeretnél esélyt rá, hogy ismét a tied legyen). Ne feledd azonban, hogy minden felhasználással drágul ez az elem. Éjfélkor visszakerül az ár az alapállapotba.

Cserepek

A naptár oldalon látható egy cserép rész is, amely mutatja az ingyen tanácsadók megszerzésének stádiumát.

Shard1 small.png

Cserép gyűjtemény

Minden nap a jutalmak egyike egy "cserép". Ha megszerzed ezt a jutalmat, úgy a naptár képernyőn meg is jelenik a vonatkozó cserép, amely elvezethet oda, hogy mind az 5 tanácsadó ingyen a rendelkezésedre áll 7 napig.
Amint megszerezted a tanácsadókat, a cserepek többé nem jelennek meg a kerékben. A tanácsadók képe szürkéről színesbe váltanak, amint elérhetővé váltak. (Automatikusan aktiválódnak, nincs mód e jutalom tárolására és későbbi aktiválására.)
Az újratöltés opció nem tölti fel a már megtalált cserepeket!

Extra pörgetések költsége

A nap első pörgetése mindig ingyenes. A többi pörgetés azonban aranyba kerül. Ha egy adott napon nem pörgettél egyet sem, úgy másnap visszatérve már az elmulasztott első pörgetés is aranyba kerül.

Pörgetés Featureicons02 2.08.png
1 or 2 50
3 100
4 150
5 200
6 250

Visszaszámlálás

A karácsonyi esemény csak korlátozott ideig elérhető, 2014. december 1. és 31. között. A még hátralévő idő az esemény ablak bal felső sarkában látható nap - óra - perc - másodperc formátumban. Az idő lejártával többé nem tudod az esemény képernyőt megnyitni. Ne feledd, hogy addigra minden jutalmat be kell gyűjteni az esemény oldalról. A naptár lezárása után nincs mód arra, hogy megszerezzed a bent felejtett jutalmakat!

Mobil alkalmazás

Az esemény a mobil alkalmazásoknál is elérhető lesz. Próbáld ki, hisz az ujjad egy mozdulatával már pörgetheted is a kereket!

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!