Athéné

Innen: Wiki Grepolis HU
Jump to navigation

Athéné

Athéné

Athéné Zeusz lánya, a legenda szerint apja fejéből pattant ki. Ő a bölcsesség, az igazságos háború, a jog, az igazságosság istennője a görög mitológiában. Ő a Védelmező. A legenda úgy tartja, Zeusznak megjósolták, hogy Métisz istennő - Zeusz első felesége - születendő gyermeke bölcsebb és hatalmasabb lesz apjánál. A féltékeny főisten ekkor lenyelte az állapotos Métiszt, aki Zeusz gyomrában páncélt és sisakot kezdett kovácsolni a gyermekének. Zeuszt a folyamatos kalapálás miatt szörnyű fejfájás kínozta. Héphaisztosz az erő útján oldotta meg a problémát: kalapácsával ütést mért Zeusz fejére, amiből ekkor pattant ki Athéné. Zeusz szíve Athéné láttán meglágyult, és azóta legkedvesebb gyermekeként szerette az istennőt.


Athéné a névadója Athén városának. Történt egyszer, hogy a két isten, Poszeidón és Athéné egy városért versengett. A városlakók elmondták nekik, hogy azt az istent fogják imádni, aki hasznosabb ajándékot ad. Poszeidón szigonyával forrást fakasztott a hegyekből. A város lakói örültek a tiszta víznek, azonban mikor megkóstolták, rájöttek, hogy sós, így ihatatlan. Athéné egy olajfaágat ajándékozott a városnak. A városlakók ezt hasznosabbnak találták, hiszen a terméséből olajat, a fájából pedig hajókat tudtak ácsolni. Azóta az istene Athéné Athén városának.


Athéné segítő szándékú isten, az embereknek gyakran nyújtott támogatást. Parisznak Erisz aranyalmájáért hatalmas tudást ígért, ám a halandó az Aphrodité által ígért szerelmet választotta. Az emiatt kirobbant trójai háború hosszú elhúzódását Athéné nem nézte jó szemmel, és Odüsszeuszt felbátorította a faló megépítésére.


 • Grepolis földjén Athéné parancsol a kentauroknak és a pegazusoknak.


 • A varázslatok közül a védelmező, a bölcsesség, a városvédelem és hősiesség az, amivel ő segítségedre lehet.Mítikus lényei


Kentaur

Kentaúr

A kentaurok Ixióntól származnak. A féltékeny Héra férjének sorozatos hűtlenségeit megbosszulandó úgy tett, mintha engedett volna Ixión csábításának, valójában azonban felhőből elkészítette saját mását és azt küldte Ixiónhoz. E nászból származtak a kentaurok. Félig ember, félig ló élőlények, íjaikkal félelmetes ellenségei lehetnek a városfalak mögött védekező seregnek.


Összefoglaló:

Képzéséhez 4. szintű templom szükséges.

Kentaur
Erőforrás-igény Támadó/védelmi érték Egyéb infó
Népesség Fa Kő Ezüst Isteni Áldás Fegyver Típusa Támadási Érték Ütőfegyver elleni védelem Szúrófegyver elleni védelem Távolságifegyver elleni védelem Kapacitás Sebesség
12 1740 300 700 100 Távolsági 156 (13) 150 (12,5) 450 (37,5) 60 (5) 200 (16,7) 18

(A fenti táblázat harci adatainál zárójelben az egy lakosra vetített értékek találhatók.)


Pegazus

Pegazus

Pegazus szárnyas ló, Poszeidón és Medúza gyermeke. Amikor Perszeusz lefejezte Medúzát, akkor ugrott ki a nyakából.


Pegazus Bellerophontészt segítette a Kiméra és az amazonok elleni harcban, hátáról a hős a magasból pusztíthatta el ellenségeit. Pegazus lett azonban a veszte is Bellerophontésznak. Egy alkalommal a hős fel akart szállni hátán az Olümposzra. Zeusz azonban nem nézhette jó szemmel a halandó magasra törését, és megvadította a lovát. Pegazus levetette hátáról a lovast, aki ezután - bár a zuhanást túlélte - vakon és tébolyodottan tévelygett a világban. Pegazus ekkor az Olümposzra költözött.


A legenda úgy tartja, hogy Pegazus patanyomán fakadt a Helikon-hegységben a Hippokréné-forrás, amelynek a vize a költői ihletet biztosította.


Összefoglaló:

Képzéséhez 12. szintű templom szükséges.

Pegazus
Erőforrás-igény Támadó/védelmi érték Egyéb infó
Népesség Fa Kő Ezüst Isteni Áldás Fegyver Típusa Támadási Érték Ütőfegyver elleni védelem Szúrófegyver elleni védelem Távolságifegyver elleni védelem Kapacitás Sebesség
20 2800 360 80 180 Szúró 100 (5) 900 (45) 250 (12,5) 300 (15) 160 (8) 35

(A fenti táblázat harci adatainál zárójelben az egy lakosra vetített értékek találhatók.)

Istenek küldötte

Istenek küldötte.jpg
Néha megesik, hogy az Istenek kiválasztanak egy magányos harcost és megáldják. Innentől kezdve a fegyvere az Istenek akaratát teljesíti be.

Az Istenek küldötte minden Istenség által gyártható mitológiai egység.Összefoglaló:

Képzéséhez 1. szintű templom szükséges.

Istenek küldötte
Erőforrás-igény Támadó/védelmi érték Egyéb infó
Népesség Fa Kő Ezüst Isteni Áldás Fegyver Típusa Támadási Érték Ütőfegyver elleni védelem Szúrófegyver elleni védelem Távolságifegyver elleni védelem Kapacitás Sebesség
3 0 0 0 15 Ütő 35 (11,6) 20 (6,6) 20 (6,6) 20 (6,6) 5 (1,6) 16Varázslatai

Védelmező:

Védelmező


Bátor harcosok hallják meg a hívást és a Védelmező városába sietnek. • A város 5 véletlenszerű egységet kap.
 • Városra használható.
 • Áldáspont-igény: 60
 • Korlát a használatában nincs.


Bölcsesség:

Bölcsesség


Bagoly kering az ellenséges csapatok fölött és jelenti, milyen erősek. • Kémjelentést kapsz egy közeledő ellenséges csapatról.
 • Támadó csapatra használható.
 • Áldáspont-igény: 140
 • Korlát a használatában: állandó varázslattal ellátott seregre nem alkalmazható (pl. hősiesség, kedvező szél megakadályozza a használatát), továbbá egymás után két alkalommal nem lehet a támadó csapatot kikémlelni.


Városvédelem:

Városvédelem


Athéné kiterjeszti pajzsát a város fölé. • A városra 1-es sebességű szerveren 12 órán át, 2-es sebességű szerveren 6 órán át, 3-as sebességű szerveren 4 órán át semmilyen isteni erő nincs hatással.
 • Városra varázsolható.
 • Áldáspont-igény: 130
 • Korlát a használatában: amíg le nem jár a meghatározott időtartam, addig a városra újra rátenni nem lehet.
 • Megjegyzés: Egy háborúban, ahol röpködnek Zeusz villámai, Poszeidón földrengései, ez az egyetlen, ami képes megvédeni a katasztrófától dédelgetett városod! Másfelől Héra támogató varázslatait sem lehet rátenni ezen isteni védelem alatt álló városra.


Hősiesség:

Hősiesség


A katonákat erő és bátorság tölti el. Hangos üvöltéssel, bátran futnak az ellenség felé. • A szárazföldi egységek 10%-kal erősödnek a következő csatára.
 • Támadócsapatra használható.
 • Áldáspont-igény: 200
 • Korlát a használatában: egy csapatra csak egy alkalommal használható, valamennyi védekező varázslatot blokkolja.
 • Nem vonatkozik mitológiai és tengeri egységekre, csak szárazföldi, normál katonákra.


Istenek
Zeusz
Isten1.png
Poszeidón
Isten2.png
Héra
Isten3.png
Athéné
Isten4.png
Hádész
Isten5.png
Artemisz
Isten6.png


Vissza a kezdőlapra
Jó játékot kíván: a Grepolis csapata!