Istenek

Innen: Wiki Grepolis HU
A lap korábbi változatát látod, amilyen Moira (vitalap | szerkesztései) 2021. március 16., 01:50-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Grepolis istenei)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation

Istenek

Az istenek Hellász földjén kiemelt szerepet játszottak. Kegyeik befolyásolhatják a csaták kimenetelét, a termelés alakulását, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy városodban átéld a mítoszokat, legendás lényeket vezess csatába.

Alapok

Istenek.png

"Ha valaki az istenek kegyeként erős harci kedvvel támadja haragosait, akkor az ellenfél - alapvetően - nem tudja feltartóztatni őt." - Xenophon


Az istenek harmadik nemzedéke uralta az Olümposz hegyét, vezetőjük Kronosz és Rhea fia, Zeusz volt. Oldalán Héra, felesége és testvére vigyázott a családokra. Az Olümposz számos istene közül Grepolis földjéhez rajtuk kívül a tengerek ura, Poszeidón, a bölcs Athéné és az alvilág ura Hádész csatlakozott. Grepolis világaiban e öt istenség közül választhatod ki azt, akihez imádkozni fogsz, akiknek a kegyeit áldáspontok formájában keresheted.

A Hősök világán egy új isten, pontosabban istennő kegyeit is keresheted: Artemiszét, a vadászat patrónusáét.


Istent választani a templomban tudsz. Minden város csak egy istent imádhat, viszont egy játékos különböző városai hódolhatnak más-más istenségeknek. Minél magasabb szintű a templomod, papjaid annál szorgalmasabban imádkoznak, és így annál gyorsabban gyűlnek össze az áldáspontok. Ezekkel “kérheted” választott istenedet arra, hogy egy varázslattal vagy egy mitológiai lény megteremtésével gyakorolja feléd kegyét.


Az, hogy az adott városodnak melyik isten a legmegfelelőbb, a játék során folyamatosan változhat. Döntésed szerint templomodban az imádott isten személyét is megváltoztathatod. De jól gondold meg, mielőtt ilyet teszel, hiszen Hellász földjének istenei sértődékenyek, haragjukban az ő vonatkozásukban összeimádkozott áldáspontokat mind egy szálig elveszik, és abból a városból, amelyben a hitet megváltoztattad, az általuk teremtett mitológiai lényeket is visszahívják a legendák világába.

Grepolis istenei

Choose a God
225px-FramedZeus.png

Zeusz

God of the Sky

225px-FramedPos.png

Poszeidón

God of the Sea

225px-FramedAth.png

Athéné

Bölcsesség istennője

225px-FramedHera.png

Héra

Család Istennője

FramedHades.png

Hádész

Az Alvilág Istene

225px-FramedArtemis.png

Artemisz

A Vadászat Istennője

225px-FramedAphrodite.png

Aphrodité

A Szerelem Istennője

FramedAres.png

Árész

A Háború Istene

Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!