Róma parancsnoka

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2015. november 6., 07:15-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Utolsó állomás jutalma)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation
Rome 2015 Logo.png


A "Róma parancsnoka" esemény során te, mint tapasztalt vezető, átveszed az irányítást a római hadsereg felett és így fontos szerephez jutsz az elkövetkező háborúban. Ezekben a sötét órákban a hatalmas római, Marcus Vitellus megkér rá, hogy segíts katonai offenzívájában, amelyet a római trón megszerzéséért indít. Szüksége van egy harcedzett parancsnok vezetői képességeire, hogy rá bízhassa seregei irányítását. Arra kér, hogy segíts legyőzni riválisát, Vespasiant, aki szintén a római császár címére pályázik. Kezed alatt a legkiválóbb római katonák vonulnak harcba a hajítógépek fedezékében. Porrá zúzod ellenfeleid légióit, begyűjtöd a győzelemért járó jutalmakat és beírod magad a történelem könyvekbe.

Az esemény térkép

Rome map.jpg


Az erőd elleni támadási tervet a térképen láthatod, amely különböző harcmezőket mutat. Valamennyi harcmezőt egy szimbólummal jelölünk a státusza függvényében:

Szimbólum Jelentés
Symbol attack.png A harcmezőt megtámadhatják a római egységeid.
Symbol cooldown.png A harcmezőt kitisztítottad. Idő előtt nem tudja magát az ellenfél átszervezni, hogy ismét megjelenjen a színen.
Symbol locked.png Még nem tart ott az offenzívád, hogy erre a pontra érj. Az előtte levő harcmezőket legalább egyszer meg kell tisztítanod az ellenféltől, hogy ezt támadhasd.
Symbol lootable.png Még mindig vár a jutalmad, hogy felvedd. Amíg erre nem kerül sor, támadást sem intézhetsz.

Időről-időre lehetőséged lesz, hogy két út közül válassz. A te döntésed, hogy mely jutalmak vonzanak, ám lehetőséged lesz valamennyi harcmezőt meghódítására is!

Harc a római ellenfelekkel

Ha kiválasztottál egy támadható harcmezőt, akkor a támadó panel nyílik meg. Alul sorolja fel a vörös egyenruhás ellenfél egységeit és erejüket. A felső részben saját római egységeid választhatod ki. Ők két egyenruhát hordanak.

Rome yourarmy.jpg

Ne feledd, hogy minden csatatér saját korlátokkal rendelkezik, így nem tudsz bármennyi egységet oda engedni. Ha több egységed van, taktikai döntést kell hoznod, hogy kit küldesz a csatába. Minden egységnek saját erősségei és gyengéi vannak a többi egységgel szemben.


Egy példa:

Hastatii 50%-kal nagyobb sebzést okoznak az Alariknak. Ha a harcmezőn 50 ellenséges alari található és neked 70 hastati áll rendelkezésedre, úgy érdemes csak 50 hastatit választanod. A maradék 25 hastati bónusza ugyanis nem érvényesül. Ha mondjuk a harcmezőre 80 egységet küldhetsz, a maradék 30 helyre (50-t használtál fel hastatiknak) ízlésednek megfelelően választhatsz csapatot. Ugyanakkor nem lenne bölcs légionáriusokat küldeni, ellenük ugyanis az alari ellenfélnek van bónusz sebzése.

Ahogy láthatod, elég komoly stratégiai döntéseket kell meghoznod.

150px-Hastatii unit.png
150px-Legionarii unit.png
150px-Saggitarii unit.png
150px-Allarii unit.png
150px-Vexillarii unit.png

Ha győzöl, tied lesz a csatatér kincse. Ezt akár az esemény végéig is a harcmezőn hagyhatod begyűjtés nélkül, hogy azt később, de még az esemény során felszedd. Ha begyűjtöd a jutalmad, az ellenfél 4 óra elteltével visszatér a mezőre, ám okulva a vereségből, nagyobb számban és erősebben. Hisz Vespasian észrevette taktikádat, ki akarja gyengéid használni és megerősíti saját vonalait. Az azonos jutalmat így újra és újra be tudod gyűjteni, ám a nehézségi fok, ezáltal a kihívás állandóan nő.

Érdemes arra is odafigyelned, hogy egy csata során az ellenfél veszteségei állandóak, így az ellenfél csapatait több rohamban is fel tudod őrölni ... a végső győzelemig.

Hajítógépek

Amikor egy harcmezőre vonulsz, használatba veheted a hajító gépek támogatását is. Ez segít a katonáid hangulatán, hatékonyabbá téve őket, így harcerejük 20%-kal nő meg. Azonban a nehéztüzérségi munka után a gépeket újra kell tölteni, ez pedig időbe telik. Arany ellenében azonnal vásárolhatsz nekik lövedékeket.

Units artillery.png
Units artillery info.jpg

Római katonák

Bár már az elején is rendelkezel egy maroknyi hűséges egységgel, nem szabad ilyen kis seregre támaszkodnod. Az alábbi tevékenységek bizonyítják rátermettséged és így véletlenszerű egységeket vonzanak hozzád:

  • Támadás és védekezés
  • Kiképzés
  • Kutatás
  • Építkezés, épületek szintjének emelése
  • Varázslás


Rome soldiers overview 01.jpg


Ha egy csapat csatlakozik hozzád, 8-12 véletlenszerű egységet kapsz. (Hastatusok, legionáriusok, sagittariusok, alariusok, vexillariusok). Naponta azonban csak 10 sereg csatlakozhat hozzád. Azonban aranyért 10 fős egységeket is vásárolhatsz, akik kitartanak melletted az esemény végéig. Minden vásárlással megemeled az adott típus árát az alapárral. Ezt éjfélkor minden nap visszaállítjuk az eredeti alapárra.

A már megszerzett egységeid nem tudod elveszteni. A magasan képzett gyógyítóknak köszönhetően idővel valamennyi sérült egységed lábra áll. 7 óránként meglátogat egy gyógyító, hogy ellássa a sérülteket. Ha ennél hamarabb talpra akarod állítani a seregedet, úgy aranyért cserébe azonnal meglátogat a gyógyító.

Troy healer.png


Egy speciális jutalom vár az első alkalommal, mikor minden csatamezőt meghódítasz (33-as harcmező)

Rangsor

Ranking2.png

A játékosok egymással is versenyezhetnek a teljesített csatamezők számával. Minden esetben, amikor egy harcmezőn győzöl, véletlenszerűen dicsőségpontokat kapsz (max 10-et). Ezen alapul a rangsor. Mindegy, hogy hány jutalmat szerzel meg, hány ellenséget győzöl le, azonos esélyed van dicsőségpontokra.

Napi rangsor

Amint az első harcmeződet befejezed egy napon, bekerülsz a napi listába. Az adott nap győztese (1. hely) egyedi jutalmat és kitüntetést kap. Minden nap este 8-kor kiértékeljük a listát és az visszaáll alapállapotba. A kiértékelés végén kiosztjuk a kitüntetést és jutalmat.

Kitüntetés: A háború mestere

Award daily war master.png

Összesített rangsor

Az összesített ranglista nagyon hasonlatos a napi listához, csak épp nem áll alapállapotba éjszakánként. Az esemény végéig gyűjti az adatokat. Az esemény végével az összesített lista első 10 helyezettje speciális jutalomban részesül. A jutalmak a szerint vannak súlyozva, hogy milyen helyet szerzett meg valaki a ranglistán. Így pl. az első 4 helyezett kivételes támadó bónuszokat kapnak eltérő erősségben és speciális kitüntetéseket is.


Az összesített rangsor első 4 helyezettjének kitüntetései:

Hősi parancsnok 2015

1. hely 2. hely 3. hely 4. hely
Award heroic commander 1.png Award heroic commander 2.png Award heroic commander 3.png Award heroic commander 4.png


Az összesített lista első 10 játékosának jutalmai:

Helyezés Jutalom
1 Overall lightshipattack30.png 20x 30%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).

Overall culture level.png Egy teljes kultúra szint.

2 Overall lightshipattack30.png 12x 30%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
3 Overall lightshipattack20.png 15x 20%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
4 Overall lightshipattack20.png 12x 20%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
5 Overall lightshipattack20.png 10x 20%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
6 Overall lightshipattack10.png 14x 10%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
7 Overall lightshipattack10.png 12x 10%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 2 napig tart).
8 Overall lightshipattack10.png 10x 10%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 1 napig tart).
9 Overall lightshipattack10.png 8x 10%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 1 napig tart).
10 Overall lightshipattack10.png 6x 10%-kal növelt jelző hajó támadó erő (minden hatás 1 napig tart).

Egyéb kitüntetése

Légiók elpusztítója

250 egység megölése 1500 egység megölése 5000 egység megölése 10000 egység megölése
Award crusher of legions1.png Award crusher of legions2.png Award crusher of legions3.png Award crusher of legions4.png

Megszerzett zászlók

3 csatamező győztese 8 csatamező győztese 20 csatamező győztese 50 csatamező győztese
Award captured banners 1.png Award captured banners 2.png Award captured banners 3.png Award captured banners 4.png

Légiók parancsnoka

50 katona parancsnoka 200 katona parancsnoka 500 katona parancsnoka 1200 katona parancsnoka
Award commander of legions1.png Award commander of legions2.png Award commander of legions3.png Award commander of legions4.png

Utolsó állomás jutalma

Rome victory noneheroworld.jpg

Hős nélküli világon minden játékos egy teljes szint kultúrát kap, teljesen ingyen.


Rome victory heroworld.jpg

Hősökkel rendelkező világokon pedig egy új exkluzív hős csatlakozik hozzátok: "Ampelosz".

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!