Karácsony 2013

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation


Christmas2013 2 logo.png

Időtartam

December 1. - December 31.


Xmas 2013.jpg

Leírás

A fán 24 ajándék található. Minden nap egy újabb ajándékot nyithatsz meg. Mindig, amikor egy napra kattintasz, az ablak jobb oldalán megjelenik Tükhé szerencse kereke. Minden kerék hat különböző jutalmat és egy cserepet tartalmaz. Ha összegyűjtöd mind az 5 cserepet, úgy valamennyi tanácsadó ingyen a szolgálatodra áll egy hétig. A középső gomb megnyomásával tudod megpörgetni a kereket! A jutalom egy rövid animáció után megjelenik középen. Minden nap első forgatása ingyenes, ám további pörgetéseket is szerezhetsz arany ellenében. Az, hogy mely jutalmat kapod meg, teljesen a véletlen függvénye. Az animáció megállításához a kerék közepén lévő stop gombot kell megnyomnod. Mielőtt újra pörgethetnél egyet a keréken, be kell gyűjtened a megszerzett jutalmat. Az első pörgetést követően a karácsonyfa egy dísze hozzáférhetővé válik. A fa díszítése tudja megadni neked a "Tükhé kedvence" kitüntetést.

A naptár kinyitása

Christmas2013 icon.pngA képernyő jobb alsó sarkában találsz egy ünnepi ikont, amelyre kattintva a naptárad nyílik meg előtted.

A napok megnyitása

Amint az illusztrált rész fölé viszed a kurzort, jelzések jelennek meg a karácsonyfa minden részén, ahol minden jelzés egy számot is hordoz (1-24).

Ha rákattintasz egy ilyen jelzésre, az aznapi szerencsekerék megjelenik a jobb oldalon a fa mellett. Ahhoz, hogy kinyithassad az érintett napot, fontos, hogy megegyezzen a naptári nappal.


Pin premium.png


Jelenlegi nap: Az aktuális nap jelzésének feje arany színben pompázik.


Pin current-day.png


Korábbi napok: A már elmúlt napok jelzésének feje, amelyben még legalább egy jutalom található, kéken jelenik meg.


Pin collect.png


Jutalmak tárolása: A jutalmat nem kell azonnal elfogadnod, ezeket az esemény végéig az adott kerékben is "tárolhatod".


Eljövendő napok: Ezekre a jelekre nem tudsz még rákattintani, ezek áttetszőek.

Díszek: Amint az adott nap első pörgetését megejted, egy új, csak aznapra jellemző dísz jelenik meg a fán.

Shard1 small.png

Cserepek: A naptár oldalon láthatod a cserép kijelzőt, amely mutatja, mennyi cserepet kell még gyűjtened, ameddig eléred az ingyenes tanácsadó szolgáltatást.

Jutalmak begyűjtése

Eredetileg csak egy 'forgatás" opció van a kerék közepén, amely ingyenes. A gomb megnyomása esetén az elérhető jutalmak (tehát azok, amelyeket még nem gyűjtöttél be) felvillannak, és a "forgatás" gomb "stop" gombra változik, ha ezt megnyomod, úgy hamarabb megállíthatod a kerék forgását. Az animáció leállásával a középső gomb elhomályosodik, ahogy helyét a megnyert jutalom veszi át. A jutalomra kattintva eldöntheted, hogy azt azonnal felhasználod az aktív városodon, vagy a jutalomtárba teszed, esetleg megválsz tőle és eldobod. Az esemény során a keréken is hagyhatod (ekkor újabb forgatást nem tudsz végrehajtani, mindaddig, ameddig ott van a jutalom, illetve az esemény végével már nem tudod azt begyűjteni). A jutalom begyűjtése után ismét megjelenik a "forgatás" gomb, de ekkor már "prémium forgatás" címmel, hiszen csak az első forgatás ingyenes. A hatodik, tehát utolsó jutalom begyűjtése már nem indítja el az animációt, hanem simán középre hozza be a jutalmat. Ha valamennyi aznap szerezhető jutalmat begyűjtötted már, több forgatás nem lehetséges.

Cserepek gyűjtése

Naponta egy jutalom mellett egy "cserepet" is találtok. Ha ez megtörténik, úgy a naptár nézetben is megjelenik a cserép, amely végül lehetővé teheti, hogy mind az 5 tanácsos 7 napig (ingyen) a szolgálatodba szegődjön. Amint elnyerted a tanácsadók szolgálatát, a cserepek többé nem jelennek meg a keréken. Továbbá a tanácsadók ikonjai is színesre váltanak szürke árnyalatokból.

További forgatások költsége

A napi első forgatás mindig ingyenes. Azonban a további forgatások prémium pontba kerülnek. Ha azonban egy nap első forgatása kimaradt és azt más napon szeretnéd pótolni, az is aranyba fog kerülni, 50 darabba.


Forgatás Arany igény
2. 50
3. 100
4. 150
5. 200
6. 250

Új jutalmak listája

A karácsonyi esemény során új jutalmak is bekerülnek a játékba. Ezek olyan jutalmak, amelyek ugyan már korábban is a játékban szerepeltek, például a Halloween esemény során, ám Tükhé kegyéből kifolyólag különösen hosszú hatóidejűek lesznek. A jutalmaknak eltérő szintjei vannak, amelyek a jutalom ikonon található római szám jelez. Valamennyi szint a jutalom hosszát egy héttel növeli meg.


Jutalom Hatás Időtartam
Kiképzés gyorsítás Az érintett város kiképzési idejét (mind szárazföldi, mind tengeri egységek vonatkozásában) 20%-kal csökkenti. 1 hét * szint
Védelem növelés Az érintett város védő erejét 10%-kal növeli. 1 hét * szint
Támadás növelés Az érintett város támadó erejét 10%-kal növeli. 1 hét * szint
Fa kitermelés gyorsítása Az érintett város fa termelését 20%-kal növeli. 1 hét * szint
Kő kitermelés gyorsítása Az érintett város kő termelését 20%-kal növeli. 1 hét * szint
Ezüst kitermelés gyorsítása Az érintett város ezüst termelését 20%-kal növeli. 1 hét * szint
Feljavított fesztivál Az érintett város fesztiváljának költségét 20%-kal csökkenti. 1 hét * szint

Visszaszámlálás

A karácsonyi esemény csak meghatározott ideig elérhető, mégpedig december 1. és 31 között. A rendelkezésedre álló időt folyamatosan nyomon követheted az esemény oldalának bal fenti sarokban lévő számlálón (nap:óra: perc:másodperc). Ha letelt az idő, már nem tudod többi megnyitni az esemény panelt. Figyelj arra, hogy minden jutalmat, amit megszereztél még a lejárat előtt gyújts be, mivel utána már nincs mód arra, hogy begyűjtsed őket.


Mobil alkalmazás

Idén először arra is alkalom nyílik, hogy egy eseményben a mobil alkalmazás használói is részt vegyenek. Próbáld ki, hisz az ujjad egy intésére is meg tudod forgatni már a szerencse kerekét!


Christmas2013 2.jpg
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!