Innen: Wiki Grepolis HU


A Sziget küldetések változó események az uralkodó életében. Meg kell hoznod a saját döntéseidet arra vonatkozóan, hogy hogyan reagálj a különleges küldetésekre, és ez ki fogja egészíteni a vezetői szerepkörödet.

Sziget küldetések

A sziget küldetések a Grepolis világában az uralkodók életében bekövetkező napi apró-cseprő dolgokat jelenítik meg. Azáltal, hogy magad döntöd el, miként reagálsz bizonyos helyzetekre, küldetésekre, meghatározhatod uralkodói stílusodat.


A küldetésekről itt találsz leírást: Sziget küldetések listája


A küldetések gyakorisága

A sziget küldetések pontszámod szerint előre meghatározott időszakonként jelenik meg:

Pontok Gyakoriság (1-es sebesség)
10.000 pont alatt 2 óránként
10.001-50.000 pontig 4 óránként
50.001 felett 8 óránként


A küldetések elérhetősége

Amint elérhetővé válik egy sziget küldetés, annak ikonja véletlenszerűen megjelenik egy szigeten, ahol várossal rendelkezel, ám sarcolható falvakkal nem rendelkező szigeten sziget küldetés sem jelenik meg. Mindent egybe vetve összesen 10 sziget küldetés lehet aktív a szigeteiden. Az elérhető szigetküldetések a térképen így jelennek meg:

Questmarker.JPG


Pajzsocska.jpg

Ne aggódj, nem kell, hogy valamennyi szigetedet áttekintsed annak érdekében, hogy megtaláld az aktív küldetéseid. Elegendő, ha a város listádat ellenőrzöd (a városnevedre kattintva a bal felső sarokban), hisz valamennyi városnév mellett, amelynél elérhető sziget küldetés, megjelenik egy erre utaló ikon.


A küldetés jelző ikonra kattintva a vonatkozó küldetés ablakhoz jutsz:

Sziget küldetés.png

A küldetések folyamata

Elsőként egy rövid leíró történet bemutatja neked a küldetést. Ezalatt két dobozt találsz, mindkettő egy-egy elfogadható választ biztosít számodra, amelyet arra a helyzetre adhatsz, amelybe kerültél. Természetesen mindkét válasz jutalmat rejt magában, amelyet sikeres végrehajtás esetén üti a markodat. A kihívás fajtáját a döntés gombon közvetlenül láthatod, ám ha a gomb felett tartod a kurzort, úgy részletesebb adatokat is kapsz.

Mielőtt döntést hozol, hogy mely eljárást választod, amellett is leteheted a voksodat, hogy más küldetést kérsz (ez azonban 50 arany költséggel jár). Ha azonban már állást foglaltál egy megoldása módozat mellett, akkor sem a küldetés cseréjét, sem pedig a másik döntési útvonalat nem tudod már ebben a küldetésben aktiválni.Sziget küldetés útválasztás 2.png


Az elfogadott küldetéseid a vonatkozó ablak jobb oldalán jelennek meg, így mindig láthatod, milyen küldetések várnak rád. Egyszerre 4 sziget küldetésed lehet aktív. Ahogy már jeleztük, amint elfogadod a sziget küldetést, már nem tudod azt másra cserélni arany fejében sem, csak úgy tudsz megszabadulni tőle, ha teljesíted, illetve ha kivárod, amíg magától eltűnik teendőid listájáról. Ez utóbbi akkor következik be, ha 24 órán át nem tettél lépéseket a küldetés teljesítése irányában (vagyis a küldetés teljesítésének mérője nem változott). Ebben az esetben, ha már küldtél csapatokat pl. a küldetés teljesítéséhez, úgy azok a küldetés megszűnésével visszatérnek a kiindulási városukba.

Ha lépéseket akarsz tenni az adott küldetés kapcsán, úgy a "kihívás" gombra kattintva tudod elérni a küldetés felugró ablakát.

Küldetésablak.png

A menü maga a küldetésben meghatározott kihívás fajtájának függvényében változhat. Amennyiben minden feltétel teljesül, és a státusz sáv eléri a 100%-t, már nem kell attól tartanod, hogy eltűnik a küldetésed, ehelyett begyűjtheted a jutalmadat, amit vagy azonnal felhasználsz az éppen aktív városodban, hogy pedig behelyezed azt a Jutalomtárba.

Elérhető jutalmak

A szerezhető jutalmak, hatások mellett megjelenik egy római szám is, amely a jutalom erősségére utal. Ez tipikusan a jutalom időtartamát, vagy minőségét befolyásolja. A jutalom szintje össze van hangolva a sziget küldetés nehézségével, amelyet pedig az adott szigeten fellelhető városaid átlag pontszáma határoz meg.

Pont átlag Küldetés szint
300 alatt 1
301-600 2
601-1000 3
1001-2000 4
2001-3500 5
3501-6000 6
6001-9000 7
9001-13.000 8
13.000 felett 9

Megjegyzés: Figyelj rá, hogy egyes jutalmaknak azért nincs szintje, mivel erejük alapvetően már az aktív város pontszámától függ. Így pl. a fatermelés növelése esetén nagyobb hatást fejt ki a jutalom egy 30-as favágó teleppel rendelkező városban, mint egy 1-es szinten megépült favágótelep esetén.

A jutalmakról bővebben itt olvashatsz: Bónuszok