Innen: Wiki Grepolis HU

Hogy néz ki?

TychesAdventCalendar2017.jpg

Időtartam

2017. december 1-től december 31-ig

Leírás

  • Ahogy minden jó adventi naptárban, itt is 24 kereke van a szerencsének az esemény során. Minden nap egy kereket nyithatsz meg. Az adott napra kattintva a vonatkozó kerék elem a jobb oldali ablakban jelenik meg.
  • Minden kerék 6 különböző jutalmat és 2 téli kristályt tartalmaz.
  • Gyűjts össze 5 kristályt, hogy mind az 5 tanácsadót ingyen megkapd egy hétre, vagy ha az adott világon vannak hősök, úgy Télemakhosz szegődik el hozzád.
  • A kereket annak közepére kattintva forgathatod meg, majd megvárod, hogy lelassulva megálljon. A jutalom egy rövid animáció után középen jelenik meg. A nap első pörgetése mindig ingyenes, de arany ellenében többször is pörgethetsz. Azonos keréken való újra pörgetéshez a korábbi jutalmat be kell gyűjtened, vagy kidobnod, vagy elraktároznod.
  • Az egyes részeken levő jutalmakat eltérő eséllyel tudod megszerezni. Minél nagyobb értéke van a jutalomnak, annál kisebb eséllyel lehet megszerezni. Az értéket a vonatkozó szegmens fényessége jelöli.
  • Aranyért a kereket újra feltöltheted valamennyi korábban már felhasznált jutalmával.
  • Az első pörgetést követően a hőgömbön megjelenik egy dekoráció. A díszek kiszabadítása megszerezheti neked a "Szerencsés téli móka" kitüntetés különböző stádiumait.

Naptár megnyitása

Kattints a képernyő jobb alsó oldalán található esemény ikonra a naptár megnyitásához.

Winter2015 icon.png

Nap megnyitása

Amint a kurzort az illusztrált kép felé viszed, rajzszögek jelennek meg az esemény naptáron, amelyek közül mindegy egy számot hordoz (1 és 24 között).
Ha a rajzszögre kattintasz, az aznapi kerék jelenik meg a jobb oldalon, a hógömb mellett. Mindig csak a vonatkozó naptári nap kezdetétől lehet kinyitni a kereket.


Mostani nap

Az adott nap jelzésére egy kiemelt arany rajzszög szolgál.

Winter2015 current.png

Korábbi napok

A korábbi napokat, amelyekben legalább egy jutalom rendelkezésre áll még, kék rajzszöggel jelöljük.

Winter2015 past.png

Jutalmak tárolása

A jutalmat nem kell azonnal elfogadnod. A keréken "tárolhatod" azt, amíg úgy nem döntesz, hogy fel nem használod, egészen az esemény végéig.

Winter2015 collect.png

Díszítés

Amint megtörtént az első kerék pörgetése egy adott napon, az arra a napra vonatkozó, speciális dísz megjelenik a képen.

Jutalmak begyűjtése

Eredetileg csak egy "pörgetés" gomb van a kerék közepén, ha rendelkezésedre áll még az ingyenes pörgetés.
A gomb megnyomása egy fény cikkely pörgését idézi elő a lehetséges jutalmak felett (kivéve a már begyűjtött jutalmakat).
Amint az animáció megáll, a középső gomb elhalványul és eltűnik, helyette a megnyert jutalom kerül.
A jutalomra kattintva a Jutalomtárba teheted az, vagy közvetlenül felhasználhatod aktív városodon, esetleg ki is dobhatod. Úgy is dönthetsz, hogy a keréken hagyod, és az esemény végéig bármikor visszajöhetsz érte.

Újratöltés

Ha a kerék mind a 6 jutalmát megszerezted, újra feltöltheted a kereket 50 arany ráfordításával, ám minden felhasználással drágul ez az elem. Hamarabb is megteheted ez (pl. ha a legjobban vágyott jutalmat már megkaptad és szeretnél esélyt rá, hogy ismét a tied legyen). Éjfélkor visszakerül az ár az alapállapotba. (A már megszerzett kristályokat nem lehet "újratölteni".)

Téli kristályok

A naptár oldalon látható egy "téli kristály jelző" is, amely mutatja az exkluzív hős, vagy az ingyen tanácsadók megszerzésének stádiumát. Az összes kristály megszerzésével megkapod a "Minden kristály" kitüntetést is.

Winter2015 shard.png

Téli kristály gyűjtemény

Minden nap két jutalom mellé egy-egy "téli kristály" is jár. Ha megszerzed azt a jutalmat, úgy egy kristályt is kapsz a naptár képernyőre, amely elvezethet oda, hogy megszerezd Télemakhoszt azon világokon, ahol aktívak a hősök, vagy ahol nem, ott a tanácsadók 7 napig ingyen szolgálnak téged. Amint megszerezted a hőst vagy a tanácsadókat, a kristályok többé nem jelennek meg a kerékben. A tanácsadók/hős képe szürkéről színesbe váltanak, amint elérhetővé váltak. (Automatikusan aktiválódnak, nincs mód e jutalom tárolására és későbbi aktiválására.) Az újratöltés opció nem tölti fel a már megtalált kristályokat!

Extra pörgetések ára

A nap első pörgetése mindig ingyenes. A többi pörgetés azonban aranyba kerül. A második 100 aranyba kerül, a harmadik 100-zal többe, mint az azt megelőző


Pörgetés Featureicons02 2.08.png
1 INGYENES
2 100
3 200
4 300
5 400
6 500


Ha egy adott napon nem pörgettél egyet sem, úgy másnap visszatérve már az elmulasztott első pörgetés is aranyba kerül, 100-ba. Minden további pörgetés 100-zal többe kerül, mint az azt megelőző.


Pörgetés Featureicons02 2.08.png
1 100
2 200
3 300
4 400
5 500
6 600

Ez azt jelenti, hogy a második pörgetés csak az első napon kerül 100 aranyba. Ha az ingyen első pörgetés lehetőségét elmulasztod, a második pörgetés 200 aranyba kerül arra a napra.

Visszaszámlálás

A karácsonyi esemény csak korlátozott ideig elérhető, 2017. december 1. és 31. között. A még hátralévő idő az esemény ablak bal felső sarkában látható nap - óra - perc - másodperc formátumban. Az idő lejártával többé nem tudod az esemény képernyőt megnyitni. Ne feledd, hogy addigra minden jutalmat be kell gyűjteni az esemény oldalról. A naptár lezárása után nincs mód arra, hogy megszerezzed a bent felejtett jutalmakat!

Mobil Alkalmazás

Az esemény a mobil alkalmazásoknál is elérhető lesz. Próbáld ki, hisz az ujjad egy mozdulatával már pörgetheted is a kereket!

TychesCalendarMobile.png

Kitüntetések

A téli esemény során 4 különféle kitüntetést tudsz megszerezni. Az egyik a "Szerencsés téli móka" kitüntetés, amely a kerék bizonyos számú pörgetése után jár. A másik a "Minden kristály" az összes téli kristály beszerzése után jár.

Szerencsés Téli Móka

1 pörgetés 5 pörgetés 10 pörgetés 24 pörgetés
Winter2015 lvl1.png Winter2015 lvl2.png Winter2015 lvl3.png Winter2015 lvl4.png

Valamennyi kristály

Winter2015 collector.png