Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Trys Asgon (vitalap | szerkesztései) 2013. április 4., 14:27-kor történt szerkesztése után volt. (Harci pontok a szellemváros esetén)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szellemváros

A játékosok által elhagyott városok szellemvárosokká válnak.

Szellemváros létrejöhet az alábbiak valamelyikével:

  • a játékos törli a fiókát a szerverről (ez esetben 7 nap múlva válnak a városai szellemvárossá),
  • a játékos újraindítja a játékát (ez esetben azonnal szellemvárossá válnak a városai),
  • a játékos inaktivitás miatt törlődik (ez esetben az utolsó belépéstől számított 15 nap, prémium fiók esetében 30 nap múlva válnak szellemvárossá a városai).

A szellemvárosok néhány tekintetben eltérően működnek, mint a játékos által irányított városok.

A szellemváros hódítása

A régi foglalási rendben a szellemvárost ugyanúgy a gyarmatosító hajó küldésével tudod foglalni. A foglalás időtartama megegyezik a játékos városa foglalásának időtartamával. Fontos különbség azonban, hogy míg játékos városának foglalásakor a saját gyarmatosító hajódat a foglalás ideje alatt nem tudod támadással kiütni, addig a szellemváros foglalásakor igen!

Az új hódítási rendben a szellemváros foglalása lényegesen könnyebb a játékos által irányított város foglalásánál.

Itt a szellemváros foglalásánál ugyanis nincs szükség a város lázítására, mi több: a hódítás kifejlesztésére sem. A szellemváros foglalásához elég pusztán a gyarmatosító hajót kifejleszteni, és egy gyarmatosító hajót megfelelő szárazföldi és tengeri kísérettel küldeni a foglalandó városba. Itt is győznöd kell mind tengeren, mind szárazföldön ahhoz, hogy a város a tied lehessen. Vigyázz, mert a szellemvárosban is lehetnek ott maradt katonák, illetve védhette be valaki saját célú foglalás miatt!

Ha tévedésből mégis lázítottad a szellemvárost (hiszen bár nem kötelező, azért a rendszer lehetőséget ad rá), akkor a hódítás onnan ugyanúgy zajlik, mint játékoshoz tartozó város esetén, azaz ki kell várni a 12 órás időtartamot a foglalás lehetőségének megnyíltához.

Harci pontok a szellemváros esetén

A szerezhető harci pontok tekintetében is eltérés mutatkozik szellemváros és játékoshoz tartozó város között.

A szellemváros védelmébe küldött egységeid által elpusztított támadók után ugyanis nem kapsz harci pontokat, mivel nincs kiinduló játékos, akitől leossza a rendszer a többi, védelemben részt vevő játékos felé azokat.

A szellemváros támadásánál az ott elesett védőegységek után ugyanúgy kapsz harci pontot, mintha játékost támadtál volna.

Foglalásnál: Régi hódítási rend esetén a foglaló védelmi harci pontot kap minden egyes elesett támadó egység után.