Trák Hódítás

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2015. november 6., 07:13-kor történt szerkesztése után volt. (→‎A trák zsoldosok)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Az esemény, amelyet "Trák Hódítás"nak neveztünk el, teljesen új típusú esemény a Grepolisban. Lázadók egy csoportja felkelést szított és káoszba taszítja a Trák Birodalmat. Ez egy jó lehetőség számodra, hogy zsoldos hadsereged élén leverd a felkelőket, pacifikáld a birodalmat, közben pedig saját javaid is gyarapítsad.


A kampány térkép

Thrace map.jpg


A Trák birodalom elleni kalandozásod egy térkép formában jelenik meg, ahol eltérő harcmezőket láthatsz. Valamennyi csatamező státusza alapján más és más ikonnal jelenik meg:

Jel Jelentés
Symbol attack.png Ezt a csatamezőt megtámadhatod zsoldosaiddal.
Symbol cooldown.png Ezt a csatamezőt megtámadtad mostanság és időnek kell eltelnie, mire ismét összeszedik bátorságukat a lázadók és lesz kivel csatáznod.
Symbol locked.png Még nem tartasz ott, hogy megtámadhassad a csatamező lázadóit. Korábbi állomásokat kell még legalább egyszer legyőznöd hozzá.
Symbol lootable.png Még mindig van begyűjthető jutalom a csatamezőn. Nem tudsz addig ismét támadni ezen a csatamezőn, amíg be nem gyűjtöd a jutalmat.

Időről időre lehetőséged nyílik, hogy két új közül válassz. Rajtad áll, hogy mely jutalommal kecsegtető utat választod!


Harc a lázadók ellen

Ha egy támadható csatamezőt választasz, a támadási ablak automatikusan megnyílik. Ott, a képernyő alján számba veheted a lázadók csapatait és azok erősségeit. Saját trák zsoldosaid az ablak felsőbb részeiben sorakoznak.

Thrace attack.jpg

Thrace attack.jpg

Figyelj azonban arra, hogy minden harcmezőnek saját határértéke van arra, mennyi egység harcolhat ott. Ha több zsoldos engedelmeskedik neked, mint amennyit egy-egy harcmezőn felhasználhatsz, úgy taktikai döntést kell hoznod, hogy milyen típusú csapatokat és hány egységet akarsz a csatába küldeni. Valamennyi trák egységnek megvannak saját erősségei és gyengéi, amit bizonyos egységtípusok könnyebben ki tudnak használni, mint mások. Egy példa:

Törzsi Fejszések 50%-kal több kárt okoznak a Peltasztész egységnek. Ha 50 Peltasztész egység lázadt fel a harcmezőn és neked 70 törzsi fejszés áll a rendelkezésedre, úgy jó ötlet 50 törzsi fejszést a harcba küldeni. Az extra 20 egység esetén nem számítana a sebzés bónusz. Ha a harcmezőre 80 egységet küldhetsz, és 50-t használsz fel a fejszésekre, úgy marad 30 helyed, ide személyes ízlésed szerint bármely egységet küldhetsz, bár nem lenne szerencsés dárdavetőket küldeni, ugyanis ellenük pont a Peltasztészek rendelkeznek 50%-os sebzés bónusszal!

Ahogy magad is látod, elég sok stratégiai megfontolásra lesz szükség.

Thrace unit.jpg

Ha győztesen végzed a csatát, megkapod a harcmezőre jellemző jutalmat. Döntésed függvényében a harcmezőn is hagyhatod a jutalmad, hogy később gyűjtsd be az ott lévő hatásokat, akár az esemény utolsó pillanatáig is. Ha begyűjtesz egy jutalmat, a lázadok ismét beszivárognak a területre, ehhez 4 órára van szükségük, de okulnak az előzőkből, így minden alkalommal erősebben térnek vissza..Így ugyanazt a jutalmat többször is be tudod gyűjteni, míg a kihívás folyamatosan növekszik.

Egy másik említésre méltó eleme az eseménynek, hogy még ha veszítesz is egy csatában, az ellenfél oldalán permanensek a vesztésegek, tehát nem tudják pótolni elesett katonáikat. Így kisebb támadásokkal, gerilla taktikával is ki tudod kezdeni az ellenfél seregeit, míg a végén győztes háborút tudhatsz magadénak.

Herkules

Nem más, mint maga Herkules, a dicső és híres hős csatlakozik erőidhez, hogy békét és rendet teremtsen a Trák birodalomban. Ha megtámadsz egy lázadó állást, Herkules kisegíthet a csatában, ez persze a morált jóval megemeli. Csapataid ilyenkor 20%-kal jobban harcolnak. Egy-egy ilyen csata után a hősnek 12 órányi pihenésre, regenerálódásra van szüksége, mielőtt ismét csatába indul, ám a csengő aranyak megteszik hatásukat, és egyből hajlandó rendelkezésedre állni.

Thrace hercules.jpg

A trák zsoldosok

Bár az út elején csak néhány zsoldos áll a rendelkezésedre (őket vezetőjük, Ténia bízott rád), ne elégedj meg ilyen kis sereggel. A játék során folytatott alábbi tevékenységek során véletlenszerűen botolhatsz zsoldosokba, akik hajlandók csatlakozni hozzád, így félelmetes sereget építhetsz ki:

  • Támadás és védekezés
  • Kiképzés
  • Kutatás
  • Épületek építése
  • Varázslatok elmondása

Thrace mercenaries.jpg

Ha egy csapatra bukkansz, véletlenszerűen 8-12 zsoldos csatlakozik hozzád (peltasztész, törzsi fejszés, dárdavető, elefánt lovas, veterán harcos).Ne feledd, hogy naponta maximum 10 csoport zsoldosra bukkanhatsz naponta. Természetesen vásárolhatsz is zsoldosokat 10-es csoportokban, akik az esemény végéig veled maradnak.

A zsoldosaid kemény, jó képességű harcosok, ha komolyan megsérülnek, ne válj meg tőlük. Hogy miért? Mert 7 óránként egy gyógyító jelenik meg a táborodban és ellátja sebesültjeidet. Ha pedig azonnal hadba akarod a katonáid küldeni, úgy arany ellenében a gyógyító egyből harcképessé teszi őket.

Thrace healer.jpg

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!