Halloween 2013

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2015. november 6., 07:17-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Kitüntetések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation


Halloween logo.png


Miről szól az esemény ?

Démokritosz, az alkimista, aki szíve mélyén filozófus is, kegyesen felajánlja, hogy szolgálatodba áll. Adj neki mindenféle ijesztő hozzávalót és hasznos főzeteket alkot neked jutalmul.

Hozzávalók gyűjtése

Ha az alkimista karriert szeretnéd magadénak tudni, fontos, hogy legyenek megfelelő hozzávalóid. Az elsődleges út megszerzésükhoz a szigetküldetések teljesítése. A szigetküldetések teljesítése során kapott hozzávalók mennyisége az összpontszámodtól függ:

Pontok Szigetküldetésenként szerezhető hozzávalók
10 000 pont alatt 1
10 001-50 000 pont 2
50 000 pont felett 4

A hozzávalókat véletlenszerűen kapod, bár egyes hozzávalók ritkábban fordulnak elő, mint mások.

A másik lehetőség a hozzávalók szerzésére az, hogy aranyért vásárlod őket. Azonban vigyázz, mert minden vásárlás növeli az adott hozzávaló árát. Az árat naponta egyszer alap árra állítjuk vissza (éjfélkor).

Főzet készítés

Alchemy.jpg

Egy főzet készítése érdekében pontosan három hozzávalót kell kiválasztanod és az alkimista asztalra helyezned. A hozzávalók sorrendje az asztalon nem számít.

Amint kiválasztottál három hozzávalót, megjelenik a "főzet készítése" gomb. Ha rákattintasz, elhasználod a három hozzávalót, de cserébe egy jutalmat, főzetet kapsz. Ha azt a bizonyos kombinációt először használtad, akkor azt a rendszer feljegyzi a recept könyvedbe.

A kapott jutalmat vagy a jutalomtárba téve megőrzöd, vagy az éppen aktív városodon használod. Ha azonban nem szeretnéd megtartani, úgy eldobhatod egyből.

Ha olyan jutalmat alkotsz, amely egységeket hoz létre egy adott időintervallumon keresztül, gondoskodj róla, hogy az aktív városodban van elég szabad népesség. Más esetben az egységek nem jönnek létre és elvesztegetted a főzeted.

Receptkönyv

Recipe book.jpg

A receptkönyv valamennyi receptet felsorolja, amit már felfedeztél.

Két kényelmes szűrővel is rendelkezik:

  • "Minden recept" valamennyi receptet felsorol, akkor is, ha azok gyártására épp nincs elegendő vagy megfelelő hozzávalód.
  • "Csak elérhető receptek" azon recepteket sorolja fel, amelyekhez valamennyi szükséges hozzávalóval rendelkezel.

Bal oldalt a receptkönyvben van egy doboz, amely révén nyersanyagok szerint is válogathatsz a receptek között.

Ha van egy jutalom, amelyhez azonnal szükséged van a receptre (és nem érsz rá kisérletezgetni), úgy 50 arany ellenében vásárolhatsz egy véletlenszerű receptet az adott kategóriában, jutalom típusban.

Billentyű kombinációk

Azoknak, akik hatékonyabban szeretik felhasználni az idejüket, billentyű kombinációkat is alkottunk. Az ALT gomb lenyomása mellett kattints a hozzávalóra, hogy azt azonnal az alkimista asztalra helyezzed, így nem kell megragadnod és odahúznod (drag&drop).

A SHIFT gomb lenyomása mellett, ha rákattintasz a hozzávalóra, akkor azonos hozzávalóból annyit tesz az asztalra, amennyi lehetséges abból a hozzávalóból.

Kitüntetések

Filozófus
Philosopher 1.png
Már 1 alkímiai receptet fedeztél fel
Philosopher 2.png
Már 5 alkímiai receptet fedeztél fel
Philosopher 3.png
Már 10 alkímiai receptet fedeztél fel
Philosopher 4.png
Már 20 alkímiai receptet fedeztél fel


Alkimista
Alchemist 1.png
Már végrehajtottál 1 alkímiai műveletet
Alchemist 2.png
Már végrehajtottál 5 alkímiai műveletet
Alchemist 3.png
Már végrehajtottál 20 alkímiai műveletet
Alchemist 4.png
Már végrehajtottál 50 alkímiai műveletet
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!