Húsvét 2013

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Trys Asgon (vitalap | szerkesztései) 2013. március 31., 08:59-kor történt szerkesztése után volt. (→‎link= Húsvéti Bolt)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation
Easter2013.png


Húsvéti Esemény

Tyúkikon.png A tyúkól

Leírás

A Heszperidák ismét alkottak, szerencsére nem egy második arany alma fiaskót. Március 29-től minden játékos gondjaira bíznak egy-egy tyúkot, de nem akármilyet! Egy arany tojást tojó fajtát! A tojásokat bölcsen felhasználva nem kis hasznot húzhatsz tyúkóladból.

Az arany tojásokat ugyanis kedvedre elköltheted a Húsvéti boltban, ahogy tojásokért, vagy aranyért, esetleg mindkettőért vásárolhatsz kényeztető jutalmakat magadnak.

A tyúkok azonban rendelkeznek azzal a bosszantó, ám elterjedt szokással, hogy enni akarnak. Arany tojást tojó húsvéti tyúkok lévén pedig válogatott menüt szeretnének kapni a munkájukért: füvet, gilisztát, vagy gabonát szeretnének fogyasztani.


A tyúk etetése

Tyúk2013.png

Amennyiben szeretnél a tyúkok kényes ízlésének megfelelő táplálékot szerezni, elsőként is körbe kell nézned tyúkóladban. Az ehhez vezető út a képernyőd jobb alsó sarkában látható tyúk ikonra kattintáson át vezet. Így megjelenítheted a tyúkóladat további lehetőségeket nyitva meg, mint az élelem szerzés, a tyúk táplálása, vagy a bolt készletének megtekintése.

Húsvét 2013.png


Élelem gyűjtés

Feed times.png

A tyúkjaid élelmezéséhez szükséges, hogy begyűjtsed a táplálékot nekik. Isteni lényekhez méltón válogatós jószágaid speciális tápanyagot akarnak, így nem lehet csak úgy bármilyen gilisztát, vagy gabonát eléjük tenni. Ehelyett lakosságodat kiküldheted széles-e-világba, hogy a pont megfelelő élelmet megtalálják és begyűjtsék. Szerencsére ehhez fel tudod használni azon lakosaidat, amelyek éppen nem dolgoznak más projekteken a városodban, így a gyűjtés nem befolyásolja a városodat.

Négy opció közül választhatsz, és mindegyik lehetőség más-más jutalom ígéretével kecsegtet. Nincs biztosíték, hogy bármit is találnak a lakosaid, de amíg nem adják fel a keresést, addig van esély rá, hogy folyamatosan tudd táplálni állataidat.

Bármely már aktív keresést is lemondhatod, de akkor biztos, hogy üres kézzel térnek haza dolgos embereid. Ha békén hagyod őket dolgukat végezni, úgy a kijelölt idő leteltével hazatérnek és prezentálják, mit is találtak. Fontos, hogy a begyűjtött élelem nem kerül automatikusan a tyúkok elé, azt neked kell felszolgálnod.


Tyúkok termelékenysége

Ahogy korábban említettük már, válogatott tyúkok esetén válogatott táplálék kell ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el. Még a végén ólom tojással büntetnék törekvésünket, így jobb, ha a kedvenc csemegéikkel teszünk a tyúkok kedvére.

Kép Elnevezés Termelékenység
Fű.png 2
Giliszta.png Giliszta 4
Gabona.png Gabona 6

Bármely élelem mellett is döntesz, az egy órán át tartja boldogan jószágodat, annak eltelte után az élelem eltűnik, és a tyúkod ismét éhes szemmel fog méregetni téged. Minden állatodat nyolcszor egymás után tudod gyorsan megetetni annak érdekében, hogy az étkezési időt megnyújtsad. Az etetéshez nyomd meg a három lehetséges élelem közül a kiválasztott etetés gombot (x/8). Amint eléred a határértéket (8/8), a gomb deaktiválódik. Egy óra elteltével a mutató csökken (7/8) és akkor ismét etetheted a tyúkodat. Egy mutató jelzi, hogy hol tart a folyamat és egy visszaszámláló is a segítségedre lesz a képernyő felső sarkában jelezve a tyúkod aktuális telítettségét.

Megjegyzés: Egyszerre három fajta élelmet is tudsz a tyúkodnak adni (pl. fű, giliszta, gabona).


Egy második tyúk

Ha nem elégszel meg egy tyúk hozamával, úgy be tudsz szerezni egy másodikat is, ehhez 200 arannyal meg kell vesztegetned a Hesperidákat, és ők a rendelkezésedre bocsátanak egy extra jószágot. Összesen tehát két tyúkod lehet, ezzel megduplázva a termelésedet akár az óránkénti 24 aranytojás hozamot is elérheted!

Tyúkikon.png Húsvéti Bolt

Húsvét2 2013.png
Húsvét3 2013.png
Kattints a képekre a nagyításért!


A Húsvéti bolt kínálata 2013-ban


Elem Ár Név/Leírás/Hatás
TP1PtoCultura.png 150 Eggs easter 2013.png 1 kultúra pont: kapsz egy kultúra pontot.

(Kultúra pont és nem kulturális szint.)

TP5PtosCultura.png 600 Eggs easter 2013.png 5 kultúra pont: kapsz 5 kultúra pontot

(Kultúra pont és nem kulturális szint.)

TPSentidos.png 80 Eggs easter 2013.png
vagy
80 Featureicons02 2.08.png
Kiélesedett érzékek:Természetfeletti energia áramlik át a csapataid testén, biztosítva így, hogy a következő órák leforgása alatt kiélesedett érzékekkel vegyenek részt a csatákban.

Hatás:A következő 12 órában szerzett harci pontjaid megduplázódnak. Ez valamennyi városodra vonatkozik.
(A hatás hossza függ a szerver sebességétől is.)

TPAtaque.png 40 Eggs easter 2013.png
vagy
40 Featureicons02 2.08.png
Myrmidón Támadás:Egy Myrmidon veterán látogatja meg városod és megosztja harcosaiddal harci tapasztalatát. Mestere a támadások koordinációjának, de vannak gyengéi a védekezésben.

Hatás: Szárazföldi egységeid a következő 12 órában 10%-kal több kárt okoznak, de védekezésben 10%-kal gyengébben teljesítenek.
(Az időtartam a világ sebességének függvénye.)

TPDefensa.png 40 Eggs easter 2013.png
vagy
40 Featureicons02 2.08.png
Trójai védelem:Mestere leszel városaid erőddé alakításának. Csapdákkal veszed körül a várost és a városfal stratégiai részén dupla őrséget állítasz.

Hatás: A következő 12 órában a városfalad a jelenlegi szintnél eggyel jobban teljesít és +5 milíciát kapsz a farmod minden szintjéért (25. szintig).
(Az időtartam a világ sebességének függvénye.)

TP10Hierba.png 15 Featureicons02 2.08.png : Kapsz 10 kazal füvet, hogy a tyúkjaidat etetni tudd.
TP10Gusano.png 30 Featureicons02 2.08.png Giliszta: Kapsz 10 kupac kopasz kukacot, hogy tyúkjaidat etetni tudd.
TP10Grano.png 45 Featureicons02 2.08.png Gabona: Kapsz tíz véka gabonát, hogy tyúkjaidat etetni tudd.
TPFavor.png 50 Eggs easter 2013.png
vagy
50 Featureicons02 2.08.png
Isteni áldás: 150 áldást kapsz aktív városodban, ám ez csak négy óránként egyszer aktiválható.
TPFelicidad.png 35 Eggs easter 2013.png
vagy
35 Featureicons02 2.08.png
Varázslat: Elégedettség: A fa, kő és ezüst termelését 12 órán át 50%-kalemeli meg a kiválasztott városban.

(Az időtartam a világ sebességének függvénye.)

TPLlamada.png 20 Eggs easter 2013.png
vagy
20 Featureicons02 2.08.png
Varázslat: A tenger hívása: Az aktív város kikötőjében a varázslat elmondása után kiadott parancsok 100%-kal gyorsabban kerülnek végrehajtásra a következő 12 órában.

(Az időtartam a világ sebességének függvénye.)

TPCrecimiento.png 20 Eggs easter 2013.png
vagy
20 Featureicons02 2.08.png
Varázslat: Népességnövekedés: Az aktív város kaszárnyájában a varázslat elmondása után kiadott kiképzési parancsok 100%-kal gyorsabban kerülnek végrehajtásra a következő 12 órában.

(Az időtartam a világ sebességének függvénye.)

TP5kMadera.png 100 Eggs easter 2013.png
vagy
100 Featureicons02 2.08.png
Fa: Az aktív városnak jóvá írunk 5000 fát.
TP5kPiedra.png 100 Eggs easter 2013.png
vagy
100 Featureicons02 2.08.png
: Az aktív városnak jóvá írunk 5000 követ.
TP5kPlata.png 100 Eggs easter 2013.png
vagy
100 Featureicons02 2.08.png
Ezüst: Az aktív városnak jóvá írunk 5000 ezüstöt.

A boltban vásárolt elemeket a Jutalomtár szolgáltatásait felhasználva tudod későbbi időkre elraktározni. .

Tyúkikon.png Időpontok

A húsvéti esemény csak korlátozott ideig hozzáférhető, mivel idény esemény. Kezdő időpontja március 29., záró napja pedig április 5. A bolt további hat napon át elérhető lesz, kapuit április 11-én zárja be. Mivel ezen időpont nagyon fontos, így egy visszaszámláló fogja jelezni a zárást.

A tyúkól zárását követően már nem tudod a tyúkokat etetni, így azok tojni sem fognak. Viszont a már megtermelt tojásokat a bolt zárásáig el tudod költeni.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!