Épületek

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Trys Asgon (vitalap | szerkesztései) 2013. április 14., 09:59-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation


Épületek Leírás
Szenátus
Szenátus
A szenátusban emelhetsz új épületeket, vagy bővítheted a már meglevőket. Itt rendelkezhetsz a felesleges épületek lebontásáról is. Minél magasabb szintű a szenátusod, annál gyorsabb az építkezés.
Verem
Verem
A veremben béreled fel a kémeket, akik az ellenséges városok felderítését végzik. Itt tárolhatod az ehhez szükséges ezüstöt. Minél mélyebb a verem, annál több ezüst fér bele. Mikor a verem eléri maximális mélységét, akkor korlátlan mennyiségű ezüstöt tud befogadni.
Raktár
Raktár
A raktárban tárolod fel nem használt nyersanyagaidat. Minél magasabb szintű a raktár, annál többet képes befogadni. A raktár rejtett részében lévő nyersanyagaidat nem tudják más játékosok elrabolni.
Tanya
Tanya
A tanya látja el élelemmel a munkásokat és a katonai egységeket. Ha ezt nem fejleszted, akkor a városod méretét nem tudod növelni. Minél magasabb a tanya szintje, annál több lakosa lehet a városodnak - annál több egységet tudsz képezni.
Agóra
Agóra
Az Agórán kaphatsz arról tájékoztatást, hogy csapataid - ha nincsenek mozgásban - merre tartózkodnak éppen. Az innen elérhető szimulátor segítségével tervezheted jövőbeni csatáidat, illetve a “Kultúra” fülre kattintva rendezhetsz városi eseményeket is, amelyek kulturális pontjaidat növelik.
Fatelep
Fatelep
A város határában sűrű erdő magasodik. Ott vágják munkásaid a vastag fákat, hogy az építkezéshez és képzéshez szükséges faanyagot biztosítsák számodra. Minél magasabb a fatelep szintje, annál több fát termel óránként.
Kőfejtő
Kőfejtő
A kőfejtőben munkásaid az építkezésekhez és képzésekhez szükséges követ termelik ki. Minél magasabb a kőfejtő szintje, annál többet tudnak óránként bányászni.
Ezüstbánya
Ezüstbánya
Ebben a bányában fejtik munkásaid az ezüstöt, amelyből az értékes ezüstérméket verik. Minél fejlettebb a létesítmény, annál több érme készül el óránként.
Piactér
Piactér
A piactéren nyílik lehetőséged a többi játékossal kereskedni: ajánlataikat elfogadni, avagy saját ajánlataidat megtenni. A piactér felépítését követően tudsz a fentieken túl nyersanyagokat küldeni más játékosoknak, illetve a sziget gépi falvaival kereskedni.
Kikötő
Kikötő
A kikötőben tudod a flottádat felépíteni. Mind a szállító-, mind a hadihajókat itt ácsolhatod meg, illetve a mitológiai egységek közül a hidrát itt képezheted ki. A kikötő szintje az építés sebességére van kihatással, illetve egyes egységek megkövetelik a kikötő bizonyos szintjének meglétét.
Kaszárnya
Kaszárnya
A kaszárnyában tudod a szárazföldi egységeket kiképezni. A kaszárnya szintje befolyásolja a képzési sebességet. Egyes egységek megkövetelhetik a kaszárnya bizonyos szintjének meglétét.
Városfal
Városfal
A városfal segít megvédeni városodat az ellenséges seregektől. Önmagában is bír egy alap védekezési értékkel, de a saját seregeid védőértékét is befolyásolja.
Akadémia
Akadémia
Az akadémiában tudsz új technológiákat fejleszteni. Minél magasabb szintre fejleszted az épületed, annál több technológia kifejlesztésének lehetősége nyílik meg előtted.
Templom
Templom
A templomban imádkozol választott istenedhez. Grepolis világában minden isten más és más kegyben részesíthet téged, illetve más és más mítikus lényt küld szolgálatodra. Imáid eredményeképpen templomodban áldáspontok gyűlnek, amelyeket tetszésed szerint használhatsz fel.



Speciális épületek Leírás
Színház
Színház
A színház megépítésével nyílik lehetőséged nagyszabású előadások szervezésére. A színházi játékok megrendezése a kultúrpontok számát növeli.
Termálfürdő
Termálfürdő
Az ókori görögök nagy gondot fordítottak a higéniára. Fürdők építésével lakosságod egészségét óvod, és ezáltal a népesség maximális létszámát is növelheted 10%-kal.
Könyvtár
Könyvtár
A tudás hatalom! A könyvtár megépítésével 12 extra fejlesztési pontot kapsz, amelyet az akadémiában folyó kutatómunkára fordíthatsz, hogy új technológiával gazdagítsd tudásod tárházát.
Világítótorony
Világítótorony
A híres alexandriai világítótornyot a világ hét csodája közt tartották számon. Városodban lehetőséged van arra, hogy egy szerényebb másolata építésével oly mértékben növeld a hajóid navigációs képességét, hogy azok 15 %-kal gyorsabban haladjanak.
Torony
Torony
Egy erős őrtrony csodákra képes! Avagy ha csodákra nem is, csapataid védelmi képességét 10%-kal megnöveli, ezáltal megnehezítve a városodat támadó játékosok dolgát.
Istenszobor
Istenszobor
A görög istenek szeszélyesek, erősen megkövetelik az imádat lehető legtöbb formáját. Egy istenszoborral bizonyíthatod, mennyire fontos választott istened. A várost uraló isten ezt úgy honorálja, hogy kegyeit nagyobb mértékben gyakorolja.
Orákulum
Orákulum
Az orákulum segítségével fedezheted fel az ellenséges kémeket. A városban felépített orákulum elárulja, ki kémkedett városod után, és így jobban fel tudsz készülni az esetleges támadásra.
Kereskedőház
Kereskedőház
A gépi falvak kereskedelmi hajlandóságát növeli, és a piactéren történő árucserének is tágabb mennyiségi kereteket engedélyez, piac-szintenként újabb 250 nyersanyaggal.


Jelen oldalon szereplő értékek tájékoztató jellegűek, nem feltételezik egyetlen fejlesztés meglétét sem. A képzési időtartamok 1-es szerversebességre, az építési időtartamok 1-es szerversebesség mellett 1. szintű szenátus esetén érvényesek!


Vissza a kezdőlapra
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!