Innen: Wiki Grepolis HU
Demeter logo.png

A "Démétér nevében" esemény során háború dúl a szigeteken és nagyon sok ember kényszerül otthonai elhagyására. Fordulj hozzájuk jó szívvel, segíts a bajba jutottakon. Etesd meg a fiatalokat és idősöket. Önzetlenséged és vendégszereteted láttán Démétér istennő eláraszt jutalmakkal.

Az esemény alatt egy fogadó tulajdonosává válsz, ahol élteket szolgálhatsz fel! 8 eltérő élelmiszert használhatsz fel a különböző jutalmak aktiválásához, amelyek segítenek legyőzni ellenfeleidet. Mindennapi tevékenységed során tudsz élelmiszerekhez jutni: támadás és védekezés, építkezés, kutatás, isteni erők használata, egységek kiképzése.

Amint elég élelmiszerrel rendelkezel, az esemény fő képernyőjén összeállíthatsz egy ételt, amelyért specifikus jutalmat kapsz. A kombinációt a játék a receptkönyvedbe raktározzuk referenciaként.

Az ételekért kapott jutalmakon kívül lehetőséged lesz játékostársaiddal való versengésre is a napi ranglistában. A napi legjobb megkapja a Mester Fogadós kitüntetést, a napi első 4 pedig a nagy presztizsű Fogadósok lordja kitüntetésben részesül!

Ételek felszolgálása

Demeter main1.jpg

Az étel felszolgálása érdekében először össze kell szedned a hozzávaló élelmiszereket. Nem számít, hogy mely hozzávalót használod fel, egyszerre többször is felhasználhatsz egy-egy fajtát az étel létrehozásához. Amikor a megfelelő hozzávalókat összeválogattad, tedd őket a tányérra az esemény közepén (a drag&drop módszerrel). Amint a tányért három élelmiszerrel megtöltötted, nyomj a felszolgálás gombra.

A felszolgálás után a hozzávalókat számba vesszük, és jutalmat kapsz érte a vendégedtől. Ezt azonnal felhasználhatod, vagy a jutalomtáradba is beteheted, ha van ott helyed. A jutalom begyűjtéséig nem lesz módod új étel felszolgálására.

Élelmiszerek összegyűjtése

Demeter provisions.jpg

A játék normál menete során tudsz hozzávaló élelmiszereket gyűjteni az ételekhez. Itt találsz néhány tipikus cselekményt, amely során hozzávalókat találhatsz:

  • támadás, védekezés
  • egységek kiképzése
  • kutatás
  • építkezés
  • varázslás

Naponta 10 hozzávalót tudsz ingyen beszerezni. Emellett vásárolni is vásárolhatsz tetszésed szerint aranyért, ám minden vásárlás során az élelmiszer ára az alapárral emelkedik éjfélig, amikor is alapárra áll vissza a költsége.

Kép Symbol prov1.png Symbol prov2.png Symbol prov3.png Symbol prov4.png Symbol prov5.png
Symbol prov6.png
Symbol prov7.png Symbol prov8.png
Név Kecskesajt Kykeon Leves Sült hal Zöldségek Steak Rablóhús Vörösbor
Alapár aranyban 40 40 40 40 60 60 90 90

Receptkönyv

Demeter meals.jpg

A receptkönyv automatikusan elment minden variációt, amit már kipróbáltál, hogy könnyen vissza tudd őket keresni. A receptkönyvben az ételek a jutalom típusa szerint vannak felsorolva, de a szükséges vagy elérhető élelmiszerek szerint is szűrheted őket.

Ha egy ismeretlen ételt szeretnél kísérletezés nélkül megnyitni, úgy aranyért is vehetsz receptet.

Rangsor

Demeter ranking.jpg

A játékosok a felszolgált ételek mennyiségében a napi ranglistán versenyezhetnek egymással. alahányszor ételt szolgálsz fel, véletlenszerűen akár 10 vendéglátási pontot kapsz, a ranglista ezen a pontszámon alapul. Mindegy, hogy melyik ételt készíted el, azonos esélyed van a pontszámok megszerzésére.Amint a nap első ételét felszolgálod, megjelensz a napi listán. A nap győztese (1. rang) kitüntetést kap, meg egy speciális hatást. Minden nap a szerver idő szerinti este 8-kor kiértékeljük a listát és újraindul a napi számláló. Ezt követően haladéktalanul kiosztja a rendszer a jutalmakat.


Kitüntetés: Mester Fogadós 2016 (Napi kitüntetés)

Demeter award11.png

Az összesített ranglista a napi listához hasonlóan működik, de nem indul újra. Az esemény végéig folyamatosan számolja a pontokat.

Az összesített lista top 10 játékosa több jutalomban is részsül, amint az esemény a végére ér. Emellett az első 4 játékos a Fogadósok lorja kitüntetést és megkapják a profiljukba.

Az összesített lista első négy helyezettjének kitüntetése:

Fogadósok lordja 2016

1. helyezés 2. helyezés 3. helyezés 4. helyezés
Demeter award21.png Demeter award22.png Demeter award23.png Demeter award1.png

További kitüntetések

A rászorulók etetése

Felszolgálva: 1 étel Felszolgálva: 5 étel Felszolgálva: 25 étel Felszolgálva: 50 étel
Demeter award31.png
Demeter award32.png
Demeter award33.png
Demeter award34.png


Név Kitüntetés Leírás
Friss hús!
Demeter award5.png
Sorban 3x rablóhúst szolgáltál fel.
Egészségetekre!
Demeter award6.png
Sorban 3x vörösbort szolgáltál fel.
Etesd meg mind
Demeter award7.png
Mindenfajta vendéget elláttál.
Tejjel-mézzel folyó Kánaán
Demeter award8.png
Minden előállítható ételt felszolgáltál.

Folyamat jutalmak

Valamennyi játékos, aki adott mennyiségű ételt felszolgált, az alábbi jutalmakban részesül:

Felszolgált mennyiség Díj
25 Administrator reward.png 2 hétig ingyen áll szolgálatodba a helytartó.
50 Overall culture level.png Teljes kulturális szintet adunk.