Konföderáció

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation

Konföderáció

„ Sok ember, aki barátnak látszik, nem az; sok ember, aki nem látszik barátnak, mégis az. ”

Démokritosz


A játék 1.19-es verziójától a szövetségeknek lehetőségük van arra, hogy konföderációba lépjenek, így támogatva egymást. A konföderációk belső szabályait mindig az abban részt vevő szövetségek határozzák meg, így ezzel a Súgóban nem kívánunk foglalkozni.

Konföderáció létesítése

Konföderációs meghívó küldése
A szövetségek diplomáciára jogosult tagjai más szövetségeknek együttműködést ajánlhatnak. Ahhoz, hogy ezt az együttműködést megerősítsék, a Szövetség menüpont Konföderációk fülén (ezen belül is a Konföderációs ajánlatok fülön) az együttműködésre hívott szövetségnek - mint egy meghívót - lehet kiküldeni a konföderációs ajánlatot.
Konföderációs ajánlat

A konföderációba hívott szövetség diplomáciára jogosult tagjai e meghívás elküldését követően egy jelentést kapnak, és egyúttal a Konföderációs ajánlatok között náluk megjelenik a meghívó szövetség neve.

Ajánlat elfogadása, vagy elutasítása


Ezt követően dönthetnek a konföderáció elfogadásáról (zöld pipa a Konföderációs ajánlatok fülön a meghívó szövetség neve mellett), avagy elutasításáról (piros X ugyanott). Az elfogadásról a konföderációba lépett szövetségek valamennyi tagja értesül egy jelentés útján, az elutasításról pedig a konföderációt kezdeményező és az elutasító szövetség diplomatái.

Szövetségek konföderáció mellett döntöttek

Konföderáció felbontása, illetve profilban megjelenítése

Konföderációs ajánlat elfogadását követően a Szövetség menüpont Konföderációk fülén megjelenik a partnerszövetség neve, mellette egy piros X: ezzel a konföderáció felbontására nyílik lehetőség.


Itt, a Konföderációk fülön beállítható, hogy a szövetségi profilon szereplő konföderációs listán az adott partner megjelenjen-e, mégpedig a konföderációs partner neve melletti kis jelölőnégyzet bepipálásával.

Ennek a választásnak csupán akkor van értelme, ha a szövetségi külső profilban a Konföderációs partnerek fül aktív. Ha ezt a szövetség vezetői inaktívvá tették, akkor a partner az esetben sem fog megjelenni a profilon, ha a jelölőnégyzetben ott van a pipa.


Élet a konföderáción belül

Zászlószín változás

A konföderáció megkötését a tagok - a jelentésen túl - azáltal veszik észre a legkönnyebben, hogy a konföderációs partner zászlajának színe zöldre vált a térképen (amit természetesen az igényeknek megfelelően egyedileg át lehet színezni).


A kommunikációt megkönnyítendő a konföderációs partnerek hozhatnak létre közös fórumokat (ezekről, működésükről a Szövetségi fórum oldalon olvashatsz bővebben), amelyeken a támadásokat, védelmeket, stratégiákat egyeztetik, illetve tanácsokat adnak egymásnak, beszélgetnek.


A konföderáción belül többnyire abban egyeznek meg a felek, hogy egymást nem támadják. Ezért a rendszer - akárcsak a szövetségen belüli támadás esetén - figyelmeztet is, ha azt észleli, hogy a támadott város egy konföderációs partner tagjának városa.

7.png


Konföderáció felbontása

A Konföderációk fülön van lehetősége a diplomáciára jogosultaknak arra, hogy az együttműködést megszüntessék. Ezt a partner neve mögötti piros X-szel tehetik meg. Általában a konföderációk bontását követően néhány napig MNT (megnemtámadási egyezmény) van a felek között, amelynek szabályait a vezetők jóelőre tisztázzák (többnyire még a konföderációs megállapodás keretein belül).Vissza a szövetséghez
Vissza a kezdőlapra
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!