Szabadság mód

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation

A Szabadság módot arra találták ki, hogy ha huzamosabb ideig nem tudsz a játék közelében lenni, akkor ne arra kelljen visszajönnöd, hogy minden városod elfoglalták, és a térkép szélén kezdheted újra a játékot.

Szabadság napok

Minden játékos kap évi 42 napot, amit szabadon használhat fel. Az év regisztrációd időpontjával kezdődik.

  • Például: A játékos 2010. június 3-án regisztrálta magát. Az első év szerveridő szerint 2011. június 2-án 23:59:59-kor ér véget. A második év ezt követően, szerveridő szerint 2011. június 3-án 00:00:00-kor kezdődik.

Az év során fel nem használt napok nem halmozódnak fel. A következő évben kapott 42 nap nem adódik hozzá a megmaradt napokhoz, hanem a szabadság napok kiegészülnek 42-re.

Szabadság napok vásárlása

Minden játékosnak lehetősége van aranyért cserébe szabadság napokat vásárolni. Évente összesen 14 napot lehet vásárolni.

Szabadság mód tulajdonságai

A Szabadság mód alatt nem vagy támadható, ugyanakkor bányáid sem termelnek ki nyersanyagot. Ha téged támogatnak vagy neked kint van sereged, és megkezdődik a szabadság, akkor a seregek ott is maradnak, tehát nincs automatikus visszahívás a szabadság kezdetével. A Szabadság mód valamennyi világban aktiválódik, attól függetlenül, hogy melyik világban lett aktiválva. Arra nincs lehetőség, hogy csak egy, vagy kiválasztott világokon világban aktiváld. A Prémium funkciók a Szabadság mód alatt nem szünetelnek, a napok ugyanúgy mennek tovább. Amennyiben ki van pipálva a hosszabbít opció, akkor a Prémium funkciók a Szabadság mód alatt is meghosszabbodnak.

Szabadság mód aktiválása

A Szabadság módot a játékon belül a Beállítások/Szabadság fülön lehet aktiválni. Miután kiválasztottad a szabadság módot, az további 48 óra elteltével válik aktívvá. Ezen idő alatt támadható vagy, mint rendesen és játszhatsz is, viszont te már nem támadhatsz meg senkit és a szabadság mód megkezdését követően beérkező támadásaid sem érnek célt. Szabadság1.png


A rendszer minden esetben megerősítést kér, hogy valóban aktiválni akarod a Szabadság módot. Szabadság2.png


Az aktiválás után a rendszer kiírja, hogy mikor aktiválódik ténylegesen a Szabadság mód. Szabadság3.png

Szabadság mód megszüntetése

A szabadság módot legkorábban 24 órával a megkezdését követően (tehát 72 órával azután, hogy megerősítetted, hogy szabadságra akarsz menni), bejelentkezéssel szüntetheted meg. Legkésőbb az éves kereted felhasználásával a szabadság is automatikusan befejeződik.

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!