Helytartó

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation
Helytarto.png

Költségek

A Helytartó 14 napra 100 aranyba kerül.


Biztosított előnyök

A Helytartóval olyan szolgáltatásokat érhetsz el, amelyek birodalmad irányításában, áttekintésében segítenek. Ezek a szolgáltatások:


 • Gyorslista:

Segítségével a városod bizonyos épületei egyetlen kattintással érhetők el bárhonnan. Ez a gyorslista szerkeszthető, a Beállítások menüpontban a Gyorslista fülön adhatsz hozzá új elemeket, avagy törölhetsz belőle.

Gyorslista.png


Telepulestörténet.png
A nagyításhoz kattints a képre
 • Települések előélete:

Ha a helytartó aktív, egy városra vagy gépi falura kattintás után a település párbeszédpanelének nyitó oldalán láthatod, hogy mikor támadtad, mikor támogattad az adott várost, azaz mikor volt ellene valamilyen katonai művelet. Saját városaidra kattintva azt is látod, mikor támadta azt más játékos.


 • Bővített építési sor:

Ha a helytartó aktív, a Szenátusban 2 helyett 7 építést, az Akadémián pedig 2 helyett 7 fejlesztést állíthatsz sorba.

Áttekintések

Városaidat különféle szempontok szerint áttekintheted. Az egyes szempontok az Áttekintések panelen fülekkel érhetők el.

Attekint fulek.png
 • Kereskedelem fül:

Városaidat itt először név szerint rendezve, városonként egy-egy dobozban összefoglalva látod. Az egyes városokról az alábbi információkat találod meg a kis dobozában:

Kereskedelem box.png
 • város raktárában lévő nyersanyagok mennyisége, nyersanyagonként
 • szabad népesség
 • raktárkapacitás
 • kereskedők szabad kapacitása / összes kapacitása
 • van-e folyamatban kereskedelmi forgalom, és ha igen, milyen irányú


Kereskedelem attekintes mozgasok.png

Ezen a fülön belül van lehetőséged arra, hogy az összes folyamatban lévő kereskedelmi mozgást megtekintsd. Amennyiben a "Kereskedelmi aktivitás megjelenítése" ikonra kattintasz, a városok dobozai mellett megjelenik a folyamatban lévő kereskedelmi mozgásokat összesítő panel. Ezen valamennyi kimenő és bejövő szállítmányt, annak érkezését figyelemmel kísérheted, bármelyik városodhoz is kapcsolódjék.


A harmadik része ennek az áttekintő ablaknak a rendező panel:

Kereskedelem attekintes rendezespanel0.png

Ezen panel segítségével tudsz egyszerűen nyersanyagot küldeni egyik városodból a másikba. Csak húzd a nyersanyagot küldeni szánó városodat az egyik helyre, a nyersanyagot megkapni szánó várost a másik helyre, és válaszd ki a küldeni kívánt mennyiséget.

Ha a városokat nem jól határoztad meg, avagy új küldeményt szeretnél indítani, akkor a piros X-szel “üríted ki” a forrás- és céloldalt.


 • Parancsok fül:
Parancs áttekintések
A nagyításhoz kattints a képre

Ezen a fülön tudod áttekinteni az összes katonai akciódat. A szűrőben be tudod állítani, hogy milyen katonai mozgások legyenek láthatóak, legyenek azok kémkedések, vagy folyamatban lévő lázítások. Ha pontosan egy város akciói érdekelnek, a "Következő keresése" mezőbe írd be a megfigyelni szánt város nevét. Minden olyan találatot meg fog jeleníteni, amely kapcsolódik ahhoz a városhoz. Amennyiben támogatás érkezik be, nem fogod látni azt, hogy pontosan mennyi egység érkezik, kivéve, ha saját magadnak küldöd őket. Támadás érkezésekor sem láthatod a bejövő egységeket.

 • Toborzás fül

Tob áttekint.png

Kapcsolódó oldalak

Helytartó Kalmár Főpapnő Parancsnok Kapitány

Helytartó1.png


Kalmár1.png


Papnő1.png


Parancsnok1.png


Kapitány1.pngVissza a Prémiumhoz
Vissza a kezdőlapra
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!