Biztonság

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen November (vitalap | szerkesztései) 2010. október 19., 05:34-kor történt szerkesztése után volt. (kisebb javítgatások)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Biztonság

Az alábbiakban arról kívánunk egy rövid tájékoztatást nyújtani, hogyan tudod fiókodat harmadik személyek illetéktelen hatásától megóvni. Az itt leírtakat erősen ajánljuk mindenki figyelmébe, hiszen az InnoGames nem felelős azért, ha harmadik személyek a játékos fiókjában azért tudnak kárt okozni, mert fiók tulajdonosa a tőle várható gondosságot elmulasztotta!


Jelszó - amit tudni érdemes

A jelszavadat a játékszerver kódolt formában tárolja, visszafejtése a jelenlegi technológiák mellett hosszú évtizedeket venne igénybe, már-már a lehetetlen határát súrolja. A jelszavadhoz így csak akkor tudnak hozzáférni, ha:


 • az általad választott jelszó túl könnyű, és így egyszerű logikával kitalálható (pl. a születési éved, avagy a fiókod nevével megegyezik, vagy általánosan elterjedt, pl. 1234)
 • nyilvános számítógépre bejelentkezve ott lemented a jelszavadat,
 • amikor begépelted, nem figyeltél arra, hogy más ne láthassa és így ismerte meg valaki más,
 • olyan oldalra irányítottak egy levéllel, ami az itteni jelszavadat kérte, de valójában nem a Grepolis adatbázisához csatlakozott (erről lentebb részletesebben szólunk).
 • megadtad valakinek, amiért a szabályzat értelmében súlyos büntetés jár


Tippek a fiókod védelmére

Kérlek tekintsd át a lent látható tippeket, amelyek abban segítenek, hogy illetéktelen fiókhasználattal szemben védekezni tudj. Néhol talán túlzásnak tűnik amit leírunk itt, ám sajnos sok kérelem szól arról, hogy feltörtek fiókokat, holott nem fiókfeltörés történt, hanem a fióktulajdonos mulasztotta el a minimális biztonsági intézkedések megtételét (pl. jelszavát kiadta, holott ez nem csak veszélyes, hanem szabályellenes is). Fontos kiemelni, hogy ilyen esetben, mivel teljesen rajtunk álló körülmények miatt veszítette el a játékos a fiókot, azt leggyakrabb esetben nem áll módunkban vissza szolgáltatni. A fiókokat feltörni lehetetlen.


 • A jelszavad soha ne a vezeték- vagy keresztneved legyen, illetve felhasználónevedből se lehessen rá következtetni. Az sem ajánlott, hogy nagyon könnyen kitalálhatót adj meg jelszónak (pl.: “1234” vagy “jelszó”). A legjobb az, ha a jelszóba véletlenszerűen egy számot, vagy speciális karaktert szősz bele. Egy ilyen karakter beillesztése jelentősen megnöveli a jelszavad biztonsági szintjét.
  • Példa: ha valahol a “kutya” szót szeretnéd használni jelszóként, ami elég könnyen kitalálható, akkor érdemes beleszúrni véletlenszerűen (nyilván úgy, hogy te magad megjegyezd) egy-egy számot, illetve nagybetűt, így a választott jelszó nézhet ki pl. így: “Kut234yA”
  • (Tipp: válassz ki egy verssort, vagy egy sláger sort és azt alakítsd át úgy, hogy minden második vagy első betűjét veszed, pl Egyik 19, másik 1 híján 20 - Eyk9mskhjn0. Ezt könnyű megjegyezni, viszont elég nehéz visszafejteni.)


 • Ha közösségi helyről jelentkezel be (iskola, internetkávézó, munkahely stb.) akkor nagyon figyelj oda a biztonsági intézkedésekre. Amikor a böngésző megkérdezi, hogy elmentheti-e a jelszavadat, akkor mindig a “nem” opciót válaszd. A lementett jelszót a gépen könnyen meg lehet találni. Arra is figyelj a jelszavad megadása során, hogy ne álljon mögötted senki, aki esetleg a billentyűzeten követi a beírt jelszót.


 • A Grepolis support csapata soha nem kéri el a jelszavadat. Ha mégis azt látod, hogy valaki a supportra hivatkozással szeretné megtudni azt, akkor még véletlenül se add meg neki. Ebben az esetben azonnal lépj kapcsolatba a supporttal az Ügyfélszolgálaton keresztül. Egyes oldalakon előfordul, hogy meg kell adnod a jelszavad, de mielőtt ezt megtennéd, győződj meg arról, hogy az az oldal valóban a Grepolis szervereihez köthető. Magyar szerverek esetében a felső url sorban a http://hu.grepolis.com -ot kell látnod. Ez a Grepolis eredeti felülete, és a ha itt megadod a jelszavadat, akkor senki sem tud hozzáférni.


 • Vannak olyan oldalak, illetve linkek, amikre ha rákattintasz, akkor tudtodon kívül adsz ki magadról információkat. Ez ellen némi védelmet nyújt az oldalunk, mert nem lehet direktben átjutni a másik oldalra. Mielőtt elhagynád Grepolis földjét, egy biztonsági oldal ugrik fel, ez akadályozza meg az adattovábbítást az oldalunkról a másik oldal irányába. Ez azonban nem elegendő, nagymértékben szükség van a te közreműködésedre is: csak olyan linkekre kattints rá, amelyeket megbízható személyektől kaptál, és amelyekről biztosan tudod, hogy nem ártó oldalra visznek. Semmilyen olyan linkre ne kattints rá, amiben reklámoznak valamit, ezeket azonnal jelentsed a levél jobb oldalán található “üzenet jelentése” gombbal.


  • A Grepolisos jelszavadat lehetőség szerint ne használd más oldalakon. Különösen fontos, hogy a nálunk használd jelszavad eltérjen az e-mail címed jelszavától. Ha valamilyen módon hozzáférnek a jelszavadhoz, és megváltoztatják, tudsz kérni újat a regisztrált e-mail címedre, viszont ha az e-mail fiókodat is ellopják, akkor már semmi esélyed sem lehet ennek a módosítására.


Ha bármilyen változtatás történik a fiókodban, és nem te csináltad, akkor haladéktalanul keressed fel a Supportot, pillanatok alatt látjuk ki és mikor módosította.


Ha meg szeretnéd változtatni a jelszavadat, de nem emlékszel a régire, akkor itt tudsz kérni újat:

Jelszó-emlékeztetőVissza a kezdőlapra
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!