Héphaisztosz Kovácsműhelye

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation

Héphaisztosz, az istenek legendás kovácsa felajánlja szolgálatait neked a nyári eseményünk során. Használd ki a lehetőséget, hogy e speciális alkalommal egyedi jutalmakra tegyél szert!

Hephaestus forge 01.jpg

Isteni gömbök

Azért, hogy Héphaisztosz jutalmakat kovácsoljon neked, olyan gömbökkel kell fizetned, amelyeket átsző az isteni erő. Embereid a napi tevékenységek során véletlenszerűen is belebotolhatnak ezen isteni gömbökbe, akár építkezés, kutatás-fejlesztés, kiképzés, varázslás, vagy védekezés és támadás során is.

Hephaestus forge 02.jpg

A gömbök megtalálásának esélye több tényező függvénye, ahogy a játékban az általános fejlettséged is (hisz csak néhány város birtoklása esetén korlátozott, hogy mi mindent tudsz megtenni, így nő az egy cselekményre jutó esélye valamennyivel a gömbtalálásnak). Ilyen tényezők a világsebesség, vagy a cselekmény skálája, mértéke. Például ha nagy számú egységet toborzol, akkor nagyobb esélyed van, mintha csak néhány egységet toboroznál. Naponta 10 isteni gömböt tudsz ingyen szerezni. Ez abban segít, hogy ne kelljen monoton, értelmetlen ismétlődéseket csinálni csak a gömbök kedvéért.

Ráadásul arany ellenében vásárolhatsz is 5 gömböt tartalmazó csomagot. A csomag ára eredetileg 50 arany, ám minél több ilyen csomagot használsz, annál drágább a soron következő új csomag. Minden nap éjfélkor visszaugrik 50 aranyra az árazás.

Ládák kinyitása

Héphaisztosz három ládát ajánl neked, te döntöd el, melyiket választod. Mindnek más ára van és saját jutalom csomagja. Minél drágább a láda, annál erősebb jutalmakat rejthet.

Ha kinyitsz egy ládát, akkor a gömböket azonnal levonjuk tőled, viszont valamelyik jutalom a lehetőségek közül megjelenik neked. Az, hogy melyik, teljesen véletlenszerű, minden jutalomnak azonos esélye van a csomagon belül, hogy hozzád kerüljön. Így 10% esély van arra, hogy egy adott jutalmat kapj a ládából.

A kovácsisten által létrehozott jutalom a láda felett lebeg, ameddig be nem gyűjtöd. Ha nem gyűjtöd be, úgy az esemény végeztével eltűnik a jutalom. Ám vigyázz, nem nyithatsz ki új ládát, míg a korábbi jutalmad be nem gyűjtöd.

Hephaestus forge 03.jpg

Állapot sáv

Az invesztált gömbök mértékében változik az állapotsáv az esemény során, hisz az folyamatosan töltődik. Vannak mérföldkövek, amelyek elérése speciális jutalmat biztosít neked:

Felhasznált gömbök Jutalmak a régi világokon Jutalmak hőssel rendelkező világokon
40 Papnő szolgáltatásai 2 hétre 30 mind a bölcsesség, mind a háború érméiből
85 Egy teljes kulturális szint* Iászon exkluzív ős (aki saját hőshellyel érkezik)

* Az adott kulturális szint kultúrapontjait írják hozzá a mostanihoz. Ha tehát a jelen kulturális szint teljesítéséhez 17 kultúrapont kell, úgy a sáv elérésekor 17 kultúrapont extrát kapsz. Ha 3 kellett ahhoz, hogy új szintre juss, akkor az több lesz, nem a még szükséges kultúrapontok mértéke marad változatlan.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!