Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Dragonrk (vitalap | szerkesztései) 2010. szeptember 25., 09:25-kor történt szerkesztése után volt. (Levédte a(z) Régi foglalási rend lapot ([edit=sysop] (határozatlan) [move=sysop] (határozatlan)))

Régi foglalási rend

Foglalas.png Jelenleg csak Alpha és Béta szerverekre vonatkozik. Foglalas.png


A foglalási procedúra során is - akárcsak a városalapításnál - fenn kell állnia a megfelelő feltételeknek ahhoz, hogy sikerrel járhass.


Foglaláshoz szükséged lesz:


Mielőtt bármibe belekezdenél első dolgod, hogy meggyőződj róla, megvan-e a megfelelő kulturális szinted. Minden játékos 2. szinten kezd, tehát egyből lehetősége van egy új város alapítására/foglalására. Hogy elérd a 3. kulturális szintet, 3 kultúrpontra van szükséged, hogy a 4. szintet, ahhoz 9 pontra, és így tovább.

A következő kulturális szinthez szükséges kultúrpont számítása: n-edik kulturális szinthez (n-2)*(n-1)*1,5


A kulturális szint határozza meg, hány városod lehet.


Az első foglalásodhoz az alábbi lépések vezethetnek:


1. Építsd fel a raktárat minimum 11. szintre.


2. Építsd fel az akadémiát minimum 28. szintre. (Ezen a szinten lehet kifejleszteni a hódítást.)


3. Fejleszd tovább a raktáradat 23. szintre (vagy ha az akadémián kifejlesztetted a kerámiát, akkor elég a 20. szintig). Ez azért szükséges, mert a Hódítás fejlesztéshez 16.000 egység ezüst kell.


4. Fejleszd ki az akadémián a gyarmatosító hajót és a hódítást.


5. Építsd fel a kikötőt minimum 20. szintre.


6. Építs egy gyarmatosító hajót.

  • Fontos: Hogy megépítsd a hajót, szükséged van 170 lakosra + 10.000 egységre minden hagyományos nyersanyagból. (A szabad népességet visszakapod, ha a városszerzés sikeres volt, vagy elpusztítják a gyarmatosító hajódat). Hódításhoz mindenképpen szükséged van gyarmatosító hajóra, még ha a melletted levő várost akarod elfoglalni is.


7. Keress magadnak célpontot! Első lépésben, a teljes hadseregét el kell pusztítanod (így a tengeri flottáját is).

  • Fontos: A célpontod bárki lehet, akár 200 ponttal rendelkező város is, de az egyéni megítélésedtől függ, hogy az adott - akár pici - városra érdemes-e a drága gyarmatosító hajót, és a még drágább kulturális szintet rááldozni. A célodat alaposan gondold át, mert már elfoglalt várost feladni nincs lehetőséged!


8.

Foglaló csaptok úton vannak

Miután kiürítetted a várost, a már ismert módon kezdeményezz egy támadást a célpontod ellen: Kattints a városára, a felugró párbeszédpanelen a támadás fület válaszd, jelöld ki a sereget, ami a gyarmatosító hajót is tartalmazza, és indítsd meg a támadást.

Ha gyarmatosító hajó van a csapatban, a támadás automatikusan városfoglalásként indul, és az áttekintő panelen ezt az ikont fogod látni:


Támadásnál ne hagyd figyelmen kívül, hogy a gyarmatosító hajó sebessége igen alacsony, a többi egységnél ez jóval lassabb.


9. Amikor megérkezel a városhoz, a csatát tengeri egységeid kezdik, majd utánuk következnek a szárazföldiek. Foglalásnál mind tengeren, mind szárazföldön győznöd kell, ezért a gyarmatosító hajót mindig kísérje megfelelő méretű, hadihajókból és szárazföldi egységekből egyaránt álló flotta. Ha a foglalandó városban minden védőegység megsemmisült (vagy nem volt védőegység), akkor a csatákat a támadó nyeri.


10.

Foglalás folyamatban Béta világban

Győzelem esetén megkezdődik a hódítás, ami a következőket vonja maga után:


  • A támadott játékos a célvárosban nem építhet, nem képezhet sereget, továbbá a kommunikáció kívül más nem tud csinálni.
  • Az elkövetkezendő 24 (1-szeres szerversebesség) vagy 12 (2-szeres szerversebesség) órában a foglalás alatt lévő várost a támadónak meg kell tartania. Ha ez nem sikerül, ha a támadott játékos szövetsége - akár szárazföldön, akár tengeren - sikeres csatában győzi le őt a célvárosban, akkor a foglalás nem teljesedik be, a támadott játékos visszakapja a városa irányításának a jogát. Ezen időtartamot befolyásolja az akadémián a demokrácia kifejlesztése.


A folyamatban lévő hódításokról, a városban jelenlévő csapatokról az áttekintő panelen elérhető “Hódító sereg” ikonra történő kattintással kapsz információt. Szintén itt kapsz adatokat azokról a csapatokról (támogatás, illetve támadás jellegükről, kiindulópontjukról), amelyek a hódítás alatt lévő város felé tartanak.

Jelenlévő csapatokA foglalt város felé közelgő csapatok


11. Félsikernél jársz, tied a város védelmének az irányítása.

  • Nagyon fontos: A gyarmatosító hajó beérkezésétől kezdve aki a városba támogatást küld, az a te sereged mellé állítja be őket. Visszafoglaláshoz támadni kell a várost. Mivel a foglalás ezen szakaszában védőként szerepelsz, az éjszakai bónusz is neked jelent előnyt.


12. Ha meg tudod védeni, a 10. pontban rögzített idő elteltével a város a tiéd.


Gyakori kérdések: