Prémium

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Messalina (vitalap | szerkesztései) 2016. február 11., 07:02-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Általános információk

Akárcsak az InnoGames többi játékában, Grepolis földjén is lehetőséged van arra, hogy prémium aranyak beváltásával plusz előnyöket, könnyítéseket biztosíts magadnak a játékban. Az InnoGames nagyon figyel arra, hogy ez az előny mértéke ne tegye lehetetlenné a prémium nélküli játékot, ám a prémium felhasználóknak mégis értékes könnyítéseket biztosítson.

Arany birtokába az alábbi módokon juthatsz:

 • Vásárlással, azaz pénz befizetésével;
 • Szerzéssel: ha meghívod barátaidat, akik tartósan játékosokká válnak;
 • Nyereményként: időként versenyeken mutathatod meg tudásod, ahol a legjobbak díjakban részesülnek.


Vásárlás

Lakhelyedtől függően az InnoGames több módszert kínál arany megvásárlására. A vásárlás lehetőségét a rendszer csak azokkal a módszerekkel ajánlja fel, amely lakhelyeden elérhető.


A vásárlási módszereket, illetve a mindenkori akciókat a bal oldali menüben a Prémium menüpontra kattintással megnyíló oldalon, a “Vásárlás” fülre kattintva találhatod meg.


Ha a vásárlással kapcsolatban kérdésed avagy problémád lenne, akkor a bal oldali menüben a Beállítások menüpontra kattintással megnyíló oldalon az “Ügyfélszolgálat” fülön tudod felvenni a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Kérünk, ilyen esetben mindig az Ügyfélszolgálatot keresd!


Szerzés

Aranyhoz úgy is hozzájuthatsz, hogy barátaidat, ismerőseidet meghívod a játékba. Ha ők elérik a 3000 pontot, akkor utánuk fejenként 200 aranyat írunk neked jóvá. Játékvilágonként legfeljebb azonban tíz barátod toborzásáig áll fenn ez az ajánlat, a tizenegyedik és az azt követően toborzott többi játékos után már nem kapod meg a 200 aranyat.


A barátok meghívása úgy történik, hogy a bal oldali menüben a Prémiumra kattintasz, a betöltődő oldalon pedig a “Szerzés” fület választod. Ezen az oldalon egy egyedi azonosítóval ellátott ún. “referáló linket” találsz, amelyet ha levélben megküldesz barátaidnak, kiraksz a honlapodra, vagy egyéb helyre, ahova szeretnéd, az ezen keresztüli regisztrációt a rendszer a neved mellé rendeli. Ha nem saját magad küldöd el barátodnak a meghívó levelet, hanem ugyanezen oldalon, de a másik dobozban megadod az e-mail címét, akkor a rendszer küldi ki a meghívót a te referáló linkeddel.


Fontos: Szigorúan tilos saját magadat, avagy olyan játékosokat toborozni, akivel (akár csak időnként is) azonos internetkapcsolatról jelentkezel be. E szabály megszegését szigorúan szankcionáljuk.


Fontos: ha a meghívott személy nem a referáló linkkel regisztrált, avagy nem arra a szerverre, amelyikre a meghívót kapta (alapértelmezésként ezt ajánlja fel a rendszer, de természetesen mindenkinek lehetősége van a játékvilágot megválasztani), akkor a rendszer nem fogja hozzád rendelni az ő regisztrációját, és ezt a későbbiekben sem tudjuk helyreigazítani.

Fontos: A meghívott játékos után csak akkor jár arany, ha új játékosnévvel, új játékosként regisztrál.

Ha egy általad meghívott játékos elérte a 3000 pontot, az ajándék aranyakat be tudod gyűjteni a Prémium oldalon a “Szerzés” fülre kattintást követően a toborzott játékos neve melletti “Gyűjts 200 aranyérmét” szövegre kattintva. Ekkor azonnal megkapod a neked járó 200 aranyat.

Nyereményjátékok

Időnként pályázatokat írunk ki, avagy játékon belüli játékokat indítunk annak érdekében, hogy a játékosok bizonyíthassák, Grepolis világához kapcsolódón, de egyéb területeken is megállják a helyüket. Ilyen volt pl. a közelmúltban a versíró és a képregényverseny is.

A nyereményjátékokról minden esetben a játék Fórumán és a nyitóoldalon is tájékoztatunk titeket annak érdekében, hogy minél többen részt vegyetek azokban. A lehetőségek végtelenek, akárcsak a fantáziánk, így játékok a jövőben is várhatók.

A játékok jutalma minden esetben arany, a kiírásban a megszerzés feltételét pontosan rögzítjük (pl. az 1. helyezett kapja). A nyeremény-aranyak felhasználásába nem szólunk bele, a nyertes maga dönti el, hogy mire szeretné fordítani azokat.


Szolgáltatások

Aranyérméidet két típusú szolgáltatásra fordíthatod:

 • egyszeri szolgáltatásokra, amelyek időponthoz kötöttek, egy alkalommal vehetők igénybe,
 • folyamatos szolgáltatásokra, amelyek időtartamhoz kötöttek, aktiválásuktól a lejáratukig igénybe vehetők.

Folyamatos szolgáltatások

A folyamatos szolgáltatásokról az alábbi táblázatban kapsz rövid összefoglalót:

Helytartó Kalmár Főpapnő Parancsnok Kapitány
Helytarto.png Kalmar.png Fopapno.png Parancsnok.png Kapitány.png


Fontos: a folyamatos szolgáltatások első aktiválásakor az automatikus hosszabbítás bekapcsolódik. Ha tehát ezeket a szolgáltatásokat a futamidejüket követően nem szeretnéd igénybe venni, akkor az automatikus hosszabbítást ki kell kapcsolnod. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a szolgáltatás képe alatt lévő jelölőnégyzetből a pipát kiveszed. Ha arany van a számládon, és ezt nem teszed meg, a következő időszak elején levonja tőled a szükséges költséget és újra aktiválja a szolgáltatást.


Egyszeri szolgáltatások

A játékon belül több olyan szolgáltatást is találsz, amely esetében az arany felhasználása egyszeri alkalomra szól.

 • Építés gyorsítása:
Épületgyorsítás

Arany felhasználásával lehetőséged van arra, hogy az építési időt egy-egy épület tekintetében felezd. Ha a szenátusban elindítod az építkezést, a megjelenő ikon mellett két kis gombot látsz: a felső ikon - ha van elég aranyad a számládon aktív, ha nincs, szürke, inaktív - ad lehetőséget arra, hogy az adott épület építési idejét a felére csökkentsd. Ez minden egyes alkalommal 25 aranyba kerül. Egyes világokon az aranyak lehetővé teszik az épületek azonnali befejezését.


 • Képzés gyorsítása

Az egységek kiképzésének idejét is módod van van csökkenteni, ez is 25 aranyba kerül. Egyes világokon az aranyak lehetővé teszik a kiképzés azonnali befejezését. E világokon a képzés azonnali befejezésére nincs lehetőség, ha a város felé 5 percen belül beérkező támadás tart.

 • Fejlesztés gyorsítása

A fejlesztések kikutatási idejének megfelezése 25 aranyba kerül. Egyes világokon az aranyak lehetővé teszik a fejlesztés azonnali befejezését.

 • Föníciai kereskedő behívása

Lehetőséged van a Föníciai kereskedőt a városba hívni azonnal. Ez 50 aranyba kerül, és jelenlegi városodba fog megérkezni a kereskedő.

 • Építési költségek csökkentése

25 arany ellenében az Épületek építési költségeit 25%-kal csökkenteni tudod. E funkció aktiválásához az építési fában válaszd a "25%-os" opciót.

 • Olimpiai Játékok rendezése:
Olimpiai Játékok rendezése

Egyik módja a kultúrpont szerzésének az Olimpiai Játékok megrendezése. (A kultúrpontról, annak szerepéről bővebben a Városalapítás/foglalás oldalon olvashatsz.)

50 arany ellenében városodban - ha felépítetted a 30. Akadémia szintet - Olimpiai Játékokat rendezhetsz. A játékok 1-es sebességű világban 24 óráig, 2-es sebességű világban 12 óráig, 3-as sebességű világban 8 óráig tartanak, és városonként egyszerre csak egy rendezhető.
Kezdeti gyorsító

Premium kezdöcsomag muti.jpg

Új prémiumfunkció a kezdő játékosok mihamarabbi fejlődését segítő, a legfontosabb támogatásokat tartalmazó csomagok megjelenése. Ha már teljesítettél 25 küldetést, a városod elöljárói felajánlják neked az istenek ajándékát, egyúttal a képernyő jobb alsó sarkában egy kis ajándékcsomag jelenik meg: a kezdeti gyorsító. Erre az ikonra kattintva 120 órán keresztül élhetsz a kezdeti ajánlattal. Ha történetesen ezt az ikont már nem látod, akkor a játékfelület bal oldalsávjának Prémikonkis.png(Prémium) ikonjára kattintva tudod előhívni az ajánlatot: a megjelenő panelen ilyenkor két fül lesz, a szokásos aranyérmék mellett egy kincsesládát is találsz. A gyorsítók megszerzésének a lehetőségét a kincsesláda rejti.

Az elérhető csomagokról az alábbi táblázatokban kapsz információt:

Kezdeti gyorsító
Mennyiség Ikon Hatások
2x Fa megnövelt termelése A fatermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
2x Kő megnövelt termelése A kőtermelésed 50%-kal növekszik 6 órára
2x Ezüstpénz megnövelt termelése Az ezüsttermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
2x Felgyorsított építkezés 2 db Felgyorsított építkezés, amelynek használatával az építkezési időt egy órán keresztül 30%-kal csökkentheted.
1x Háború érméje 2 db Háború Érméje
1x Bölcsesség érméje 2 db Bölcsesség Érméje


Prémium kezdeti gyorsító
Mennyiség Ikon Hatások
3x Fa megnövelt termelése A fatermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
3x Kő megnövelt termelése A kőtermelésed 50%-kal növekszik 6 órára
3x Ezüstpénz megnövelt termelése Az ezüsttermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
10x Felgyorsított építkezés 2 db Felgyorsított építkezés, amelynek használatával az építkezési időt egy órán keresztül 30%-kal csökkentheted.
4x Háború érméje 4 db Háború Érméje
1x Bölcsesség érméje 4 db Bölcsesség Érméje
1x KapitányParancsnokHelytartóFőpapnőKalmár Minden tanácsadó 4 hétre


Szuper prémium kezdeti gyorsító
Mennyiség Ikon Hatások
10x Fa megnövelt termelése A fatermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
10x Kő megnövelt termelése A kőtermelésed 50%-kal növekszik 6 órára
10x Ezüstpénz megnövelt termelése Az ezüsttermelésed 50%-kal növekszik 6 órára.
25x Felgyorsított építkezés 2 db Felgyorsított építkezés, amelynek használatával az építkezési időt egy órán keresztül 30%-kal csökkentheted.
1x Háború érméje 10 db Háború Érméje
1x Bölcsesség érméje 10 db Bölcsesség Érméje
1x KapitányParancsnokHelytartóFőpapnőKalmár Minden tanácsadó 10 hétre
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!