Halloween 2014

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation
Halloween logo.png

Miről szól ez az esemény?

Démokritosz, az alkimista, aki szíve mélyén filozófus is, kegyesen felajánlja, hogy szolgálatodba áll. Adj neki mindenféle ijesztő hozzávalót és hasznos főzeteket alkot neked jutalmul.
Az esemény két héten át tart, október 27. és november 10. között.

Hozzávalók gyűjtése

Ha az alkimista karriert szeretnéd magadénak tudni, fontos, hogy legyenek megfelelő hozzávalóid. Ezeket átlagos játékon belüli cselekmények során tudod megszerezni:

 • Egységek toborzása
 • Épületek emelése
 • Varázslás
 • Támadás és védekezés
 • Tudományok fejlesztése

Naponta maximum 12 nyersanyagot szerezhetsz, ám a fajtájuk véletlenszerűen dől el, és egyes hozzávalók ritkábban fordulnak elő, mint mások. Nyersanyag találás esetén azonnal értesítést kapsz:

Halloween2014 collecting.jpg

A másik lehetőség a hozzávalók szerzésére az, hogy aranyért vásárlod őket. Azonban vigyázz, mert minden vásárlás növeli az adott hozzávaló árát. Az árat naponta egyszer alap árra állítjuk vissza (éjfélkor).

A hozzávalók

Image Name Image Name
HarpyClaws.png Hárpia karom UnderworldGrass.png Túlvilági fű
Quicksilver.png Higany CerberusTeeth.png Kerberosz fog
HydraScales.png Hidra pikkely PegasusFeathers.png Pegazus tollak
CentaurHoofs.png Kentaur paták Ambrosia.png Ambrózia

Ital főzés

Halloween2014 mainscreen.jpg
 • Egy főzet készítése érdekében pontosan három hozzávalót kell kiválasztanod és az alkimista asztalra helyezned. A hozzávalók sorrendje az asztalon nem számít.
 • Amint kiválasztottál három hozzávalót, megjelenik a "főzet készítése" gomb. Ha rákattintasz, elhasználod a három hozzávalót, de cserébe egy jutalmat, főzetet kapsz. Ha azt a bizonyos kombinációt először használtad, akkor azt a rendszer feljegyzi a recept könyvedbe.
 • A kapott jutalmat vagy a jutalomtárba téve megőrzöd, vagy az éppen aktív városodon használod. Ha azonban nem szeretnéd megtartani, úgy eldobhatod egyből.
 • Ha olyan jutalmat alkotsz, amely egységeket hoz létre egy adott időintervallumon keresztül, gondoskodj róla, hogy az aktív városodban van elég szabad népesség. Más esetben az egységek nem jönnek létre és elvesztegetted a főzeted.

Recept könyv

Halloween2014 recipebook.jpg

A receptkönyv valamennyi receptet felsorolja, amit már felfedeztél.

Két kényelmes szűrővel is rendelkezik:

 • "Minden recept" valamennyi receptet felsorol, akkor is, ha azok gyártására épp nincs elegendő vagy megfelelő hozzávalód.
 • "Csak elérhető receptek" azon recepteket sorolja fel, amelyekhez valamennyi szükséges hozzávalóval rendelkezel.

Bal oldalt a receptkönyvben van egy doboz, amely révén nyersanyagok szerint is válogathatsz a receptek között.

Ha van egy jutalom, amelyhez azonnal szükséged van a receptre (és nem érsz rá kísérletezgetni), úgy 50 arany ellenében vásárolhatsz egy véletlenszerű receptet az adott jutalom típusban (az ár minden vásárlással növekszik és éjfélkor visszaáll alap állapotba).

Kitüntetések

Két fajta kitüntetést tudsz elnyerni az események során, ha bizonyos feltételeknek megfelelsz.

Kitüntetések
Cím Leírás I. szint II. szint III. szint IV. szint
Az elemek mestere Már x alkímiai folyamatot fejeztél be! Masterofelements1.png Masterofelements2.png Masterofelements3.png Masterofelements4.png
1 keverék elkészült 5 keverék elkészült 20 keverék elkészült 45 keverék elkészült
Kísérletek mestere Már X alkímiai receptet fedeztél fel! Masterofexperiments1.png Masterofexperiments2.png Masterofexperiments3.png Masterofexperiments4.png
1 talált recept 5 talált recept 10 talált recept 20 talált recept

Állapot jutalmak

Főzetek készítésével - látni fogod - az üst mellett lévő állapot sáv folyamatosan telítődik. Ahogy egyre magasabban áll a kijelző, új és újabb jutalmak várnak elérhetővé.

Ahol hősök vannak, azon világokon 25 főzet készítése után 30 x háború és 30 x bölcsesség érméjével jutalmaz a játék. 50 főzet után pedig egy új hős jelenik meg, Démokritosz, aki azonnal csatlakozik hozzád.

Hős nélküli világokon 25 főzet után 2 héten át ingyen áll rendelkezésedre a helytartó, és 50 főzet után egy teljes kultúra szintnyi kultúra pontot szerzel meg.


Democrit Cauldron9.png
Főzet Hős nélküli világ Hősös világ
Democrit Cauldron7.png
25
Democrit Cauldron18.png
A helytartó két hétig ingyen áll a rendelkezésedre
Hephaestus forge 13.png
30 háború/bölcsesség érme
Democrit Cauldron7.png
50
Democrit Cauldron8.png
1 teljes kultúra szintnyi kultúra pont
Democrit Cauldron2.png
Démokritosz hős csatlakozik hozzád
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!