Innen: Wiki Grepolis HU
Battle of troy logo.png

A "Harc Trójáért" eseményünk a korábban lezajlott "Trák hódítás" játéknak az adaptációja. Trója épp egy hamis király uralma alatt áll és fel kell szabadítani. Akhilleusz arra kér, hogy oldalán harcolva segíts a város elfoglalásában. Ez egy jó lehetőség neked, hogy zsoldos sereged élén háborúba vonulj, amely során változatos kincsekkel gazdagíthatod Grepolis birodalmadat.


A kampány térkép

Troy map.jpg

Trója ostroma térképként jelenik meg, amelyben az egyes csatamezők külön-külön láthatóak. Valamennyi csatatér státuszának megfelelően más jelzést kap:

Jel Jelentés
Symbol attack.png Ezt a mezőt megtámadhatják zsoldosaid.
Symbol cooldown.png A mezőt nemrég támadtad és időnek kell eltelnie mire új ellenfél veti meg a lábát.
Symbol locked.png Még nem tartasz ott, hogy ezen a csatamezőn harcolhass. Előbb az ezt megelőző csatatereken kell bizonyítanod és győznöd (legalább egyszer).
Symbol lootable.png Be nem gyűjtött jutalom vár a csatatéren. Addig nem harcolhatsz, míg nem követelted magadénak a megszerzett jutalmat.

Időről időre lehetőséged van rá, hogy útvonalak közül válassz. Rajtad áll, hogy mely jutalom irányába indulsz el. Természetesen nem kizárt, hogy minden csatamezőt bejárj!

Harc a trójai ellenféllel

Ha egy olyan harcmezőt választasz ki, amely támadható, úgy a támadási panel jelenik meg. Az ellenfeleid láthatod ott, alul pedig az erősségeiket sorolja fel a rendszer. Felül saját egységeidet választhatod ki.

Troy attack.jpg

Ne feledd hogy minden harci mező saját létszám korláttal rendelkezik. Ha több egységed is van, mint amennyit a csatatér felhasználni enged, úgy taktikai döntést kell hoznod arról, hogy milyen egység típust és milyen megosztásban küldesz harcba. Minden egységnek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

Egy példa:

A könnyű fegyverzetű gyalogság 50%-kal több kárt tesznek csatalovaknak a csatatéren és neked 70 könnyű fegyverzetű gyalogság áll a rendelkezésedre, így okos ötletnek tűnik 50-t belőlük harcba küldeni. A kár bónusz nem számít az extra gyalogságra. Ha azt vesszük, hogy a létszámlimit 80 zsoldos, úgy a maradék 30-t személyes ízlésed szerint tudod felhasználni (50 egységet már a kiválasztott gyalogság elfoglalja). Nem javasolt vad harcosokat küldeni, ugyanis a csatalovak pont nekik okoznak extra kárt!

Ahogy látod, elég komoly stratégiai döntéseket kell hoznod.

150px-Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
150px-Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
150px-Troy2014 Units Myrmidons.png
150px-Troy2014 Units Skirmishers.png
150px-Troy2014 Units War Horses.png

Győztes csata esetén a csatatér jutalmát kapod meg. Dönthetsz úgy is, hogy a csatatéren hagyod a jutalmat és egy későbbi időpontban veszed azt magadhoz. Ha begyűjtöd a jutalmat, akkor az ellenfél visszatér a csatamezőre, de minden egyes alkalommal nagyobb ellenállásra számíthatsz a korábban legyőzött helyen. Ez biztosítja, hogy azonos jutalmat többszörösen is begyűjthetsz, de a kihívás minden alkalommal nagyobb lesz.

Egy másik fontos elem az, hogy ha vesztesz ugyan a harcban, az ellenfél nem tudja egységeit rekuperálni, a veszteségei véglegesek. Tehát adagonként, kisebb csapatokkal, gerilla taktikában is le tudod győzni a trójaiakat, míg végül magadénak mondhatod a győzelmet.

Akhilleusz

When you attack an enemy battleground, Achilles can help you in that attack, which in turn will lift the morale of your mercenaries and raise their combat power by 20%. After his heroic act he needs to rest for 12 hours to recover. But you can also motivate him to go right into battle again with some Gold.

Troy2014 Achilles.png
Troy achilles.jpg

A zsoldosok

Bár hódító hadjáratod csak néhány egységgel indítod meg, nem célszerű ilyen kis seregnél maradnod. Az alábbi játékon belüli cselekmények segíthetnek a zsoldos sereged méretének növelésében, mivel ezek során véletlenszerűen csatlakozhatnak hozzád egységek:

  • Támadás és védekezés
  • Kiképzés
  • Kutatás
  • Építkezés
  • Varázslás
Troy mercenaries.jpg

Ha találsz egy csapat zsoldost, 8-12 véletlenszerű egység csatlakozik csapataidhoz (Könnyűfegyverzető gyalogság, vad harcos, gasztraphétészes íjászok, csatalovak, mürmidónok). Ne feledd viszont, hogy naponta csak 10 csapat zsoldost tudsz így találni. Emelett arany ellenében 10-es csoportokban egységeket is vásárolhatsz, akik az esemény végéig a szolgálatodban maradnak. Az azonos típusú egységek ára minden vásárlással az alapértékkel növekszik, ám minden nap éjfélkor az ár visszatér alapállapotba.

Ha egységeid komolyan megsérülnek, még nem kell őket egyből leírni, hiszen kemény és jól kiképzett harcosok. Ráadásul minden 7 órában egyszer egy gyógyító érkezik a táborba, aki ellátja a sebesülteket, hogy ismét harcolni tudjanak. Ha olyan gyorsan talpra szeretnéd őket állítani, amilyen gyorsan csak lehet, hogy arany ellenében azonnal a táborodba rendelheted a gyógyítót.

Troy healer.png


A legelső alkalommal az utolsó csatatér (34-es mező) megtisztításáért speciális jutalmat tudhatsz magadénak:


Culturepoint.jpg

Hős nélküli világokban valamennyi játékos egy teljesen ingyen kulturális szinthez jut (pontosabban annyi kulturális ponthoz, amennyibe a szint teljesítése kerülne).

Hector.jpg

Hőssel rendelkező világokon az ingyen kulturális szint mellett egy új exkluzív hős is a szolgálatodba áll, a trójai hős: Hektor.