Harci pont

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen 31.46.193.0 (vitalap) 2020. július 18., 12:45-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Harci pontok a szellemváros esetén)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Harci pont

A Grepolisban az elesett ellenséges egységek után (néhány lentebb rögzített kivétellel) harci pontot kapsz. A harci pont ranglistákon (játékos-, illetve szövetségi ranglista) határozza meg a helyezést, illetve 300 harci pontonként az Agórán diadalmenetet rendezhetsz, ami pedig a kultúrpontjaid számát gyarapítja. Fontos, hogy saját elesett egységeid után nem jár harci pont!

Harci pontok gyűjtése

A csaták során az elesett ellenséges egységek után harci pontot kapsz. Nem jár harci pont

  • a milícia után (hiszen a tanyáról behívott népesség gyakorlatilag nem a játékos által kiképzett, hanem "ingyen" kapott védelem), illetve
  • szellemváros védelme esetén.

Harci pontok számítása

A városfalon követni tudod az elesett ellenséges egységeket. A harci pont az adott egység lakosságigénye alapján jár. Így például egy lovasért 3 harci pont, egy jelzőhajóért 8 harci pont, egy parittyásért 1 harci pont jár. Az Egységek oldalon meg tudod nézni, hogy melyik egységért mennyi harci pont jár.

Különleges események alkalmával, mint a Karácsony, Húsvét stb. extra varázslatokra tehetsz szert, mint pl. a Kiélesedett érzékek. E varázslat használatakor egy bizonyos időre minden kapott harci pont megduplázódik.


Ha egy városban támogatás van, akkor a következő képpen alakul a harci pont számítása: a megölt támadó egységek lakosigénye = az összesen kiosztásra kerülő harci pontok ebből x jut a városnak minden esetben (pontos értéket nem adhatunk meg) az össz értéknek a város védelméért kapott értékkel csökkentett mennyisége az, amelyet a városban lévő egységek között oszlik meg a küldő játékosok lakosságarányában.

Példa (fiktív értékekkel): 800 lakosnyi szárazföldi egység támad és meghal 600 lakosnyi egység városnak jut ebből 100 500 pont kerül kiosztásra a várost védők között. várostulajnak volt 100 lakosnyi egysége B játékosnak volt 300 egységnyi hajója C játékosnak volt 100 lakosnyi egysége.

ebben az esetben az 500 pont 1:3:1 arányban oszlik meg a tulajdonos, B és C játékos között. A tulajdonos kap 100 pontot a városért, és 100 pontot a csapatért B játékos kap 300 pontot, akkor is, ha nem volt tengeri csata c játékos kap 100 pontot.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!