Innen: Wiki Grepolis HU

Ha a korábbi esemény súgóját keresed, azt itt találhatod.

Wiki logo assassins.png

Az új esemény, “Spártai orvgyilkos” a korábbi eseményünk a “Róma Parancsnoka” következménye, folytatása.

Elsöprő erejű római hadsereg vonul városaid ellen, de van még remény! A spártai orvgyilkosok ligája felajánlja segítségét neked és a többi uralkodónak. A többi játékossal együtt dolgozva parancsnoklásod alá vonhatod az orvgyilkosokat, hogy egyenként vadásszák le a római katonákat, így védve meg a görög hont, bónuszként pedig hatalmas jutalmakat gyűjtsetek be!

Magad választod ki a célpontokat, akikre lecsap az orgyilkos nyila. Ezáltal harci zsetonokra teszel szert, amelyeket erős jutalmakra cserélhetsz. A napi ranglistán közben becsületpontokat kapsz, amelyek segítségével közösségi célokat tudtok megvalósítani. Minden nap a ranglista aznapi legelső helyezettje kizárólagos jutalomban is részesül. A közösségi célok eléréséhez neked és a közösség többi játékosainak együtt kell dolgozni a becsületpontok szerzésében az esemény során.

Harcmező

Spartan Assassins main18.jpg


A városod ellen vonuló római kohortokat a harcmezőn láthatod. Három különböző egység típust is találhatsz ott, amelyek a haderő fő csapatait képzik. Valamennyinek saját ikonja van a harcmezőn.


Ikon Jelentés
Assassins 2015 button cavalry.png Lovasság
Assassins 2015 button legionary.png Legionárius
Assassins 2015 button sapper.png Utász


Kiválaszthatod, hogy mely egységtől szeretnél épp megszabadulni, azt az orgyilkos az íjával levadássza neked, és cserébe eltérő mennyiségű és fajtájú pontokat, valamint hadizsákmányt kapsz.

Egyszerűen csak kattints a célpont ikonjára, hogy megszabadulj tőle. Véletlenszerűen 2-20 közötti becsület pontot és harci zsetont kapsz minden egyes célpontért. Ráadásul néha még külön zsákmányt is találsz. Minden ellenséges egység eliminálása egy nyílba fog kerülni a tegezedből.

Speciális hadizsákmány

Minden alkalommal, amikor elpusztítasz egy római katonát, esélyed van rá, hogy speciális hadizsákmányt szerezz. Ez lehet egy extra nyíl, vagy akár hadizsákmány is, amely egy gyűjtemény darabja.

Az íjak egy másik ellenség legyőzésére használhatod.

A hadizsákmány típusát az elpusztított egység fajtája határozza meg.

Trófea gyűjtemény

Spartan Assassins Trophies 2021.png

Három fajta hadi zsákmány gyűjtemény van. Minden gyűjtemény 10 részből áll. A hadizsákmányra római ellenségek legyőzése során tehetsz szert. A minden teljes gyűjtemény megszerzése egyedi jutalmakat nyújt: isteni harci stratégia és szárazföldi terjeszkedés a tied, illetve gyűjteményenként egy külön kitüntetést is kapsz.

Ráadásul minden játékosnak, aki egy világon először szerzi meg valamely gyűjtemény teljességét, az egyedi kitüntetést is kap (ld. Kitüntetések listája).

A kiválasztott hadizsákmány gyűjteményének egy darabját az azonos típusú ellenfél elpusztítása során tudod megkaparintani.


Zsákmány típusa Megszerzett hadizsákmány típusa
Assassins 2015 armor cavalry.png Lovassági hadizsákmány
Assassins 2015 armor legionary.png Legionárius hadizsákmány
Assassins 2015 armor sapper.png Utász hadizsákmány

Új célpontok és Csapás számláló

Minden nap éjfélkor ingyen kapsz 15 új célpontot, valamint akkor, ha a harcmezőn minden célponttól megszabadultál.

Az "Új célpont" gombra kattintva szintén tudsz harci mezőt frissíteni, ám ezt néhány harci zsetnod fogja bánni. Ez egy taktikai megközelítés esetén hasznos, különösen (de nem kizárólagosan) az alábbi példák esetén:

  • Akkor használd az új célpont gombot, ha egy bizonyos gyűjteményt szeretnél teljesíteni. Például a legionárius gyűjteményre hajtasz, és már minden legionáriust kiirtottál a harcmezőn.
  • Valamennyi nagy értékű célponttól megszabadultál már a harcmezőn és szeretnél esélyt rá, hogy nagy becsület pontszámú, illetve harci zseton értékű ellenfelekkel harcolhass.


Spartan Assassins Community Goals.jpg

A csapás számláló mutatja meg a célpontok likvidálásáért kapható harci zseton és becsület pont mennyiségét. A fehér koponyák jelzik, hogy mely értékeket használtad már fel a mostani harcmezőn. Az arany koponya a legutolsó egységért járó pontot mutatja meg.

Harci zseton és bolt

Assassins 2015 battle tokens.pngA harci zsetonokat a római katonák elpusztításával tudod megszerezni. Minden legyilkolt katona után 2 és 20 közötti harci zsetont kapsz.

Spartan Assassins Shop.jpg

A harci zseton bolt lehetőséget ad arra, hogy a kemény munkával megszerzett harci zsetonjaid változatos jutalmakra váltsd be. Ezeket vagy a hagyományos (tehát nem a kibővített) jutalomtáradban tudod tárolni, vagy azonnal aktiválhatod őket. A jutalmak költsége a megszerezhető hatás függvényében módosul. A fenti bolt tartalma változhat az esemény épp aktuális verziójának függvényében.

Nyilak és tegez

Az orgyilkosaidnak nyilakra van szükségük ahhoz, hogy elpusztítsák a római egységeket. A tegezekben egyszerre csak 10 nyilat tudsz maximum tárolni. Új nyilak szerzésére három mód is rendelkezésedre áll:

  • Naponta éjfélkor teljesen feltöltődik a tegezed
  • Néha speciális hadizsákmányként értékes nyilakra lelsz., amikor elpusztítasz egy ellenfelet
  • Úgy is dönthetsz, hogy arany ellenében további 5 nyilat veszel

Közösségi pont (Becsület pont)

Spartan Assassins Community Goals.jpg

A közösségi pontszámot az adott világban a játékosok által gyűjtött becsületpontok összessége alkotja. Öt közösségi cél van, amelyért a világ küzdhet. Valamennyi hosszan tartó egyedi jutalommal kecsegtet. A jutalmaknak saját ikonjuk van.


Ikon Jelentés
Assassins 2015 community effect lvl1.png Minden városodban 60%-kal nő a nyersanyag termelés a következő 5 hétben.

Valamennyi város, amelyet a hatás ideje alatt alapítanak, vagy foglalnak el, szintén részesül a hatásból.

Assassins 2015 community effect lvl2.png A következő 5 hétre minden városodban az építési idők 60%-kal csökkennek.

Valamennyi város, amelyet a hatás ideje alatt alapítanak, vagy foglalnak el, szintén részesül a hatásból.

Assassins 2015 community effect lvl3.png Valamennyi városodban 60%-kal csökken az egységek kiképzési ideje a következő 5 hétre.

Valamennyi város, amelyet a hatás ideje alatt alapítanak, vagy foglalnak el, szintén részesül a hatásból.

Assassins 2015 community effect lvl4.png Valamennyi városodban 60%-kal nő az áldástermelés a következő 5 hétre.

Valamennyi város, amelyet a hatás ideje alatt alapítanak, vagy foglalnak el, szintén részesül a hatásból.

Assassins 2015 community effect lvl5.png Valamennyi városodra 2 hetes harci pont növelőt kapsz, 50%-kal emelkedik minden a hatás alatt szerzett harci pontod.

Valamennyi város, amelyet a hatás ideje alatt alapítanak, vagy foglalnak el, szintén részesül a hatásból.

Napi ranglista (Becsület pont)

A játékosok egymás ellen is versenyeznek a becsületpontok gyűjtésével napi szinten. Minden alkalommal, mikor elpusztítasz egy római egységet, 2-20 becsületpontra teszel szert, a rangod pedig az aznap begyűjtött becsületpont alapján dől el.

Amint megkapod az aznapi első becsület pontodat, felkerülsz a napi ranglistára. A nap végén a lista élén álló játékos egy külön kitüntetést és a hozzá járó hatást is megkapja. Minden nap este 8-kor újra kezdődik a számláló és megint van esélyed a győzelemre. Ekkor kerül sor a jutalmak kiosztására is.

Kitüntetés: Mester Orgyilkos

Assassins 2015 award master assassin.png

Kitüntetések listája

Ikon Jelentés
Assassins 2015 award master collector.png A kitüntetést az a játékos kapja meg, aki a világon elsőként szerzi meg egy gyűjtemény összes darabját.
Assassins 2015 award killed cavalry.png A kitüntetés annak a játékosnak jár, aki 10/25/55/90 lovassági célpontot küldött a másvilágra.
Assassins 2015 award killed legionary.png A kitüntetés annak a játékosnak jár, aki 10/25/55/90 legionáriust pusztított el.
Assassins 2015 award killed engineer.png A kitüntetés annak a játékosnak jár, aki 10/25/55/90 utász egységtől szabadította meg a világot.
Assassins 2015 award collection rider.png A kitüntetést a lovassági gyűjtemény teljességének megszerzésekor kapod.
Assassins 2015 award collection legionary.png A kitüntetést a legionárius gyűjtemény hibátlan megszerzésekor adjuk.
Assassins 2015 award collection sapper.png A kitüntetés az utász gyűjtemény valamennyi darabjának megszerzéséért jár.